PCSX2: nastavitve emulacije, navodila

Kljub precej dolgemu obstoju, PCSX2 emulator še vedno postavlja veliko izzivov z današnjim igralcem. Večina uporabnikov ima težave pri razstavljanju osnovnih funkcij in odkrivanju celotnega nabora funkcij, ki jih ponuja program. Vprašanja glede konfiguracije emulatorja PCSX2 se pojavljajo na tematskih forumih z zavidljivo frekvenco. Danes smo se odločili, da bomo poskušali osvetliti ta problem in nam povedati, kaj je potrebno za igranje iger PlayStation 2 na sodobnih računalnikih. Poleg tega bo članek opisal vizualni primer nastavitev za PCSX2 za določene igre.

Pomembne informacije pred začetkom

Preden se poglobimo v namestitev in nastavitev današnjega programa, je vredno razumeti teorijo. Kaj je PCSX2? Ta emulator vam omogoča izvajanje iger iz konzol PlayStation 2 v operacijskih sistemih Windows, Linux in Mac. Z najnovejšimi posodobitvami PCSX2 lahko preprosto zaženete klasične računalnike, kot so GTA ViceCityStories in GTA LibertyCityStories na računalnikih.


Z drugimi besedami, emulator vam omogoča igranje številnih klasičnih iger, ki nikoli niso dosegle platforme PC. Za udoben zagon in delovanje programa je potrebno razumeti njegovo konfiguracijo. Temu je namenjen glavni del današnjega članka.

Začetna nastavitev

Pred namestitvijo emulatorja PCSX2 ga morate prenesti. Ker je program distribuiran na brezplačni osnovi, ni potrebno iskati torrentov -Vse datoteke so na uradnem spletnem mestu razvijalca. Naslednje nas zanima zavihek Prenos (najverjetneje bo ime v angleščini), v katerem lahko izberete naš trenutni operacijski sistem. Spletna stran predstavlja najnovejšo različico PCSX2 - 140 (konfiguracija te različice bo obravnavana v tem članku). Prenesite vse potrebne datoteke in nadaljujte z naslednjim korakom.
Ko se program zažene, se na zaslonu prikaže začetno okno. Za izvedbo začetne namestitve lahko kliknete na ikono "Naprej", dokler se ne prikaže izbrani BIOS. Izberite odlagališče iz našega trenutnega PS2 pojdite v mapo BIOS (leži v dokumentih PCSX2), ga postavite in se vrnite na začetek. Kliknite "Posodobi seznam" in dokončajte prvotno namestitev.

O konfiguraciji emulacije

Nadaljujemo s podrobno podrobno namestitvijo različnih elementov. Za začetek, govorimo o nastavitvah emulacije, ki vključujejo več možnosti.
 • Emotion Engine in IOP - ali jedro. Te funkcije temeljijo na ustvarjanju virtualnega procesorja PS 2 in pomembno vplivajo na hitrost delovanja. Recompiler je najbolj primeren za trenutno različico, če pa uporabnik uporablja stari emulator, je bolje izbrati Interpreter.
 • RoundMode in Clamping delata s števili FloatingPoint (plavajočimi vejicami). Te možnosti so razlika med tem, kako se te številke uporabljajo v računalniku in PS2. RoundMode se ukvarja z zaokroževanjem teh številk, kar zahteva posebej zasnovan model za pravilno delo. Kar zadeva vpenjanje, ta funkcija obstaja za prenosJaponska logika deljenja števil z nič v naše realnosti.
 • Framelimiter omejuje število okvirjev v 1 sekundi. Onemogočanje te možnosti je nezaželeno.
 • FrameSkipping prilagodi preskok okvirja. Omogočena funkcija vam omogoča, da ne narišete vseh okvirjev, temveč selektivno (kot če bi skakali). včasih lahko aktivno delo programa FrameSkipping povzroči pojav grafičnih artefaktov in opazen utrip slike.
 • EECyclerate deluje s povečanjem časa, ki je potreben za izvajanje določenih nalog emulacije. Omogoča razkladanje procesorja.
 • VUCycleStealing poveča hitrost s prevajanjem dela procesov na VectorUnit.
 • OtherHacks vključuje več dodatnih hack za povečanje hitrosti. Tukaj lahko izberete nekaj po svojem okusu in glede na parametre trenutnega sistema.
 • Konfiguriranje videoplugina. 1. del

  Pred nadaljevanjem razčlenitve razpoložljivih funkcij v tem razdelku vam priporočamo, da določite vtičnik za trenutni procesor. Če želite to narediti, pojdite v vrstico z logotipom programske opreme, ki se prikaže ob zagonu. Po izbiri potrebnega vtičnika lahko začnete namestitev.
 • Prikazovalec je odgovoren za upodabljanje igre. V tej možnosti je več imenikov: Direct X9 Hardware (emulator deluje na grafični kartici brez prenosa procesorja), Direct X9 Software (delo emulatorja se osredotoča na procesor). Za nove lastnike grafičnih kartic izberite Direct X10 (v nastavitvi PCSX214 0).
 • InternalResolution - Funkcija, odgovorna za ločljivost, v kateri je prikazana igra. StandardZaključek slike za PS 2 - 512 x 512, ki na modernih monitorjih, milo rečeno, ne izgleda. Obremenitev grafične kartice bo pomagala doseči želeno ločljivost. Če jo želite sami prilagoditi, preprosto odstranite ikono iz ikone Native in določite svoje možnosti.
 • Konfiguriranje video vtičnika. 2. del

 • HardwareModeSettings - Več dodatnih izboljšav grafičnih komponent igre (z uporabo grafične kartice). Slika bo boljša, vendar s tem povečanjem in močjo obremenitve železa.
 • Prepletanje podvojenih posnetkov. Prav tako vam pomaga odstraniti /zgladiti neprijetne grunts na zaslonu (to je greh mnogih iger).
 • AlfaCorrection - S to možnostjo lahko uporabniki nastavijo preglednost in prekrivanje.
 • LogaritmicZ se ukvarja s problemi, ki se pojavijo med upodabljanjem (vizualizacijo).
 • Alfa prilagodi in prilagodi preglednost senc.
 • HalfPixelOffset - funkcija te funkcije je odvisna od odboja učinkov, kot so megla, svetlost, zamegljenost itd.
 • AlfaStencil prilagodi kartiranje sence.
 • Skip Draw odstrani napake iz igre, mimo učinkov vmesnega pomnilnika.
 • SoftwareModeSettings - dodatna konfiguracija programske opreme Video Plugin. Prav tako dodaja obremenitev za izboljšanje slike. Če PCSX2 konfigurirate za šibke računalnike, je povezava te možnosti nezaželena.
 • O vtičniku za zvok

  V zvezi s tem ne morete posebej eksperimentirati in se igrati s standardnimi nastavitvami. Vendar, če želite dobiti nekajdodatnih posnetkov poskušate izklopiti tako, da na prva dva seznama nastavite "0".
 • DisableEffectsProcessing - popolna prekinitev odjeka, daje dodaten bonus pospešku. Obstaja verjetnost, da se bo kakovost zvoka zelo poslabšala.
 • SinhronizacijaModul sinhronizira zvok in sliko. Z že obstoječimi čepi bo kakovost zvoka nekajkrat slabša. Lahko rečemo, da bo AsyncMix v tem primeru najbolje prikazan, vendar ga lahko povzročijo igrače.
 • Kot vedno, priporočamo, da poskusite povezati zgornje možnosti, da preverite delovno zmogljivost železa. Če je tovor prevelik, se lahko vedno vrnete nazaj in obrnete vse potrebne funkcije.

  Nastavitve nadzora PCSX2. Ukvarjamo se z glavnimi tipkami

  Informacije v naslednjem poglavju so primerne za tiste uporabnike, ki raje uporabljajo namesto tipkovnice za igranje. Začetne nastavitve emulatorja ne vključujejo sposobnosti za nadzor, ki je značilna za osebne računalnike. Kljub temu lahko pravilna konfiguracija ključev prinese PC igralcu bližje želenemu rezultatu.

  Kaj je ključna oznaka? V nadaljevanju podajamo kratek opis vsakega gumba za boljše upravljanje.
 • Nastavite lahko tipko Enter za izbiro, ki omogoča igri, da izvede funkcijo približevanja /odstranjevanja kamere, junaka ali prevoza.
 • Vse možnosti pregledovanja so del razdelka RightAnalogStick. Tukaj vse povežemo s puščicami: navzgor, navzdol, desno /levo na desno /levo. Zdajlahko greste k upravljanju glavnega lika. Če želite to narediti, morate pogledati v D-Pad in narediti isto, kot smo to storili prej v razdelku RightAnalogStick. Samo v tem primeru bi morali namesto puščic imeti standardno kombinacijo tipk W.A.A.D.
  Mimogrede, za nekatere PS-tipke je značilno, da je pritrjen na dva "kontrolnika".
 • Button Cross (križ) se nadomesti z levo smerjo - glavni lik je na voljo v načinu sprinta, igralni avtomobili pa lahko plin.
 • Kvadrat (kvadrat) postane prehod - omogoča protagonistu, da izvede skoke, pritisne zavore avtomobila in uporabi isto širjenje hrbta.
 • Namesto trikotnika lahko postavite F - protagonist se lahko zdaj vzpenja /izstopi iz avtomobila in zapusti cono trgovin.
 • Gumb Krog (krog) se nadomesti s tipko Num5 - po kateri bo protagonist lahko streljal strelno orožje.
 • Ponastavitev gumbov R in L. Dodatne informacije

  Še naprej razumemo nastavitve tipkovnice PCSX2. V tem poglavju bomo pregledali prerazporeditev tako pomembnih gumbov za igranje kot R in L.
 • R1 se nadomesti z Num7 - dobimo priložnost za cilj.
 • R2 postane ključ Num8 - zdaj lahko glavni lik preklaplja med nasprotniki med usmerjanjem in med orožjem proti ns (ns - v smeri urinega kazalca).
 • R3 se spremeni v Num9 - junak odpre dostop do dodatnih misij v naslednjih poklicih: gasilec, policist in medicinska sestra.
 • Namesto L1 nastavite gumb s številko 1 - daspreminjanje radijskih postaj v igri.
 • Torej, L2 bomo imeli ključ 2 - dobili bomo možnost preklopa med orožjem (v smeri urinega kazalca).
 • In končno, Start je Right shift'om - s tem zadnje spremenjenim gumbom lahko prekinemo igro ali gremo v glavni meni.
 • Ti nasveti za konfiguracijo ustrezajo najnovejši različici emulatorja. Možno je, da bo nastavitev PCSX209 6 (in spodaj) zahtevala druga dejanja in vrednosti. Mimogrede: preklapljanje med postavkami v glavnem meniju (Statistika, Zvok itd.) Poteka s kombinacijo W.A.S. Če želite zapustiti nastavitev in se vrniti iz menija nazaj v igro, morate uporabiti desno smer.

  Če ste srečni lastnik igralne konzole, lahko zgornje informacije varno preskočite. V tem primeru je nastavitev krmilne palice za PCSX2 samodejna in ne zahteva dodatnih motenj.

  Zagon GTA: Zgodbe Liberty Cityja

  Ko ste naleteli na konfiguracijo emulatorja, si lahko ogledate glavno vprašanje te teme - kako voditi določeno igro? V naslednjih dveh poglavjih bomo govorili o znanih mnogih klasičnih igralcih - "GTA: Liberty City Stories" in "GTA: Zgodovina Weiss-Cityja". Spomnimo se, da vam emulator omogoča zagon najrazličnejših iger, ki so se pojavile v času samo na konzolah PlayStation2. S tem si lahko dosežete nastavitve za PCSX2 God of War, Speed ​​Fight, Final Fantasy in druge mojstrovine igralniške industrije. Torej, kakšna naj bo nastavitev za "Liberty City Stories"?
 • Prve informacije, ki nas zanimajo, najdete v razdelku EE | IOP emulator. Privzete nastavitve izgledajo takole:
 • Emotion Engine - Recomplier.
 • IOP - odzivnik.
 • RoundMode - Chop ali Zero.
 • ClampingMode - srednje velika pisava.
 • Če se katera od nastavitev ne ujema, jih lahko prilagodite sami.
 • Nato nadaljujemo s konfiguracijo VU. Ponovno pojdite na standardno vrednost:
 • VU0 - MicroVURecomplier.
 • VU1 - dobavitelj MicroVURe.
 • RoundMode - Chop ali Zero
 • ClampingMode - Srednja pisava.
 • Glede nastavitev dovoljenj jih je mogoče preskočiti. Naslednji odsek, ki ga je vredno pozoren, je "Spidhaki". Za začetek bomo kljukico postavili pred možnostjo »Vklop«. Nato najdemo drsnik EECyclerate in postavimo vrednost 3 namesto standardne enote (premik na mejo). Podobno delo opravimo z VUCycleStealing. Na koncu ne pozabite označiti »Na hitrem DVD-ju«.
 • Nadaljujemo nastavitve igre za PCSX2. Ko ugotovimo emulacijo, lahko varno odprete razdelek »Plugin« na kartici »Video Settings«. V meniju Renderer zamenjajte privzeto vrednost na Direct3D 11 (Hard) in odstranite oznako iz možnosti OriginalPS2Resolution. Skupaj s temi funkcijami je nastavitev ali uporaba-scalling - pred njo smo postavili 2XNative. To dejanje bi moralo narediti sliko jasnejšo, vendar se to doseže z dodajanjem dodatne obremenitve procesorju. Nato pojdite v razdelek HardwareModeSettings, kjer je možnost TextureFiltering - mora biti označena s kvadratom (namesto standardne). Prihajamspodnje nastavitve in končno opazite funkcijo Allow8-bitTextures.
 • Navodila za vzpostavitev video vtičnika se lahko štejejo za popolna. Vse, kar moramo storiti, preden začnemo z "GTA: Liberty City Stories", je, da zvok nekoliko popravimo. Če originalni zvok PS2 nima toplih občutkov, lahko varno preklopite na nastavitve zvočnega modula. Glavna vrednost odseka MixingSettings se spremeni v eno, v Linear pa zabeležimo člen DisableEffectsProcessing. "Modula" se ne morete dotakniti in ga pustite pri prvotni nastavitvi. Na samem koncu je vredno ogledati SynchronizingMode in postaviti AsyncMix.
 • Mimogrede, če originalni zvok PS2 nima težav in je boljši, potem nastavitve zvoka ne morejo ničesar spremeniti.

  GTA: Vice City Stories

  Priprave na začetek GTA: Liberty City Stories se končujejo. Zdaj moramo povedati nekaj besed o zgodovini Weiss Cityja, potem je to ena izmed tistih priljubljenih iger, ki nikoli niso videle sveta na PC platformi. Njen začetek se praktično ne razlikuje od tistega, kar smo opisali zgoraj. Malo bomo povedali o elementih, ki jih je treba popraviti v nastavitvah.
 • V razdelku "Spidhocks" morate nastaviti vrednost EECyclerate na dvojko, to pomeni, da drsnik pomaknete do samega roba v desno. Poleg tega moramo označiti najnovejšo nastavitev MTVU.
 • Zdaj nadaljujemo z urejanjem video vtičnika. Izpostavite Renderer, kot je bil določen v prejšnjem pripomočku, in v vmesniku - samodejno. Nato pogledamo vrstice OriginalPS2Resolution in UseScalling: v prvem, ki smo ga predčasno očistiliv drugem pa izpostavimo vrednost 4XNative. Če pri konfiguraciji računalnika ni težav, si lahko privoščite nekaj poskusov z različnimi meritvami. In končno, razdelek SoftwareModeSettings - tukaj nas zanima nastavitev ExtraRenderingThreads, za katero morate podati vrednost 7 in nastavitev Anti-Analysis Edge, ki jo označimo.
 • Kar zadeva zvok, je stanje enako kot pri družbi Weiss-City. Uporabniki, ki niso navdušeni nad prvotnim zvokom, lahko v nastavitvah vnesejo več novih vrednosti. V odseku MixingSettings se na primer pojavi pet (5.Hermite) in vrednosti modula se spremenijo v XAudio2.
 • Ponovno, vse zgornje nastavitve za PCSX2 niso dokončne. Uporabniki z močnejšim železom lahko mirno preizkusijo vrednote in zmogljivost tako, da prilagodijo igro udobju in osebnim željam.

  Sorodne publikacije