VIDG-141: opis igre, skrivnosti prehoda

Call of Duty je priljubljena serija iger, ki so se pojavile leta 2003. Vsi projekti temeljijo na prvi strelec. Vsak del je namenjen določenim dogodkom: obstoječim in neobstoječim. V enem delu igralec bo moral boriti za domovino v drugi svetovni vojni, in naslednji razvijalci bodo uredili virtualno tretjo svetovno vojno.

Serija

Vsako leto od leta 2003 razvijalci izdajo nov del ali dodatek k igri. Tako je bilo do leta 2018 odigranih 15 tekem. Med njimi so glavne različice, skupaj z DLC pa je predloženih 28 projektov. Prav tako je napovedan nov večji del CoD: Modern Warfare 4. Prvi projekt vodi igralca do druge svetovne vojne. Moral bi opraviti samotne naloge in kampanje. Gamer se lahko seznani z zgodovino imena treh vojakov, med katerimi lahko izbirate: ameriške, britanske in sovjetske.


Drugi in tretji glavni del se praktično nista razlikovali od prejšnjih. V Call of Duty 4: Modern Warfare igralec vstopi v vojno na začetku XXI. Stoletja. Tu se pojavi tudi VIDG-141. Prvič v projektu je bila zgodba o celotni zgodbi, zaradi katere se je rodilo nekaj nadaljevanj. Ljubitelji igre vedo, da lahko celotno serijo CoD razdelimo na podvrste. Call of Duty: World at War je sprožil slavni pod-serijo Black Ops. Igralec se spet vrne v drugo svetovno vojno. Ta projekt ima zombi način.
Sledila je igra Call of Duty: Modern Warfare 2. Projekt je nadaljeval zgodbo o Modern Warfare. Dogodki igre se odvijajo v Rusiji, Kazahstanu, Braziliji in celo na Zemljini orbiti. Dve leti kasnejePojavil se je tretji del tega podmorja, končna zgodba rusko-ameriške vojne.


Leto pred tem je bil objavljen Call of Duty: Black Ops. Oktobra 2018 bodo štirje projekti te podvrste.

Organizacija

V celotni podvrsti iger Modern Warfare je obstajala posebna organizacija WIDG-141. Razvijalci so ga predstavili kot skupino, ki je delala za preprečevanje terorističnih napadov. V igri so jo ustanovile države Nata. Organizacija se je pojavila v Call of Duty Online kot ena izmed frakcij.

Razlog za pojav

Zgodba govori o virtualnem letu 2011, ko so revolucijo v Rusiji izvedle ultranacionalistične sile in v eni od arabskih držav je razstrelila atomsko bombo. Nato je sprejel nasvet, da bi preučil vse dogodke in se jim v prihodnosti poskušal upreti. Izumil je organizacijo VIDG-141.
Vodja posebne enote je bil Shepard. General vojske Združenih držav mora zbrati najboljše vojake in imenovati poveljnika. Postali so John McTavish, kapitan in borec SAS.

Prehod: prvi del

V prvem delu igre postane združevanje znano le v nalogi "Nad oblaki". Igralec pade v letalo, ki so ga ujeli ultranacionalisti. Namen organizacije je rešiti talca Cryglerja. Kasneje se izkaže, da je v letalu bomba, zato moramo ravnati zelo previdno. Vojaki so talci, vendar z njim ostaja eden od teroristov. Igralec mora zagrabiti Crigler in skočiti iz letala s padalom.

Prehod: drugi del

V Modern Warfare 2 igralec vstopi v gore Kazahstan. Tukaj je operacija, ki vključuje dva borca ​​VIDG-141. Morajo iti naprejRusko bazo, da pobere modul ameriškega satelita. Šele takrat lahko ubijejo vojake in uničijo njihovo tehniko.
Po dogodku se igralec prenese na teroristični napad na moskovsko letališče. Organizacija se mora ukvarjati z odstranitvijo terorista Makarova. Če želite to narediti, morate leteti v Brazilijo, da bi sledili sostorilcu. Ko najdete glavnega sovražnika terorista, ga shranite in se vrnite v posebno enoto. Izkazalo se je, da se Makarov skriva v zavetišču. Obstajata dve točki, kjer se terorist lahko skrije, zato je organizacija razdeljena v dve skupini. Napad v Rusiji ni uspešen. Prav tako se izkaže, da je Shepard izdajalec. Ubija svoje sodelavce, kasneje pa ujame drugo skupino, ki teče z njim.
Po teh dogodkih je bil uradno razpuščen WIDG-141 (Call of Duty).

Prehod: tretji del

Ker je bila posebna enota razpuščena, je bila razglašena kot nezakonita. Samo trije preživeli so ostali živi. Nicholas najde Price in juho in jim daje zavetje. Vojaki so v Indiji, kjer je Mykola že našel lojaliste. Toda isti Makarov pozna dejavnost nekdanjega VIDG-141. On se trudi uničiti vojake z vso svojo močjo. Terorista ubije pomemben del fantov iz organizacije, vendar Nicholas, Price, Soup in novice Yuri najdejo novo skladišče. Borci morajo ugrabiti pomemben tovor terorista, vendar ne morejo. Da bi našli sled Makarov, želijo ujeti Varabe. Vojaki opravljajo to nalogo in najdejo stopinje terorista v Pragi. Kljub dobro zgrajenemu načrtu,Protagonisti so čakali veliko pasti. Ta operacija je odvzela življenje Soup.
Jurij in Price začneta delati z družbo Delta. Igralec je odrešitev predsednika Vorshevskega in njegove hčerke. S tem uspešno obvladujejo. Še enkrat prejeli informacije o lokaciji Makarov. To je zapletena misija, ki se uspešno zaključi. Ampak samo življenje ostaja v življenju.

Skrivnosti prehoda

Vsi trije deli Modern Warfare so polni ogromne količine skrivnosti in presenečenj. Na primer, obstajajo informacije, da je bil resničen prototip VIDG-141. Ker se ta enota pogosto imenuje tudi delovna skupina, obstaja domneva, da bi lahko mešana operativna skupina 151, ki je prej obstajala in se borila proti piratom, navdihnila razvijalce, da ustvarijo virtualno organizacijo. Do konca tretjega dela prehoda prihaja do dejstva, da ostanejo le Nicholas in Price. Če pogledate simbol VIDG-141, lahko vidite, da je to mešanica različnih simbolov organizacij, ki so se borile tudi proti teroristom. Na primer, meč in krila so že najdena v SAS, lobanja pa se imenuje Force. Nekateri tudi menijo, da obstaja tudi emblem "Shadeou Company".
Dejstvo, da bi se ubijanje nekaterih članov organizacije zgodilo, bi bilo mogoče uganiti na fotografiji VIDG-141. Med operacijo Kingfish so na fotografiji prečkani vsi člani skupine, juha in cena. Čeprav sta bila Houston in Roach še vedno živa med to nalogo.

Zanimivosti

Znano o VIDG-141 v Far Cry 3. V igri ameriški vohun Huntley pravi, da bo služil v temposebne pododdelke Očitno je to neposredna napotitev na podvrsto CoD iger. V spletni igri je ta organizacija frakcija. Zanimivo je, da je to edina skupina, katere sovražniki so postali vsi nasprotniki v igri. Poleg tega se, ne glede na zemljevide, model rok vojakov te frakcije ne spremeni.
Če igrate od prve osebe, lahko vidite, da je protagonist ura. Obstajajo celo podatki, da nekateri vojaki po nepotrebnem prevažajo prodajalne AK-47.

Sorodne publikacije