Zakaj zaslon utripa v igri?

Če zaslon v igri utripa in ne samo, je izrecen signal, da je monitor zastarel ali okvarjen. Vendar pa ni vedno vse tako nedvoumno, morda je vredno sprejeti nekaj korakov pred delom z monitorjem.

Vzrok flikerja

Ko zaslon začne utripati v igri, ne le poškoduje sam monitor, ampak tudi vpliva na zvezdo. Prvi razlog je lahko odsotnost demagnetiziranja monitorja, kar pomeni, da če se ne demagnetizira dolgo časa, je lahko njegova učinkovitost ogrožena. Da bi odpravili to težavo, morate pogledati parametre monitorja in izbrati funkcijo "demagnetiziranja" monitorja. Včasih se taki gumbi nahajajo na samem monitorju. Drugi (in najverjetneje) razlog za utripanje zaslona v igri je napačna nastavitev hitrosti osveževanja monitorja. Običajno je v nastavitvi ločljivosti zaslona na voljo možnost, ki omogoča ročno nastavitev hitrosti osveževanja zaslona. Pomembno je, da uporabite to funkcijo in nastavite najvišjo vrednost ali izberete številko nasproti oznaki "priporočeno".


Tretja točka je odgovorna za preverjanje video adapterja, katerega gonilniki so lahko nepravilno nameščeni ali zastareli. Če želite odpraviti težavo z grafično kartico, obiščite spletno mesto proizvajalca grafičnega procesorja in namestite sveže gonilnike. Obstaja še ena tako neprijetna stvar, kot so virusi, na katere se nanaša četrti odstavek. Utripajoči zaslon v igri je lahko posledica "nepovabljenih gostov" na ozemljuoperacijski sistem. Za spopadanje s problemom, ki ga povzročajo virusi, je vredno posodobiti aktivni protivirusni program, zagnati sistemsko diagnostiko in se znebiti virusov. Zadnji razlog je lahko v najbolj popolnih delih računalnika - monitorju in grafični kartici. Če želite preveriti grafično kartico in monitor, je potrebno v računalnik prenesti opremo ali poklicati čarovnika domov.


Gonilniki za monitor

Monitor, tako kot preostali računalnik in zunanje naprave, mora namestiti gonilnike. Najbolje je, da jih namestite z diska, ki je bil priložen monitorju. Če se po ponovni namestitvi operacijskega sistema pojavi utripanje slike na monitorju, je to posledica dejstva, da nekateri gonilniki (ne samo na monitorju) po tej manipulaciji morda ne bodo delovali pravilno. Da bi odpravili tako težavo, morate ponovno namestiti gonilnike na monitorju.

Tehnični del

Pred pošiljanjem diagnostike grafične kartice ali monitorja je vredno preveriti učinkovitost kabla, ki prenaša sliko iz grafičnega vmesnika na zaslon. Da bi preverili delovanje kabla, ga morate onemogočiti in na njegovo mesto vstaviti podobno. Če je težava izginila, je to v samem kablu, če pa ne - preverite priključke za uporabnost.
Drug način reševanja problema je, da računalnik povežete z drugim monitorjem. Ta metoda bo jasno pokazala, da je primer v njej ali obratno. Isto metodo je treba preskusiti na grafičnem adapterju, ki ga lahko tudi razvajate z igranjem iger"artefakti". Dejstvo je, da ima pri visoki obremenitvi grafično kartico možnost segrevanja, in ko se hladilni sistem ne spopade, grafična kartica začne ustvarjati eno napako za drugo, vrtenje slike na zaslonu.

Preizkušanje grafičnih kartic

Da bi zagotovili pravilno delovanje grafične kartice, je dovolj, da izvedete testiranje, ki je mogoče zaradi programa AIDA 64. Ta programska oprema je potrebna za popolno diagnosticiranje sistema, torej vsake posamezne komponente. Če želite delati s pripomočkom, ga morate prenesti in namestiti. Nato morate zagnati program in uporabiti meni, ki se nahaja na levi strani. V stolpcu za prenos izberite jeziček »Računalnik« znotraj možnosti »Senzor«. S klikom na ta zavihek lahko vidite (na desni strani), ki je začel prikazovati temperaturne načine ogrevanih komponent. Če temperatura grafične kartice ne preseže 65 stopinj Celzija, se ne more pregrevati.

Nestandardna rešitev problema

V primeru, da vsi zgoraj navedeni ukrepi niso dali pozitivnega rezultata, je vredno sprejeti drugo rešitev za problem, zakaj zaslon utripa. Ta metoda bo ustrezala predvsem v primeru, da se težave pojavijo le, če jih najdete v igrah. Problem je torej v tem, da se vtič monitorja, vstavljenega v vtičnico, dotakne talnega kontakta. Izgledajo kot kovinske "antene", ki se nahajajo poleg lukenj za vilice. Zapustite to situacijoHkrati pa je preprost in zapleten, saj je za znebitev "brk" potrebno znanje električarjev. Po odstranitvi monitor ne sme utripati. V idealnem primeru je bolje namestiti vtičnice brez takšnih "dodatkov", saj lahko negativno vplivajo na delo tehnologije.

Sorodne publikacije