Katere programe potrebujete za Windows 7 na vsakem računalniku?

Sodobni operacijski sistemi vključujejo ogromno zbirko programske opreme. Za popolno uporabo računalnika pa morate namestiti dodatne programe. Poleg tega je potrebno na osebni računalnik namestiti programsko opremo za vzdrževanje in optimizacijo operacijskega sistema za pravilno in neprekinjeno delovanje. V tem članku so opisani samo programi, ki jih potrebujete. Po ponovni namestitvi operacijskega sistema Windows 7 jih je treba najprej namestiti. Namestitev opisanih pripomočkov je obvezna, če so na vašem sistemu analogi ali še ne.


Arhivator

Veliko število programov je opremljenih z RAR in ZIP formati, zato je prva namestitev, ki jo morate narediti po namestitvi operacijskega sistema in gonilnikov, da namestite arhivarja. Brez dvoma vodilni med takšnimi programi je Winrar. Aplikacija zahteva nakup licence.
Če ni mogoče plačati zahtevane programske opreme za Windows 7, bo najboljša izbira 7-zip med arhivatorji. Pripomoček lahko obravnava veliko število formatov. Datotečne operacije lahko izvedete z vlečenjem. Edina pomanjkljivost pripomočka je vmesnik. Uporabniki, ki so navajeni na komercialne izdelke, se zdijo nepopolni in neprimerni.

Set kodekov

Kateri programi so potrebni za operacijski sistem Windows 7, če se vaš računalnik uporablja kot multi-platform ali multimedijski center? V tem primeru je obvezna namestitev kodekov. Dejstvo je, da danes obstaja veliko število multimedijskih datotek.Operacijski sistem po namestitvi lahko deluje z najmanjšim številom.


Po namestitvi niza kodekov bo uporabnik prepričan, da se bo 90% video in avdio datotek odprlo v katerem koli predvajalniku. Najbolj priljubljen paket K-Lite Codec. Distribucija ne vključuje le kodekov, ampak tudi priročnega igralca.

Internetni brskalnik

Po namestitvi operacijskega sistema že ima Internet Explorer Internet Explorer, vendar v smislu udobja in varnosti ta program ni enak industrijskim voditeljem. Zato potrebujejo programi za Windows 7 brskalnik tretjih oseb. Današnji najboljši izdelki so Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera.
V nobenem primeru ne namestite brskalnika Amigo. Poleg svojih komponent namesti tudi oglaševalske module. Če brskalniki tujih proizvajalcev niso primerni, je bolje, da ustavite izbiro izdelka iz podjetja "Yandex". "Brskalnik Yandex temelji na Chromu, vendar vključuje komponente domačega razvijalca, ki omogoča bolj udobno delo v RuNet-u." Alternativa Adobe Reader-ju je Foxit Reader, ki je manj priljubljen, vendar se za vodjo trudi
.
Je v formatu PDF, ki vsebuje veliko navodil in smernic. Neizkušenim uporabnikom bodo omogočili učenje funkcionalnosti aplikacij. Če imate težave pri izbiri gonilnika ali priključne opreme, vam bo navodila za uporabo pomagala rešiti težave.

CCleaner

V postopku upravljanja operacijskega sistemaNa trdem disku se kopiči veliko število nezaželenih datotek: predpomnilnik brskalnika, začasne datoteke, sličice slik, neveljavni registrski ključi. Če želite, da vaš računalnik deluje nemoteno, morate redno odstranjevati »junk«. Tega postopka je težko ročno izvesti, zato morate namestiti program CCleaner.
Aplikacija je popolnoma brezplačna. Vmesnik je preveden v ruski jezik. Po namestitvi se program doda zagonu in vključuje nadzor sistema. Ko računalnik potrebuje čiščenje, ga bo uporabnik obvestil s pojavnim sporočilom.

Auslogics Disk Defrag

Programska oprema za defragmentacijo - potrebujete tudi programe za vaš računalnik. Windows 7 vključuje programe za defragmentiranje trdega diska, vendar sta hitrost in kakovost izdelkov tretjih oseb na višji ravni. Auslogics Disk Defrag se brezplačno distribuira. Lahko defragmentira vse priljubljene datotečne sisteme. Preden začnete optimizirati disk, priporočamo, da očistite "smeti". Vmesnik pripomočka je preprost, zato se bodo v procesu njegove uporabe pojavile težave tudi za neizkušene uporabnike. Program organizira urnik za zakasnitev zagona HDD optimizacije. Program se lahko po defragmentaciji samodejno izklopi. Program ima tudi storitev, ki spremlja stanje trdega diska in opravi optimizacijo med samostojnim računalnikom.

Antivirus

Potrebni programi za Windows 7, ki naj bi bili nameščeni najprej - protivirusni program. Zlonamerna programska oprema se nenehno izboljšuje. DanesZagotavljanje stabilnega delovanja OS brez namestitve protivirusne programske opreme je nemogoče.
Antivirus mora biti izbran izmed uglednih proizvajalcev. Vodilni v segmentu sta NOD, Dr. Splet, Kaspersky Internet Security. Če komercialni izdelki niso primerni, bodite pozorni na Avast, AVG, Avira.

Sorodne publikacije