Kako zagnati program v skritem načinu: Navodila

Skriti način v operacijskem sistemu Windows je možnost za zagon aplikacije brez izrecnega prikaza (okna, ikone v opravilni vrstici itd.). Odprto v tej različici pripomočka je nemogoče brez uporabe ukazov in skript. V tem članku bomo pogledali, kako zagnati program v skritem načinu na dva načina.

Ali obstaja tveganje?

Ker se zagon ne izvede na običajen način, ampak preko ukazne vrstice ali skripta v prenosnem računalniku, ima lahko veliko uporabnikov varnostno težavo. V naglici vam zagotavljamo, da te metode ne bodo vplivale na zmožnost dela in raven varnosti vašega računalnika /operacijskega sistema. To je zato, ker zagon programa v skritem načinu uporablja standardna orodja Windows in ne programske opreme drugih proizvajalcev, ki vpliva na delo sistema.


Prva metoda: ukazna vrstica

Za začetek moramo odpreti aplikacijo ukazne vrstice. V iskalno polje vnesite ime programa in ga nato v sekundarnem meniju odprite s skrbniškimi pravicami. Pred vami se bo pojavilo črno okno s črto za vnos ukazov. To mora vključevati ukaz "Start-Process-WindowStyle", skrito "pot do izvršljive datoteke programa." Namesto poti morate kot primer izvajanja Google Chroma v skritem načinu dodati standardni niz C: //ProgramFiles/GoogleChrome//chrome.exe. Glavna stvar je, da pravilno določite lokacijo izvršljive datoteke. Za zagon ukaza pritisnite tipko Enter. Po tem se bo začela zahtevana aplikacija,vendar ne boste videli zunanjih znakov njegovega dela. Če gre za uporabo sistema Windows 10, lahko z ukazom PowerShell zamenjate običajno ukazno vrstico. Za začetek odprite okno »Zaženi« in vnesite ukaz powershell, nato kliknite V redu, da zaženete program.


Na zaslonu se prikaže modro okno z isto vrstico za tipkanje. Znova vnesite isti ukaz, kot je prikazan na spodnjem posnetku zaslona, ​​in ga zaženite s tipko Enter.

Drugi način: preko Beležnice

Ta možnost se ne razlikuje samo v tem, kako je ekipa ustvarjena prek drugega programa, temveč tudi v tem, da v tem primeru ne boste morali ponovno vnašati poti v program. Dejstvo je, da ko ustvarjate VBS skripte, shranite ločeno datoteko, ki jo lahko v prihodnje zlahka zaženete z dvoklikom miške. Torej, poglejmo, kako zagnati program v skritem načinu preko programa Notepad. Za začetek odprite to aplikacijo. To lahko storite v iskalnem polju v meniju Start ali v razdelku "Vsi programi". Po tem morate vnesti kodo 4 vrstic, kar je prikazano na sliki zaslona.
Bodite pozorni na vrstico WShell.Run "chrome.exe" - v narekovajih naj bo ime izvedljive datoteke programa. Kot lahko opazite, ni treba določiti poti do mape z nameščenim programom. Za zagon programa v skritem načinu shranimo datoteko s standardno funkcijo Notebook, v vrstici "File name" pa napišemo ime in pripono .vbs. Zato se bo v mapi pojavila datoteka s to pripono. Za omogočanje skripta VBS je dovoljdvokliknite datoteko. Če je potrebno, lahko program v Windows skritem načinu zaženete kot skrbnik. Končni učinek bo enak kot v primeru uporabe ukazne vrstice. Program lahko najdete v skritem načinu samo s seznamom procesov v orodju Task Manager.

Sorodne publikacije