Kako narediti črto v "Vardo" za podpis: nekaj preprostih načinov

Kot veste, delo v Wordu v glavnem vključuje uporabo pisnih dokumentov, pogodb, uradnih obrazcev in obrazcev, v katerih morate pustiti prazen podčrtan prostor za podpis. Na splošno lahko in ne omejujejo samo te potrebe uporabnikov. Obseg takšnega poudarjanja je veliko širši. Zdaj pa bo o tem, kako narediti črto v "Vardo" za podpis. V urejevalniku lahko uporabite več preprostih orodij, ki jih vsak uporabnik pozna.


Kako narediti črto v "Vardo" za podpis? Najlažja metoda

Vsak od tistih, ki se vsaj enkrat soočajo z urejevalnikom besedila, ve, da lahko ustvarite linijo s kombinacijami znakov.
Če želite to narediti, preprosto pritisnite tipko Shift in nato tipko s pomišljajem («-»). V tej možnosti ima lahko linija poljubno dolžino. Glavna stvar - ne dobijo odnesli, ali če greste na novo linijo, bo samodejno pretvoriti v mastno in celotno širino stanja.

Uporaba zavihkov

Drug preprost način za reševanje problema, kako narediti črto v "Vardo" za podpis, je uporaba tako imenovanih zavihkov, preprosteje, tabulatorskih tipk.
Če želite ustvariti neprekinjeno vrstico, morate najprej nastaviti podčrtaj s klikom na ustrezen gumb na glavni plošči (označena je z naglašeno črko "Č" v ruski različici urejevalnika) ali uporabite kombinacijo Ctrl + U, kiisto stvar. Zdaj je stvar majhna. Pridržite tipko Shift, samo enkrat večkrat pritisnite jeziček in ustvarite želeno črto. Omeniti je treba, da ima takšna vrstica določeno dolžino (to je odvisno od tega, katera tabulatorska nastavitev je prikazana v parametrih).


Kako narediti črto pod besedilom v "Vardo" z uporabo tabele?

Zgornje metode, čeprav vam omogočajo, da ustvarite potrebne komponente v obliki črt, pa jih uvajanje nad besedilom ni mogoče. Če želite ustvariti prazen podčrtan prostor, lahko uporabite tabele, razporejene po več celicah. Na primer, v primeru treh celic, lahko besedilo vnesete na desno in levo, središče pa bo prazen prostor za podpisovanje ali vnos dodatnega besedila.
Da bi izgledal kot črta, je treba odstraniti vse robove tabele, pri čemer ostane le spodnja meja na želeni celici. Pri tem je treba omeniti, da se pri vstavljanju tabele v sredini besedila (ko je zgornji in spodnji del) med celicami navpično vdolbina samodejno poveča, kar lahko povzroči poslabšanje berljivosti ali videza dokumenta. Zato je priporočljivo, da takšne vstavke naredite na koncu ali uporabite prazne vrstice s pritiskom na vhodno tipko (po vrstah odstavkov so razdeljene).

Grafična orodja

Končno, problem, kako narediti črto v Vordiju za podpis, je mogoče rešiti z orodji za risanje, ki so na voljo v kateri koli različici urejevalnika. To veljav ustreznem razdelku, v katerem je izbrano orodje risalne črte.
V besedilu je dovolj, da kazalec postavite na začetno točko, nato pa ga premaknete, ko pritisnete levi gumb miške na končni položaj in spustite gumb. Dolžino vrstice lahko spremenite tako, da izberete želeni element z videzom ikone chetyrehrelochnogo in nastavite kazalec na eno od točk, dokler se ne prikaže dvojna puščica. Po tem se sprememba izvede z raztegovanjem ali stiskanjem.

Namesto izida

Načeloma, kot je bilo že omenjeno, ustvarjanje neprekinjene vrstice za podpis ni tako težko. Nekateri pa poskušajo uporabiti običajen znak "-", ne da bi držali tipko Shift, kar vodi le do črtkane črte, ki je navpično v strogem položaju na sredini in preprosto pokvari videz dokumenta. Zato je bolje uporabiti zgoraj navedene metode. Če vam ni treba vnašati besedila na prazen prostor, je tudi simbol ali zavihek tipkovnice dobro za vrstice enake dolžine, če pa morate vnesti dodatne znake ali številke brez tabele, ne morete storiti.

Sorodne publikacije