Oppo pametni telefoni: pregledi, pregledi, specifikacije, proizvajalca

Oppo je blagovna znamka, ki je zelo dobro znana ne samo na Kitajskem, ampak tudi zunaj nje. Predstavništvo podjetja je na primer v Mehiki in ZDA, kjer so izdelki podjetja zelo priljubljeni. Toda z ruskim trgom, Oppo ni tako gladko. Podjetje se je že poskusilo utrditi v Rusiji (2013), vendar ni delovalo. Letos je poslovodstvo podjetja poskusilo še enkrat in očitno je obsojeno na uspeh.

Danes ne bomo govorili o zgodovini blagovne znamke, temveč o njenih izdelkih - treh pametnih telefonih Oppo. Pregledi, specifikacije, stroški, dostavni kompleti in še več - vse to bo obravnavano v tem pregledu. Začnimo!


Opis

Zaradi pregledovanja pametnih telefonov Oppo so bili pred kratkim izbrani najbolj priljubljeni modeli, ki so bili izdani leta 2017. Prva dva modela sta vodilni R11 in strokovnjak F5. Takoj bi rad opozoril, da je cena na napravi daleč od najnižje, toda v primerjavi z drugimi, bolj znanimi blagovnimi znamkami jo lahko varno imenujemo sprejemljiva. Tretji model, o katerem bomo razpravljali, je še en predstavnik linije pametnih telefonov Oppo F-series F3. O tem modelu malo je znano, in uradno v Rusiji, še ni za prodajo.

Oppo F3

Ta model je bil uveden poleti leta 2017, vendar ruski trg še ni dobil naprave. Lahko ga kupite v eni od spletnih trgovin na Kitajskem, v Indiji in nekaterih drugih državah. Poleg običajne različice, obstaja tudi model Oppo F3 Plus, vendar se prodaja le na indijskem trgu. Njenpojav v Rusiji pod zelo velikim vprašanjem, vendar se bo verjetno pojavilo običajno "tri". Zato ga bomo preučili.


Paket

Oppo F3 se prodaja v majhni škatli z belo škatlo. Na vrhu paketa je prikazana sama naprava, od spodaj pa lahko preberete lastnosti. Mimogrede, škatla tukaj ni poceni. Pokritost je zelo prijetna in spominja na mat površino.
Paket je zelo zanimiv na pametnem telefonu. Prvič, obstaja lastniški diapozitiv za odpiranje pladnja za kartico SIM. Drugič, podjetje vsakemu kupcu zagotavlja pregleden silikonski kovček. To je dobro, ni tovarniških grobih šivov. Primer je preprost, vendar ga je še vedno lepo videti. Mnogi proizvajalci takih primerov tudi ne postavljajo v škatlo.
Tukaj najdete nabor navodil v obliki knjižic, polnilni kabel micro-USB, slušalke mikrofona bele barve in 2-amp adapter za polnilnik baterij, kar je precej dobro.

Videz

Videz pametnega telefona je odličen. Telo je izdelano iz kovine, kakovost izdelave je zelo visoka. Uporabniki lahko izbirajo med samo dvema barvnima možnostma: zlato in rožnato zlato (kot je navedeno na uradni strani). Na desni strani pametnega telefona, na samem vrhu, je pladenj za kartico SIM. Odpre se preprosto s pomočjo trdne sponke za papir. Pladenj tukaj je zelo zadovoljen, saj vam omogoča, da namestite ne samo 2 nano-sedem, ampak tudi pomnilniško kartico do 128 GB.
Pod pladnjem se nahaja gumbvklopite /zaklenite. To je malce neprijetno za upravljanje, ker je nekoliko višje, a čez nekaj časa se lahko navadite nanj. Na levi strani F3 sta samo 2 gumba za nastavitev glasnosti. Narejeni so ne le z gugalnico, temveč z ločenimi tipkami.
Nazaj je samo glavna kamera pri 13 Mp in ena LED bliskavica. Na vrhu le luknja za mikrofon. Na dnu je zunanji zvočnik, mikro USB priključek, drugi mikrofon in 35 mm priključek za priključitev slušalk.
Sprednja plošča izgleda tukaj kot večina drugih pametnih telefonov. Zgoraj je zvočnik, svetlobni in bližinski senzor, LED, ki opozarja na zamujene dogodke, in 2 prednji kameri pri 16 Mp in 8 MP za neverjetno hladen sedif. Samo mehanski "Home" gumb z vgrajenim optičnim bralnikom prstnih odtisov se nahaja na dnu, kot tudi dve tipki na dotik levo in desno - "Nazaj", "Meni".

Zaslon

Zaslon ima diagonalo 55 palcev, matrika pa je izdelana s tehnologijo TFT IPS. FullHD ločljivost, tj. 1920 x 1080. Ploha zraka manjka, zaradi česar je senzor bolj občutljiv. Oleophobic premaz je in je zelo visoke kakovosti, prst zdrsne popolnoma. Za sam zaslon ima pravilen prenos barv, visok kontrast in dobro svetlost. Tovarniška kalibracija je skoraj popolna, vendar obstajajo rahle nagnjenosti proti hladnim odtenkom. Vidni koti so zelo vredni, v naklonu ni izkrivljanj.

Značilnosti

Značilnosti pametnega telefona Oppo F3 so precej dobre. KotProcesor uporablja 8-jedro Mediatek MT6750T. Video pospeševalnik MaliT86-MP2. Mimogrede, različica s predpono Plus uporablja železo bolje - Snapdragon 653 in Adreno 505. Vendar pa F3 omogoča igranje trde igre pri maksimalnih nastavitvah grafike in zagotavlja potrebno raven zmogljivosti za hitro in nemoteno delovanje OS.
Pametni telefon ima privzeto 64 GB vgrajenega pomnilnika, in če to ni dovolj, lahko vstavite pomnilnik USB do 128 GB. RAM je 4 GB, kar je trenutno več kot dovolj. Baterija ima zmogljivost magije 3200, kar povzroča nekaj težav z avtonomijo. Najverjetneje, z aktivno uporabo dajatev dovolj za približno en dan.
Sprednja kamera ima 2 modula s 16 in 8 milijoni slikovnih pik. Ta kombinacija vam omogoča, da prejmete izjemno kakovostne sephi in snemate videoposnetke z visoko ločljivostjo. Glavna kamera ima model 13 megapikslov, ki je mimogrede zelo dobro fotografiran. Nekateri viri informacij pravijo, da je Samsung Galaxy S7 vreden, vendar je težko reči. Vsekakor so fotografije kul, za ročne fotografe pa je ločen način z veliko nastavitvami.
Operacijski sistem Android 6.0 s prihajajočo nadgradnjo na sedmo različico. Kot lupina uporablja korporacijski vmesnik ColorOS. Lupina je nekaj podobnega kot MIUI ali FLymeOS. To je priročno za uporabo, so kul blagovne znamke pripomočki.

Recenzije in cene

Mnenja o pametnem telefonu Oppo F3, na žalost, niso prisotna, saj telefon v Rusiji še ni prodan uradno. Kar se tiče stroškov, je še vedno neznan.Ampak, če se zanašate na cene na Kitajskem ali v Indiji, potem je najverjetneje, bomo imeli v regiji 18500-20000 rubljev, in z DDV in cena PCT, in lahko sploh poveča na 23-25000.

pametni telefon Oppo F5

Upoštevajte naslednji model. To je pametni pametni telefon Oppo F5. On je "starejši brat" F3, ki ima več izboljšanih lastnosti. Ne bomo natančno opisali ničesar, preučimo samo glavne točke, ki so najpomembnejše.

Oblika in videz

V make-upu ni nič posebnega, ker je polje, v katerem je pametni telefon, približno enako kot F3, tako kot vse ostalo. Edina razlika je, da je proizvajalec F3 v komplet vgradil silikonski kovček, F5 pa ima že plastični odbijač. To je še slabše in ne izgleda veliko.
Videz pametnega telefona Oppo F5 je podoben prejšnjemu modelu. Ohišje je izdelano tudi iz kovine, zaslon pa ima zaobljene vogale. Kontrole so popolnoma enake kot Oppo F3. Glavna razlika med "petimi" je v tem, da pod zaslonom ni mehanskega ključa, tako kot popolnoma nov iPhone. Na hrbtni strani naprave je bralnik prstnih odtisov in glavna kamera bliskavice.
Zasnova telefona se lahko imenuje edinstvena ali nepozabna. Ja, izgleda kul, na voljo v treh barvah: zlato, črno in rdeče. Ampak z vsem tem, videz nekaj spominja na mešanico Iphone 8 in OnePlus.

Zaslon

Zaslon je ena glavnih prednosti modela F5. Ima ločljivost 2160x1080 slikovnih pik, razmerje stranic 18: 9. V podjetjuto dovoljenje se imenuje FullHD +. Pravzaprav je zelo priročen, zlasti za igre ali gledanje videoposnetkov. Zaslonska matrika je izdelana s tehnologijo LTPS TFT. Diagonala je 6 palcev.
Prenos barv je zelo dober, zaloga svetlosti je. Prav tako ni dvoma o kontrastih. Na splošno je zaslon F5 umerjen veliko bolje kot "tri". Vidni koti so spodobni, slika izgleda enako dobro pod različnimi koti. Podpora za multitouch prepozna do 10 hkratnih dotikov.

Značilnosti modela

Zdaj lahko natančneje poiščete opis pametnega telefona Oppo F5, njegove značilnosti. To je že veliko bolj zanimivo, saj lahko v prodaji najdete dve različici naprave. Prvi ponuja uporabniku 32 GB notranjega pomnilnika in 4 GB RAM-a. Drugi ima že 6 GB RAM-a in 64 GB notranjega pomnilnika. Poleg tega obstaja podpora za pomnilniške kartice do 256 GB. Reža za sim kartice in bliskovni pogon je enaka kot F3.
Kot procesor se uporablja 8-jedro Mediatek MT6763T. Video pospeševalnik, oziroma stroški iz Malija. Raven učinkovitosti kaže dober pametni telefon. Prav tako ni težav z igrami. Operacijski sistem Android tukaj je 7,1, lupino pa uporablja podjetje ColorOS. Ni deformacij, zavor ali opor, vse deluje zelo hitro. Še posebej želim omeniti hitrost odtisov optičnega bralnika. Za odklepanje naprave potrebujete manj kot 5 sekund.
Kamera sta dve - glavna je 16 MP in frontalna za 20 MP. Kakovost fotografij ne povzroča vprašanj. Obstaja ločen ročni način, ki daje popolno svobodo ustvarjalnosti. Tudi optika je vesela. V glavnemkamera je 1.8 in na sprednji strani - 2.0.
No, zadnji je baterija. Njegov volumen je enak kot pri čarovniku F3 - 3200.

Stroški in pregledi uporabnikov

Za razliko od F3, je pametni telefon Oppo F5 na voljo, ker je ta pametni telefon že predstavljen v Rusiji in se ne prodaja povsod. Torej, uporabniki ugotavljajo, da ima pametni telefon nekaj slabosti, in sicer: pomanjkanje NFC modula, šibka avtonomija, včasih pa so vmesniki kamere rahlo utripali. V drugih primerih nihče nima pritožb.
V tem času lahko kupite Oppo F5 po ceni okoli 25 tisoč rubljev za različico 4/32 GB. Različica 6-64 Gb doslej v Rusiji ni naprodaj.

Vodilni Oppo R11

R11 je, lahko rečemo, novi pametni telefon Oppo, ki je bil uveden pred kratkim. Model je vodilni in se bo kmalu začel prodajati v naši državi. Poglejmo, kako različni R11 od F3 in F5.

Paket in videz

O kompletu za dostavo lahko rečemo, kot sledi: v vseh današnjih pametnih telefonih je strojna oprema skoraj enaka: pametni telefon, pladenj za pladenj sedem, navodila, slušalke, polnilni kabel, napajalnik in pokrov. V tem primeru proizvajalec postavi prozorno silikonsko ohišje in ne plastični odbijač, kot je F5.
Videz je prav tako zelo podoben tistemu, kar smo videli že prej, zlasti pa se lahko R11 v določenem smislu obravnava kot napredna različica Oppo F3. Lokacija krmilnikov in priključkov je enaka kot prej. Pred pametnim telefonom je znana vrsta senzorjev in spredaj20 MP fotoaparat. Obstaja tudi tradicionalni mehanski gumb »Home«, ki deluje tudi kot skener prstnih odtisov, kot tudi dva gumba na levi strani, vendar brez osvetlitve ozadja. Najpomembnejša sprememba R11 je za njo - to je dvojna kamera z 20 + 16 MP.
Mimogrede, kaj še želim povedati o zadevi - to je, da je popolnoma kovinska, brez plastičnih delov od zgoraj in spodaj. To je v redu.

Zaslon

R11 ima zaslon diagonale 55 palcev in ločljivost 1920x1080. Matrica tukaj ni vredna IPS-a, ampak AMOLED. Kakovost slike je zelo dobra in jasna. Odličen prenos barv in kontrast. Edina stvar, ki tukaj ni dovolj, je dobava svetlosti. V zelo sončnem vremenu boste morali dobesedno gledati zaslon. Prav tako je treba omeniti premik barvne temperature bolj v hladni strani, vendar z vsakodnevno uporabo naprave, to ne bo opazno.

Značilnosti

Kitajski pametni telefon Oppo R11 ima precej dobre lastnosti, čeprav jih lahko poimenuje vodja z raztegom, vendar kljub temu. Tukaj nameščen procesor Qualcomm je Snapdragon M660. Video pospeševalnik uporablja Adreno 512 in RAM je 4 GB. Na žalost ni 6 GB različic. Kljub temu pa bo tako polnjenje zadostovalo ne le za udobno delovanje naprave, temveč tudi za igre na maksimalni grafiki. Glede na količino notranjega pomnilnika, je 64 GB + ima podporo za pomnilniške kartice do 256 GB.
Baterija je nastavljena na 3000 mAh, vendar v kombinaciji z manj močnim procesorjem, zaslonom in dobroOptimizacija pametnega telefona lahko varno deluje do dva dni brez polnjenja, seveda v zmerni uporabi. In poleg tega postopek polnjenja ne traja veliko časa, s pomočjo tehnologije VOOC - le nekaj minut, če verjamete besedam podjetja.
Operacijski sistem Android 7.1. Kot lupina se uporablja ColorOS - načeloma je vse Oppo standardno. Tudi za fotoaparat ne boste rekli ničesar posebnega. Fotografijo pametno pametno in ob kateremkoli času dneva in pod kakršnimi koli pogoji. Možno je, da Galaxy S8 ni vredno, vendar je še vedno zelo dostojno.

Pregledi in cene

Pregledi pametnega telefona Oppo R11 doslej na žalost niso prisotni, saj pametni telefon še ni bil uradno objavljen v prodaji. Ampak, če se obrnete na tuje preglede, so samo dve glavni slabosti - pomanjkanje NFC modula in rahla upočasnitev v vmesniku kamere (očitno je to problem za vse Oppo pametne telefone).
In končno, nekaj besed o tem, koliko stane pametni telefon Oppo R11. Trenutno lahko v nekaterih trgovinah vnaprej naročite na napravo po ceni 30 tisoč rubljev. Obstaja predpostavka, da ko bo model predstavljen uradno, se bo njegova vrednost povečala na 33-35 tisoč, vendar to niso zelo točne informacije.

Sorodne publikacije