Video kartica NVIDIA GeForce 210: Funkcije

Grafični cenovni grafični pospeševalnik z zelo skromnimi značilnostmi in zelo ugodno ceno je NVidia GeForce 210. Funkcije tega izdelka so zastarele do danes, popolnoma in popolnoma, in so primerne le za reševanje najpreprostejših nalog: pregledovanje video posnetkov in slik, splet- deskanje in delo v pisarniških aplikacijah. No, "Photoshop" ali zahtevne igrače na njej ne bodo niti začele. Ravno ta grafična rešitev bo podrobneje obravnavana.


Seznam opravil

Leta 2009 je bil uveden pospeševalnik NVidia GeForce 210, katerega specifikacije so bile zelo skromne in so omogočale reševanje samo preprostih nalog. Večino teh pospeševalnikov lahko najdete v vhodnih multimedijskih postajah. Zdaj je ta niša popolnoma fiksirana z vgrajenimi grafičnimi karticami, ki imajo trenutno primerljivo raven učinkovitosti ali celo višjo. Imajo še eno pomembno prednost pred diskretnimi primarnimi adapterji: privzeto so vključeni v računalniški sistem in ni potrebe po dodatnem nakupu. Zato lahko grafično kartico, obravnavano v tem materialu, trenutno obravnavamo le kot poceni remkompekt v primeru okvare uporabljenega video podsistema.

Tehnični parametri

NVidia GeForce 210 Silicon Crystal je bila izdelana s tehnologijo 40 nm, kar je značilno za 260 milijonov kosov. Delovna frekvenca jedravrednostjo 589 MHz. Skupno število blokov obdelovalnih senčil CUDA-16 in njihova frekvenca je 1402 MHz. Vsak transporter ima 8 TMU modulov. Vendar so ROP-ji v tem primeru le 4. Na ravni programske opreme je podpora za Direct X različico 10.1. Adapter sam je namenjen za vgradnjo v režo na matični plošči PCI - E 16X v izvedbi 2.0.


OZP in njegov upravljavec. Specifikacije

Z grafičnim čipom, ki je osnova za ta grafični vmesnik, lahko uporabljate samo nabor čipov DDR2. Količina pomnilnika za delovanje je lahko ena ali 512 MB ali 1 GB. Ta pomnilnik, odvisen od moči, ima nekaj 64 bitov. In frekvenca čipov operativne naprave za shranjevanje je v tem primeru enaka 1000 MHz.

Toplotne lastnosti

Za NVidia GeForce GT 210 je najvišja dovoljena vrednost temperature nastavljena na 105 0 C. Značilnosti polprevodniškega kristala kažejo, da je toplotni paket 305 W. S takimi parametri lahko ta pospeševalnik dobro izkoristi tudi pasivni hladilni sistem. Toda nekateri proizvajalci grafičnih kartic gredo še dlje in opremijo GT 210 z aktivnim hlajenjem. V prvem primeru je raven hrupa v računalniku nižja, v drugem pa je možen še več overclocking video podsistema. Najmanjša vrednost moči napajalnega sistema računalnika (tj. Napajanje) je v tem primeru nastavljena na vrednost 300 W.

Konkurenčni izdelki

Adapterji linije HD Graphics na procesorjih Intel in Radeon R5 Radeon R7 na hibridnih AMD čipih so neposredniTekmovalci NVidia GeForce 210. Tehnične značilnosti teh izdelkov so precej podobne, vendar vključitev grafične kartice v CPU omogoča, da ima integrirana rešitev prednost pred diskretnimi pospeševalniki vstopne ravni, ker jim ni treba dodatno plačati. Zato z ekonomskega vidika značaj tega pregleda izgubi HD Graphics in Radeon R5 - Radeon R7. Uporabite takšen podsistem diskretne grafike kot del večpredstavnostne postaje samo, če vgrajena grafična kartica iz nekega razloga ne deluje.

Strošek je danes. Ocene

Pri 1500-1800 rubljih je trenutno ocenjeno NVidia GeForce 210. Značilnosti, pregledi še kažejo, da so njihove zahteve zelo skromne in da je nakup takšnega izdelka po višji ceni popolnoma neupravičen. Tudi strokovnjaki in lastniki razlikujejo odlično energetsko učinkovitost takšne grafične kartice, kot tudi nizko raven hrupa med svojim delom. Vendar je minimalna zmogljivost njegova glavna pomanjkljivost in ne pušča možnosti v primerjavi z integriranimi grafičnimi rešitvami.

Povzetek

NVidia GeForce 210 je za danes najbolj nepomemben grafični izdelek, njegove specifikacije pa so primerljive z integriranimi video adapterji. Ampak tukaj na neposredno primerjavo junak tega pregleda je močno slabši od svojih konkurentov. Zato je možno, da se njen nakup obravnava le v primeru okvare obstoječega video podsistema.

Sorodne publikacije