NVIDIA GeForce GT 220 video kartica: pregled, specifikacije in pregledi

Med najmanj produktivnimi in najcenejšimi grafičnimi adapterji spada NVIDIA GeForce GT 220. Najpogosteje je tak pospeševalnik mogoče najti v elektronskih računalnikih s proračunsko pisarno. V tem gradivu bomo upoštevali to tehnično odločitev vodilnega proizvajalca grafičnih kartic.

Pozicioniranje

V 200. seriji grafičnih pospeševalnikov so bile grafične kartice NVIDIA razdeljene na naslednji način:
 • Začetne, ultraproračunske rešitve so predstavili GT 220 GT 230 in GT 240. Skromne tehnične specifikacije in šibek krmilnik OCP jih ni dovoljeno uporabljati kot ultimatne pospeševalnike iger, ampak za pisarniško uporabo njihovih zmogljivosti je bilo dovolj. Hkrati so bili stroški minimalni. Druga možnost za to so integrirani adapterji. Toda, če je bilo redko mogoče najti sistemske plošče s to komponento, in ultra-proračunske grafične kartice so bile v veliko povpraševanje, zdaj skoraj vsi računalniki so opremljeni z vgrajenimi grafičnimi karticami, in ni posebnih potreb za te rešitve.
 • Nišni adapterji prvotne ravni igre so zasedli GTS 240 in GTS 250. Večina igrač so lahko lansirali pri nizkih nastavitvah slike. Zato so se stroški v tem primeru povečali.
 • Povprečni igralni segment so zavzeli GTX 260 in GTX 275. Izboljšana zmogljivost njihovih čipov je omogočila zagon katere koli igrače pri nizkih in srednjih nastavitvah. V nekaterihprimerih je bilo mogoče celo določiti najvišje nastavitve. Cena se je povišala.
 • Brezkompromisna raven zmogljivosti je zagotovila adapterje modelov GTX 280 in geforce GTX 285. V tem primeru je mogoče zagnati katerokoli aplikacijsko programsko opremo, vključno z najzahtevnejšo strojno opremo. Toda cena v tem primeru je bila neverjetna.
 • Po klasifikaciji je GT 220 najbolj stroškovno učinkovita rešitev za to vrsto pospeševalnikov z nizko zmogljivostjo.

  Zaključek

  Najprej je treba opozoriti, da ni treba pričakovati razširjenega paketa iz kakršne koli proračunske rešitve. V tem primeru proizvajalci poskušajo čim bolj prihraniti in znatno zmanjšati stroške naprave. Zato ta seznam vključuje samo primarni. Takšna specifikacija se lahko pohvali z NVIDIA GeForce GT 220:

 • Grafični adapter.
 • Navodila za uporabo.
 • Disk z aplikacijsko programsko opremo za storitve in upravljanje.
 • Kupon za jamstvo.
 • Grafični procesor. Karakteristike in specifikacije

  NVIDIA GeForce GT 220 se ponaša z zelo skromnimi parametri, značilnosti tega čipa pa kažejo, da ga je določil GT 216 v območju NVIDIA, dejanska jedrna frekvenca pa je 625 MHz. Shader bloki v tem čipu so 48 kosov, in delajo na frekvencah 1360 MHz. Moduli TMU so 16 kosov, rasterizacijski bloki - 8. Podsistem pomnilnika je sposoben obdelati 324 GB informacij v najboljšem primeru v eni sekundi. Absolutno tako hitro rešitinalog, ki zahtevajo veliko virov, zagotovo ne bo dovolj. Za najbolj preproste programe, ki vključujejo brskalnik, pisarniški paket in predvajanje večpredstavnostnih vsebin v nizki ločljivosti, se težave ne bi smele pojaviti.

  Spomin. Specifikacije podsistema RAM-a

  Razširjeni nabor podprtih tipov RAM-a se ponaša z NVIDIA GeForce GT 220. DDR2 je najmanj produktivna vrsta, najpogosteje pa je bila najdena v adapterjih tega modela. Ura hitrosti pomnilniških čipov je 1000 MHz. V tem primeru sta podprta tudi DDR3 in GDDR3. V prvem primeru je delovna frekvenca 1580 MHz, v drugem pa 2024 MHz. Velikost priključka pomnilnika pomnilnika je 128 bitov.
  Pasovna širina je 16 GB /s za standard DDR2253 GB /s. za DDR3 in 324 GB /s. za GDDR3 Količina pomnilnika je lahko 512 MB ali 1 GB. Prisotnost dodeljenega pomnilnika omogoča temu pospeševalniku, da zaobide izvedbo katere koli integrirane rešitve, ki je prikrajšana za tak atribut.

  Komunikacije

  Tipičen nabor pristanišč za slikovni izhod je NVIDIA GeForce GT 220. Ima eno analogno VGA režo. Dopolnjujejo ga digitalna vrata DVI in seveda DVI. Za namestitev v razširitveno režo v matični plošči se uporablja PCI-Ex v izvedbi 16x. Najbolj optimalen način namestitve je uporaba različice 2.0. Lahko pa tudi zaženete v prejšnjih spremembah tega vmesnika, vendar bo to zmanjšalo hitrost grafičnega podsistema osebnega računalnika. Tudi omejitev niv primeru uporabe svežih sprememb te metode povezave, vendar v takšni kombinaciji ne bodo v celoti izkoriščene zmožnosti samega vmesnika.

  Poraba energije. Tehnološke značilnosti

  40nm je proizvodna tehnologija polprevodniškega kristala, na katerem temelji NVIDIA Geforce GT 220. Njegove specifikacije kažejo, da poraba energije ne presega 58 vatov. Največja moč, ki je na voljo s 16X PCI-E razširitveno režo, je 75 W. Posledično ni potrebna nobena dodatna povezava z napajalnikom. Tudi termični paket s 58 W omogoča uporabo pasivnih hladilnih sistemov na osnovi aluminijastih radiatorjev. Da bi zadovoljili prodajo, se lahko v tej uspešnosti štejejo pogosteje. V tem primeru je raven hrupa 0 dB. Maksimalna temperatura te polprevodniške rešitve je 103 ° C. Posebej je treba opozoriti, da je število tranzistorskih elementov, nanesenih na polprevodniški substrat, 486 milijonov kosov.

  Programska oprema. Gonilniki in sistemska programska oprema

  Gonilnik NVIDIA GeForce GT 220 je precej dober: Windows 7 je glavni operacijski sistem za to strojno opremo. Vozniki za to so na disku, ki gre v osnovno dostavo takšnega pospeševalnika. Obstajajo tudi gonilniki za Windows XP, Windows 2003 Server in Windows Vista. Osredotočeni so na isti medij. Kasneje je bila dodana podpora novemu sistemuprogramska oprema v osebi "Vetrovi" s številkami 881 in 10. Samo od voznikov, ki jih bodo morali prenesti iz uradnega spletnega vira podjetja razvijalca. Prav tako je v polnem obsegu na ravni razvijalcev implementirana podpora za operacijski sistem Apple MacOS. Poleg tega je treba poudariti, da ima ta grafični pospeševalnik gonilnike za različne različice Linuxa. Edini operacijski sistem, ki je prikrajšan za razvijalce, je UNIX. Največ pa jih najdemo na omrežnih strežnikih, ki skoraj nikoli ne uporabljajo takšne grafične kartice. Torej na slabosti odsotnosti uradnih gonilnikov za UNIX v tem primeru zagotovo ni mogoče pripisati.

  Postopek namestitve. Algoritem konfiguracije

  Za namestitev in konfiguriranje NVIDIA GeForce GT 220 so potrebni naslednji koraki:
 • Pridobivanje video pospeševalnika iz škatle.
 • Izklopite računalnik in iz njega odklopite vse žice.
 • Odstranite stransko steno od ohišja računalnika.
 • Namestimo ploščo v razširitveno režo, tako da so zapahi v njej zaklenjeni.
 • Privijte kovinsko prilagodilno ploščo na ploščo ohišja z vijakom.
 • Stransko ploščo obrnemo na svoje mesto in jo pritrdimo.
 • Sistemsko enoto smo postavili na začetno točko in jo povezali nazaj. V tem primeru je treba žico monitorja priključiti na vrata novega adapterja.
 • Vklopite računalnik in počakajte, da se postopek prenosa konča.
 • Naslednji korak je namestitev gonilnikov. Bolj pravilnaprenesene bodo z uradne spletne strani proizvajalca ali, če ni povezave, za uporabo CD-ja za te namene.
 • Po namestitvi ponovno zaženemo računalnik. Preverite pravilno namestitev. To storite tako, da obiščete upravitelja naprav.
 • Testiranje v igrah

  Kot je bilo že omenjeno, odlične zmogljivosti v večini zahtevnih aplikacij ni treba pričakovati od NVIDIA GeForce GT 220. Igre spadajo v to programsko opremo in pripadajo. Kot nasprotniki v testih za junaka tega pregleda je najbolje izbrati GeForce 9500GT (predstavnik prejšnje generacije pospeševalnikov v tej cenovni kategoriji), Radeon HD4650 in Radeon HD4670 (konkurenčne rešitve podjetja AMD). Testna naprava je temeljila na Core2 Quad procesorju modela Q9550 (4 jedra na 395 GHz), matični plošči serije X48 na procesorskem priključku LGA775 in je vključevala 4 GB RAM-a (2 reži z 2 Gb DDR2 z 1200 MHz). Zahtevana zmogljivost napajanja v nominalnem načinu je 700 W. Posebej je treba opozoriti, da bodo rezultati testov podani za dve modifikaciji GT 220. Ena uporablja počasnejši video buffer DDR2 in druga zmogljivost se poveča zaradi uporabe hitrejšega pomnilnika DDR3. V sintetičnem testnem paketu 3DMark 06 so bili doseženi naslednji rezultati v žogicah:
 • HD4670 - 8612.
 • GT 220 (DDR3 RAM) - 7969.
 • GT 220 (DDR2) - 5100.
 • ]
 • HD4650 - 4654.
 • 9500GT - 4629.
 • Dobljene rezultate je mogoče zlahka razložiti v smislu tehničnih značilnosti in učinkovitosti RAM-a. Najboljši parametri v HD4650 so podobni podsistemupomnilnika Tako je dosegel 8612 točk. Njegova skupna nasprotja je 9500GT. Primerjava GT 220 v različnih izvedbah kaže 36-odstotno povečanje zmogljivosti DDR3. Toda to je samo sintetični test, ki ne kaže vedno prave slike. Zato je bolj primerno primerjati pospeševalce v testih igre. Za začetek si poglejmo rezultate v igri Zadnje ostanke v kadrih:
 • GT 220 (DDR3) - 533.
 • HD4670 - 524.
 • GT 220 (DDR 2) - 312.
 • 9500GT - 276.
 • HD4650 - 245.
 • Vodja v tem primeru se spreminja, najboljši rezultat pa je GT 220 z DDR3 video pufrom s 533 fps. Ta programska oprema je optimizirana za rešitev NVIDIA in v tem primeru konkurenčna rešitev AMD ni enostavna. Torej, kljub izboljšani zmogljivosti, HD4650 izgubi 1 okvir neposrednemu konkurentu. Mlajši GT 220 z DDR2 pomnilnikom prikazuje najmanjše število sličic v sekundi 312. To je meja igranja. Druge preizkušene rešitve kažejo nesprejemljivo število sličic na sekundo, v tem načinu pa predvajanje običajno ne deluje. Nenazadnje je treba opozoriti, da je kakovost slike nizka in da je njena ločljivost 1280 X 1024. V igri Trine se pariteta in sile v fps porazdelita takole:
 • GT 220 (DDR3) - 65.
 • HD4670 - 65.
 • GT 220 (DDR 2) - 441.
 • HD4650 - 39.
 • 9500GT-385. Manj produktivni GT 220 obide mlajše modele s 5-6 okviri. Tudi mlajši modeli kažejo sprejemljivo hitrost. Opozoriti je treba, da je bila slika prikazana na najnižji možni kakovosti. Zato je dobro igrati zahtevne igre na NVIDIA GeForce GT 220. Cena v tem primeru služi kot dodatni argument in že jesamo proračunska rešitev.

  Stroški

  Še vedno so zaloge, zato so na trgu na voljo grafični pospeševalniki serije NVIDIA GeForce GT 220. Palit, MSI in ASUS so glavni proizvajalci te rešitve. Glede na vrsto uporabljenega pomnilnika se lahko stroški gibljejo od 2.000 rubljev na DDR2 do 3.000 rubljev za GDDR3 adapterje. Med njimi ni posebne razlike glede uspešnosti. Zato preveč plačati za hitrejši pomnilnik v tem primeru ni smiselno.

  Pregledi. Prednosti in glavne slabosti

  Tukaj so prednosti in slabosti, ki se pojavljajo pri odzivih lastnikov NVIDIA GeForce GT 220. Video adapter ima naslednje pomanjkljivosti:
 • Nizka zmogljivost.
 • Skromni parametri v tehničnem načrtu.
 • Poleg tega so v tem primeru naslednje:
 • Odlična energetska učinkovitost.
 • Nizki stroški.
 • Enostavna namestitev in konfiguracija.
 • Sposobnost delovanja v povezavi s pasivnim hladilnim sistemom in minimalno raven hrupa v postopku.
 • Povzetek

  NVIDIA GeForce GT 220 je primerna proračunska grafična rešitev za ustvarjanje podsistema diskretne grafike. Ima večjo zmogljivost v primerjavi z integrirano grafiko na račun namenskega ločenega video pufra. Še vedno pa njeni parametri ne omogočajo, da bi pokazali visoko zmogljivost v smislu učinkovitosti. Toda za proračunske računalnike je to odličen izdelek in je namenjen takšni aplikaciji.

  Sorodne publikacije