Parametri Huawei Routerja: Navodila in funkcije

V gradivu, ki ga razmišljate, bodo opisane postopne nastavitve za Huawei WS319. To je vstopni usmerjevalnik z dobrimi tehničnimi lastnostmi in cenovno ugodno ceno. Najpogosteje se uporablja pri izvajanju majhnih računalniških omrežij. To je njegov vrstni red prilagajanja v prihodnosti in bo opisan. Na voljo so tudi tehnične specifikacije te naprave.

Paket usmerjevalnika. Specializacija

Seznam obravnavanega modela usmerjevalnika vsebuje naslednje glavne elemente:
 • omrežna naprava.
 • Posukan par dolžine 1 metra in zavoj na obeh straneh. V nekaterih primerih se uporablja med nastavitvijo programske opreme omrežne naprave.
 • Navodila za uporabo. Podrobno in postopoma podrobno podrobno opisuje parametre Huawei usmerjevalnika tega modela. Navedene so tudi njegove tehnične značilnosti in priporočila za delovanje tega omrežnega sistema.
 • Napajanje. Omogoča napajanje dostopne točke do "globalnega spleta".
 • Dokumentacija in CD s programsko opremo, ki omogoča konfiguriranje usmerjevalnika.
 • Garancijska kartica. Njen rok veljavnosti je eno leto.
 • V seznamu dobave usmerjevalnika je proizvajalec vključil vse potrebne elemente za začetno konfiguracijo in nadaljnje delovanje. To pomeni, da iz položaja celotnega sklopa nima pomembnih pomanjkljivosti.


  Vključujejo tehnične parametre tega usmerjevalnikaGre za skupino naprav na vstopni ravni. Zato s pomočjo najbolj optimalno izvedenih malih računalniških omrežij. Število računalnikov, povezanih z njimi, ne sme presegati 4-6 kosov. To pomeni, da se tak usmerjevalnik najpogosteje uporablja doma. Lahko pa se uporablja tudi v majhni pisarni s podobnim številom osebnih računalnikov.

  Osnovni parametri

  Specifikacije te naprave so naslednje:
 • en vhodni priključek RJ-45 z oznako WAN in največja hitrost prenosa podatkov 100 Mbit /s.
 • Dve anteni za organizacijo brezžičnega dela računalniškega omrežja. Nominalni dobiček vsakega od njih ustreza 5 dB. Največja hitrost brezžičnega segmenta v tem primeru je 300 Mb /s.
 • Poleg tega je usmerjevalnik opremljen s štirimi vrati RJ-45. Z njihovo pomočjo nastane vodilni segment računalniškega omrežja. V tem primeru lahko pričakujete prejemanje in pošiljanje podatkov s hitrostjo približno 100 Mb /s. Ključna pomanjkljivost usmerjevalnika je pomanjkanje vrat USB. To pomeni, da je povezava z globalnim spletom možna z uporabo vrat RJ-45 z oznako WAN. Toda rezervna metoda prehoda na internet v tem primeru ne obstaja. Po preučitvi tehničnih specifikacij tega usmerjevalnika bomo obravnavali, kako vnesti nastavitve usmerjevalnika Huawei WS319 in ga pravilno nastaviti za delovanje.


  Izbira mesta za namestitev. Povezava

  NajprejPomemben korak pri postavitvi Huawei WS319 je prava izbira, kje ga namestiti. Praviloma ga uporabniki posredujejo in ignorirajo. Toda pravilna lokacija take omrežne naprave je zelo in zelo odvisna. Zato morate do te točke temeljito preiti. Prvi pomemben pogoj: lokacija usmerjevalnika mora biti čim bližje središču prostora, kar ustvarja točko dostopa do globalnega spleta. Tako boste lahko ustvarili najboljšo brezžično pokritost. Prav tako ni dovoljeno blizu lokacije različnih kovinskih elementov in površin. Njihova prisotnost bo "pogasila" brezžični signal. Poleg tega mora biti lokacija omrežne naprave enostavna za dostop do žične komunikacije od ponudnika. Z njihovo pomočjo bo realizirana izmenjava podatkov z internetom. To je prepleten par s stisnjenim konektorjem na koncu. Drug pomemben pogoj pri izbiri lokacije usmerjevalnika je bližnja lokacija vtičnice. Ima napajalnik za usmerjevalnik. Temelji na teh pogojih in izbere lokacijo v prostorih katere koli omrežne naprave.
  Stikalo usmerjevalnika začne povezovati usmerjevalnik z opremo podjetja - ponudnika. To pomeni, da je priključek zvitega para iz njega nameščen v vratih usmerjevalnika z oznako WAN. Nato se priključek priključi na napajanje. In sam je nameščen v vtičnici. Po potrebi se oblikuje tudi vodilni segment računalniškega omrežja. V tem primeru stiskanje stenjaNa računalniku je par na obeh straneh usmerjevalnika. Na enem koncu se poveže z vrati LAN usmerjevalnika. Po drugi strani pa je njegov priključek nameščen v reži klicne naprave. Še enkrat, edina pomanjkljivost tega usmerjevalnika je pomanjkanje vrat USB. Tako na primer ne morete povezati modema, kot je Huawei E8372, s tem modelom usmerjevalnika in zaradi tega alternativni način prehoda na globalni splet ne bo deloval.

  Ponovna konfiguracija programske opreme. Glavni ukrepi

  Programski usmerjevalnik je konfiguriran na naslednji način:
 • Na prvi stopnji definitivno izpisujemo programske parametre v prvotno stanje. To storite tako, da v omogočenem stanju pritisnete gumb za ponastavitev. Ko je naprava polno naložena in izpuščena, jo pustite.
 • Vklopite osebni računalnik in usmerjevalnik. Čakamo na dokončanje njihovega prenosa.
 • Nato aktiviramo tehnologijo za iskanje razpoložljivih brezžičnih povezav na osebnem računalniku. Na seznamu izberite omrežje, imenovano Huawei WS319. V postopku povezave se prikaže okno z zahtevami za vnos gesla. Najdemo jo na spodnji nalepki ohišja naprave in vnesemo vnosno polje, preden se prikaže okno.
 • Nato morate počakati na povezavo. Hkrati se v spodnjem desnem kotu prikaže informativno sporočilo o prisotnosti povezave.
 • Naslednji korak je zagon brskalnika. V vrstico vnesite naslov usmerjevalnika Huawei WS319. Privzeto je njegova vrednost 1921683.1.
 • Nato se prikaže oknoidentifikacijo Klicati mora uporabniško ime in geslo. V vsako polje vnesite besedo "admin".
 • V oknu, ki v naslednji fazi vmesnika pojdite na zavihek "Internet". Označuje vrsto povezave (PPPoE, L2TP ali PPTP), način naslova, prijavo in geslo. Vse te informacije lahko določite v sporazumu, da zagotovite storitev dostopa do interneta, ki ste jo sklenili s ponudnikom. Omogočite tudi povezavo s potrditvenim poljem. Shranimo dane parametre.
 • Pojdite na zavihek Domače omrežje. Na njem podamo dinamično naslavljanje, spreminjamo njegovo ime in geslo za povezavo po lastni presoji. Prav tako je nujno, da aktiviramo metodo šifriranja WPA2 kot najbolj zanesljivo. Spremembe ponovno shranimo in zapremo vmesnik za nastavitev omrežne naprave.
 • Testiranje

  Naslednji obvezen korak pri postavitvi usmerjevalnika Wi-Fi za model Huawei WS319 je testiranje njegove učinkovitosti. Na tej stopnji povežemo kateri koli računalniški sistem z usmerjevalnikom. Nato ga zaženite v brskalniku in odprite katero koli mesto. Če se je odprl vmesnik odprte strani "globalnega spleta", je usmerjevalnik pripravljen za delovanje. V nasprotnem primeru morate iti do nastavitev in preveriti njihovo pravilnost.

  Pravzaprav je to popolnoma končano. Uspelo vam je namestiti usmerjevalnik Huawei.

  O ceni

  Cena te naprave je 1500 rubljev. To je precej visoka cena za usmerjevalnik ekonomskega razreda. Ampak, če upoštevate njeno visoko stopnjo zanesljivosti in popolnostiodsotnost kakršnih koli pomanjkljivosti, potem postane očitna izbira takšnega usmerjevalnika in ne kakšnega drugega.

  Mnenje lastnikov

  Kot del tega pregleda je bilo opisano, kako dostopati do nastavitev usmerjevalnika Huawei WS319 in jih pravilno namestiti. Podali smo tudi seznam celotnega sklopa in osnovnih tehničnih parametrov. Prednosti te naprave so zanesljivost, odlična oprema in popolna odsotnost "napak" v programski lupini. Ampak edina pomanjkljivost je njegova - to je precenjena vrednost, ki jo nadomestijo prej omenjene prednosti.

  Zaključek

  Parametri modela Huawei - usmerjevalnika WS319 - je dokaj enostavno. Z njim je mogoče obvladati tudi slabo pripravljene uporabnike. Zato ni treba pritegniti ustreznih strokovnjakov za dodatno plačilo. Korake, ki so opisani zgoraj, morate opraviti le korak za korakom in sami nastaviti to dostopno točko.

  Sorodne publikacije