Kako narediti rdečo črto v Vordiju 2007? Najboljši načini

Za vizualni videz besedila so potrebne različne vrste oblikovanja. Eden od teh elementov oblikovanja je rdeča črta ali, kot se imenuje, odstavek. Članek vam bo povedal, kako narediti rdečo črto v "Vardo" v letu 2007. Izrecno bodo upoštevani trije načini. Vse akcije so ponazorjene, zato nihče ne sme imeti nepotrebnih vprašanj.

Vklopite ravnilo v "Vardo"

Kako narediti rdečo črto v "Vardo" 2007? Prvi način je uporaba ravnila - vgrajenega programskega orodja. Vendar pa ni privzeto omogočen. Da uporabniki ne bi imeli nobenih vprašanj o tem, kako ga omogočiti, bomo zdaj vse podrobno obravnavali.


Vključiti je enostavnejše kot preprosto. Parametri, ki so odgovorni za vklop ali izklop ravnila, so na zavihku Pogled. Pojdite do nje in poiščite območje »Prikaži«. Za to so tri potrditvena polja. Ker nas zanima ravnilo, postavite kljukico poleg vrstice z istim imenom.
Obstaja tudi drug način vključitve vladarja. To je veliko lažje. Kliknite posebno ikono, ki se nahaja nad navpičnim drsnim trakom. Njena natančna lokacija je prikazana na spodnji sliki.

Vmesnik vrstic

Zdaj bomo analizirali vmesnik samega ravnila, da bi uporabniku olajšali navigacijo. Kako narediti rdečo črto v verziji "Vardo" 2007, si poglejmo malo kasneje. Prvič, treba je omeniti, da potrebujemo samohorizontalno ravnilo - tisto, ki je na vrhu. Drugič, potrebujemo le tiste drsnike, ki so na levi strani - to so tri, lahko pozabite na desno.


Torej potrebujemo tri drsnike - zgornji. On je tisti, ki je odgovoren za odstavek. Srednji drsnik vpliva na zamik za preostali del odstavka, spodnji pa je odgovoren za premik celotnega besedila z levega roba.

Uporaba ravnila

Ko sodelujete z vmesnikom, lahko v pogovor o načinu izdelave rdeče črte v "Vardo" 2007 uporabite ravnilo. To je zelo enostavno. Če držite LKM v zgornji vrstici, ga povlecite desno na želeno razdaljo. Vendar pa upoštevajte, da če morate narediti digresijo vseh odstavkov besedila, jo morate predhodno označiti. To lahko storite z uporabo tipk CTRL + A.

Uporabljamo odstavek "menu"

Torej, ko uporabite ravnilo za izdelavo rdeče črte v "Vardo" 2007, že veste. Toda ta metoda vam ne omogoča natančnega merjenja razdalje, o kateri ne boste povedali, kaj je opisano spodaj. Parametri bodo določeni v nastavitvenem meniju "Odstavek". V ta meni lahko vstopite na dva načina. Ali pa na kartici Domov kliknite posebno ikono. Njegovo lokacijo si lahko ogledate na spodnji sliki.
Ali pa v besedilu pritisnite tipko PCM in na seznamu izberite "Odstavek". Obe metodi bosta privedli do istega rezultata. V oknu z možnostmi moramo najti območje »zamik«. V spustnem seznamu "prva vrstica" izberite vrstico z istim imenom. V polju na levi lahko določite natančnooddaljenost od levega roba.
Ko določite vrednost, se prepričajte, da kliknete gumb V redu, da spremembe začnejo veljati. Upoštevajte, da morate, če želite narediti digresijo v celotnem besedilu, to najprej izbrati.

Uporabite zavihke

Vstavljanje rdeče črte, ki se izvaja s tabeliranjem, je daleč najlažje, vendar ne razširjeno. Zdaj pa razložimo, zakaj in kako ga uporabiti. Če želite narediti umik z uporabo kartice, morate kazalec postaviti pred vrstico odstavka in pritisniti tipko TAB.
Po tem bo izvedeno želeno umikanje. Vendar, če potrebujete veliko odstavkov v besedilu, ta metoda ne deluje, ker ne delujejo hkrati, vendar bo treba pred začetkom vrstice večkrat metodično pritisniti TAB.

Sorodne publikacije