Motorno kolo "Izh Jupiter-4": pregledi, specifikacije in pregledi

Domači motocikel "Izh Jupiter-4" je dvokolesno vozilo srednjega razreda, namenjeno za vožnjo po različnih vrstah cestnih oblog. Aparat je izdelal obrat Iževsk v obdobju od 1980 do 1985. Ta tehnika je pridobila popularnost zaradi zanesljivosti in enostavnosti vzdrževanja. Na motorizirano enoto lahko pritrdite dodatno stransko voziček, ki vam omogoča, da prevažate drugega potnika ali določenega tovora.

Zanimivosti

Obravnavani motocikel ima na sovjetskem trgu resne konkurente. Najprej je bil češki aparat "Java". Imel je bolj premišljeno zasnovo in odlične parametre hitrosti. Izhevsk oblikovalci, ki razvijajo Izh Yupiter-4, se je odločil za povečanje največje omejitve hitrosti s posodobitvijo elektrarne.

Sovjetsko kolo je nadomestilo tretji model, v petih letih je bilo sproščenih in prodanih več kot milijon vzorcev. Po letu 1985 je izšla nova modifikacija, znana kot "Jupiter-5". Lahko je bil opremljen tudi s stransko prikolico, pri nekaterih spremembah pa se je zmanjšala hitrost zaradi povečane agilnosti, kar je povečalo prepustnost stroja.

"Izh Jupiter-4": tehnične značilnosti

Glavni parametri tehničnega načrta obravnavane spremembe so:
 • moč pogonskega sistema je 28 konjskih moči;
 • največja hitrost 140 kilometrov na uro;
 • Masa aparata je 160 kilogramov;
 • motorne sposobnosti pri največ - 7800 vrt /min;
 • razdalja - trinajst centimetrov;
 • prenos - štiristopenjski avtomatski menjalnik;
 • sklop sklopke - multidisk, ki se nahaja v oljni kopeli;
 • Priporočeno gorivo - mešanica zrak-bencin, mešana s posebnim oljem (AI-76 AI-80);
 • uplinjač z dvema cikloma in dvema valjema.
 • Pomembno vlogo pri delovanju motornega kolesa "Izh Jupiter-4" igra pravilno vžig. Vozlišče odmične gredi zahteva nastavitev tako, da je sidro generatorja v enakem položaju in da se pritrdilni vijak privije do maksimuma. Če želite povečati servis tega vozila, morate preveriti sveče, sistem za vžig in druge elemente, ki so izpostavljeni mehanskim vplivom in vlagi.

  Slabosti

  Po mnenju lastnikov se je med razstavnimi deli "Izewski" izkazalo, da je bila četrta serija neuspešna. Glede na nizko motorično spretnost ima motor še vedno veliko število minusov, in sicer:
 • pogosto pride do uhajanja olja iz bloka motorja;
 • zaradi kratkega obratovanja delovni prsti začnejo zvoniti;
 • življenjska doba menjalnika je zelo omejena;
 • je poraba goriva razmeroma visoka;
 • ne zagotavlja sistema za spremljanje kazalnikov temperature goriva, olja in motorja;
 • zastarelo oblikovanje;
 • Z minimalnim znanjem v prometnem sektorju se lahko popravi Izh Jupiter-4"Penny", še posebej, če ne boste pozorni na pravilno nastavitev zagonskega sistema.
 • Razlike v primerjavi s predhodnikom

  V tretji seriji se obravnavana tehnika razlikuje od ojačanega motorja, ki je močnejši od treh konjskih moči. Oblikovalci so bili sposobni povečati indeks zaradi posodobljene razporeditve valjev. Motor "Izh Jupiter-4" je opremljen z elementi, ki zagotavljajo široko odzračevanje oken. Zaradi tega je agilnost ročične gredi uspela doseči 7800 vrt /min.
  Na žalost pa je dirka v razmerju hitrosti in teka s konkurenti negativno vplivala na splošno kakovost in zanesljivost vozila. Blok valjev ne zagotavlja povečanja trdnosti delov, kar je povzročilo zmanjšanje življenjske dobe elektrarne. Med novostmi je mogoče omeniti sodobno električno opremo, ki deluje z napetostjo dvanajst voltov. To je omogočilo izboljšanje osvetlitve pri gibanju v večernih urah in ustvarilo močnejšo iskro pri zagonu.

  Posodobitev

  "Izh Yupiter-4", katere nastavitve imajo nosilci pretežno v motorju, se lahko izboljša z zamenjavo valjev in povečanjem delovne hitrosti batov. V prvem primeru morate založiti potrpežljivost in pozornost, ker je postopek precej težaven in težaven. Hkrati so stroški le minimalno izravnani z rahlim povečanjem moči elektrarne. Druga možnost je bolj produktivna, omogoča doseganje dostojnega povečanja moči. Za prilagoditevdelo motorja v novem načinu, morate obvladati veščine pravilne fazne izmenjave plina. V dvotaktni enoti se regulirajo s posebnim oknom v delovnih valjih.

  Z odstranitvijo druge velikosti gnezda lahko dosežete boljši oprijem ali agilnost motorja. Izboljšana elektrarna bo zahtevala več goriva, zato je potrebno razširiti vstopni del. Glavna stvar - ne pretiravajte, ker bo pretirano nositi faza sesanja povzročila brizg goriv in mešanice zraka (povratne emisije).
  Pri napačni nastavitvi goriva gorivo vstopi v ozračje, kar zmanjša moč in življenjsko dobo motorja. Da bi rešili ta problem, je potrebno namestiti bencinski povratni ventil, ki bo omogočil prodoru goriva in ga zaščitil pred povratnimi emisijami. Posledično se lahko vhodni del motorja podaljša do 360 stopinj.

  Mnenja

  Motorcycle Izh Jupiter-4 je od potrošnikov prejel pozitivne in negativne povratne informacije. Pravi strokovnjaki zagotavljajo, da če pravilno izvajate preventivno vzdrževanje in ustrezno vzdrževanje, se lahko obdobje, ko se šteje "železni konj", bistveno podaljša z minimalnimi stroški. Nekateri lastniki ugotavljajo, da je veliko pri izkoriščanju zgodbe odvisno od stanja, v katerem tehničnem stanju je bilo kupljeno. Poleg tega potrošniki pripisujejo prednosti precej visoko moč motorja in dober tek na smučeh motocikel "Izh Jupiter-4". Najpogostejša pritožba je nestabilna funkcionalnost regulacijskega relejanapetosti, kakor tudi hitro obrabo glavnih elementov agregata.

  Gradbene nianse

  Omeniti je treba, da se je model oblikovalcev Iževskega strojno-gradbenega obrata nekoč štel za enega najsodobnejših. Razvijalci so uvedli novo telo za spremembo, nadgradili motor in uvedli najboljše prakse na področju ustvarjanja dvovaljnih "železnih konjev". Glede na to, da je bil na podlagi starega okvirja nameščen popolnoma nov sistem proti vibracijam in bistveno drugačna konfiguracija rezervoarja za gorivo, je obravnavano kolo postalo pravi preboj v segmentu domače dvokolesne motorizirane tehnologije. Močnejše sklopke z več diski je mogoče pripisati tudi prednostim modela. Vozilo Izh Jupiter-4, katerega značilnosti so navedene zgoraj, je prejelo posodobljen sistem amortizacije in elektronsko opremo. Zadnje vozlišče je zelo podobno analogni, ki se uporablja v legendarni športni različici "Planet-Sport". Iz te spremembe je izposojena akumulatorska baterija in večina drugih elementov, ki pripadajo električni opremi, vključno z generatorjem in tuljavo.

  Na koncu

  Druga pomembna značilnost četrte Ize je informativna in moderna armaturna plošča. Na tem bloku so vsi potrebni indikatorji (senzorji vrtenja, merilnik hitrosti, signal vžiga). Kljub nekaterim pomanjkljivostim je bil Jupiter-4 v serijski proizvodnji pet let in je zavzel mesto med svojimi kolegi.
  PriložnostPriključek stranskega priklopnika je povečal transportne zmogljivosti in nosilnost stroja. Namesto legendarnega motorja iz četrtega cikla proizvajalcev Izhevska je na cesti prišla nova sprememba, znana kot Izh Jupiter-5, čeprav še vedno obstajajo razlike na cestah.

  Sorodne publikacije