Video zajemanje NVidia GeForce GTX 550 Ti: funkcije in primerjave s konkurenti

Vstopna grafična kartica z dobrimi tehničnimi specifikacijami za leto 2011 - vse to v celoti in popolnoma zadeva NVidia GeForce GTX 550 Ti. Značilnosti tega pospeševalnika kažejo, da temelji na rahlo preoblikovanem adapterju GTS 450. Gre za ta adapter, pet let kasneje in o katerem bomo razpravljali.

Niche video pospeševalnik

Kot smo že omenili, je NVidia GeForce GTX 550 Ti pripadala originalnim igralnim izdelkom. Značilnosti tehničnih specifikacij tega izdelka kažejo, da bi lahko v času sprostitve privlekel večino aplikacij za igre, vendar je daleč od maksimalnih nastavitev. Ta naprava je zdaj veliko boljša od integrirane grafične kartice. Vendar pa z najnovejšimi pospeševalniki zadnjih nekaj generacij začetnega nivoja ta adapter zagotovo ne bo sposoben tekmovati. Zato je seznam nalog, s katerimi lahko ta pospeševalnik obvladuje, omejen na takšno programsko opremo: pisarniške aplikacije, predvajanje videa, brskanje po spletnih straneh na internetu. In tudi povprečne zahteve za igrače pred tremi leti v tem primeru tudi precej izginejo.


Tehnične specifikacije obdelovalnega podsistema grafičnih informacij

GF116 je oznaka grafičnega čipa, ki je osnova NVidia GeForce GTX 550 Ti. Značilnosti te silicijeve raztopine kažejo, da je izdelana v skladu z normativi 40 Nm tehnološkega procesa, jedro čipa pa deluje na frekvenci 900 MHz.Skupno število modulov obdelave shaderja v tej napravi je 192, njihova frekvenca pa 1800 MHz. Količina TMU je nastavljena na 32 kosov. za vsak transporter. Enote ROP v GTX 550Ti - 24.


Specifikacije programske opreme za ta izdelek označujejo podporo za različico DX 11.0 in OpenGL s serijsko številko 4.1. Ta grafična rešitev je namenjena namestitvi razširitvene reže PCI-Express 16X. Njegove specifikacije morajo ustrezati različici 2.0.

Toplotni režim, možne in maksimalne temperaturne vrednosti, moč pospeševalnika

V deklarirani porabi energije 116 W NVidia GeForce GTX 550 Ti. Značilnosti povezave tega pospeševalnika kažejo, da mora dodatno priključiti ločen 6-polni kontakt iz napajalnika. Ta rešitev bo nadomestila presežek standarda za PCI-E 75 W in dopolnila manjkajoči 41 W v sistemu napajanja grafičnega adapterja. Najvišja vrednost temperature za ta grafični pospeševalnik je nastavljena na 100 0 C. V kombinaciji s standardnim hladilnim sistemom in celo pri reševanju najzahtevnejših specifikacij strojne opreme za naloge grafičnega podsistema temperatura tega pospeševalnika ne presega 70-75 ° C. Najmanjša dovoljena moč napajanja za osebni računalnik , opremljen s takim pospeševalnikom, je 400 W.

Video pomnilnik

Na grafičnih adapterjih serije NVidia GeForce GTX 550 Ti - 1 Gb lahko najdete le enako količino RAM-a. In samo enostandard - GDDR 5. Zaradi delovanja pomnilniškega podsistema se grafični pospeševalniki te serije ne morejo bistveno razlikovati. Urna frekvenca je enaka 4104 MHz. Druga pomembna značilnost takšne naprave je bit vmesnika strojne opreme za izmenjavo informacij z RAM-om 192 bitov. V skladu s tem parametrom, kot tudi vrsto pomnilniškega čipa, ne izgubi trenutne vstopne grafične kartice in celo prekaša integrirane grafične vmesnike. Pasovna širina RAM-a je nastavljena na 98 Gb /s.

Konkurenčne rešitve

Glavni tekmec je bil Radeon HD5770 za NVidia GeForce GTX 550 Ti. Povratne informacije kažejo, da je bila rešitev AMD v večini primerov še bolj produktivna, čeprav je bila izdana veliko prej. Na primer, v isti BulletStorm pri visokih nastavitvah in ločljivosti 1680 px X 1050 slikovnih pik lahko HD5770 proizvede 35-41 fps, GTX 550Ti pa 29-35 fps. Stanje z NVIDIA Crysis: Warhead je nekoliko boljše. Pri istih visokih nastavitvah in podobni rešitvi za predstavitev izhodne slike "zelene" družbe bi lahko izdali 18-24 fps, rešitev AMD - 19-25 fps. Seveda, popolna prevlada ni bila na strani HD5770, ampak v večini igralnih aplikacij leta 2011 je bil tisti, ki je prehitel svojega novega konkurenta.

Današnji stroški

Takšnih pospeševalnikov v tem trenutku ni mogoče kupiti v povsem novi državi. Dolgo časa so bili odstranjeni iz proizvodnje in zaloge iz skladišč so bile razprodane. Če je vse enakomorate kupiti takšen pospeševalnik, tudi če je v uporabljenem stanju, potem morate paziti na različne platforme za trgovanje na internetu. Danes, za 2400-3000 rubljev, lahko postanete srečni lastnik NVIDIA GeForce GTX 550 Ti. Značilnosti tehničnih parametrov tega pospeševalnika kažejo, da je takšna vrednost popolnoma in popolnoma v skladu z realnostjo. Povratne informacije lastnikov razlikujejo tip pomnilnika, ki ga uporablja ta naprava, in fizični sloj particije RAM. To je na račun teh dveh pomembnih prednosti, ki jih dani pospeševalnik še vedno zmaga v integrirani grafični kartici v smislu učinkovitosti.

Izid

Leta 2011 je bila grafična kartica grafične kartice razreda NVidia GeForce GTX 550 Ti posebna v svetu igralnih aplikacij. Značilnosti tega trenutka pravzaprav niso pomembne, vendar še vedno z večino sodobnih, najmanj zahtevnih nalog, ki jih lahko še vedno obravnava.

Sorodne publikacije