HDMI na USB Adapter: Pregled, funkcije in pregledi

Sodobni trg ponuja široko paleto blaga in storitev. Imamo možnost, da kupimo najbolj priljubljene artikle za veliko denarja ali visoko specializirana nizko cenovna majhna podjetja. Seveda se slednje ne more nanašati na predmete, ki so namenjeni velikemu krogu ljudi in imajo široko paleto aplikacij, kot so kuhinjski aparati ali knjige. Prav tako so izdelani v majhnih količinah, so poceni, vendar uživajo precej veliko popularnost. Danes pa bomo govorili o posebnih stvareh, ki lahko v redkih primerih pomagajo ljudem. Ta tema je zelo zanimiva, saj nenavadni predmeti vedno pritegnejo pozornost. Še posebej podobni objekti so se razširili na področju znanosti, tehnologije, računalniške tehnologije. Eden od njih je HDMI adapter za USB. Ta pripomoček je resnično izjemen pojav. Danes govorite o njih.

Kaj je adapter HDMI do USB?

To je naprava, ki na podlagi prenosa podatkov omogoča pretvorbo digitalnih informacij v videoposnetek in prenos na dodatni monitor ali televizor. Ta adapter je relativno neodvisen dodatek in zato spada v obseg pripomočkov, ker je pozvan, da deluje kot asistent v nekaterih problematičnih primerih.

Primeri uporabe adapterja

Praviloma se razlikujeta dva taka primera. Njihova razvrstitev je odvisna od vrste naprave, na katero je priključenaadapter V nekaterih primerih se kot primarni vir uporablja računalnik, običajno zastareli model ali proračunska različica z nekaterimi omejitvami. V teh primerih je adapter iz HDMI v USB priključen, da nadomesti pomanjkanje dodatnih izhodov HDMI ali njihovo popolno odsotnost. Če namesto računalnika uporabljate telefon ali tablični računalnik, se pripomoček uporablja za ponavljanje slike na monitorju ali televizorju. Ta metoda uporabe je našla številne pozitivne ocene.

Glavne naloge adapterja

Način delovanja adapterja je odvisen od želja uporabnika. V nekaterih primerih je naprava sposobna v realnem času slediti dogajanju na glavnem zaslonu, kopirati vse, kar se dogaja na njem, in oddajati na zunanjo napravo, tj. telefon).

V drugih primerih se lahko adapter uporablja tako, da dodatni monitor deluje neodvisno od splošnega procesorja (ta primer se uporablja pri delu na računalniku, ko je glavni zaslon napolnjen z aplikacijami in za lažjo uporabo je potreben drug vir videa).

Device Adapter

Razkrili smo bistvo tega pripomočka, njegova glavna področja uporabe in govorili o nalogah, s katerimi se spopada. Zdaj je čas, da izvedete za njegovo napravo.
Torej, pred nami je pripomoček razstavljen, ali bolje, njegov adapter.USB /HDMI adapter je v bistvu mikroračunalnik z omejenimi zmogljivostmi (omejitve izhajajo iz same naprave).
 • FL2000-100-DX. To kompleksno ime se nanaša na procesor pretvornika. Opravlja računalniške operacije za pretvorbo informacij, upravlja vse notranje komponente.
 • IT66121FN. Vemo, da vsaka slika na monitorju zahteva posebno komponento, imenovano grafično kartico. Prav ta del opravlja svoje funkcije. Naloga tega čipa je, da na zaslonu nastavi in ​​prevede video, ki ga obdeluje procesor.
 • USB kontakti so na desni strani. Odgovorni so za priključitev adapterja na računalnik ali telefon in sprejemanje izvirnih podatkov.
 • Izhod HDMI je levo. Vstavi kabel HDMI, ki se nato poveže z dodatnim monitorjem ali televizorjem. Prevede sekundarne (obdelane s procesorjem) video informacije.
 • Drugi sestavni deli. To vključuje ploščo, LED in različna vozlišča ter izmenjave čipa.
 • Ta notranja naprava ima vmesnik od HDMI do USB, tudi tistega, ki je zasnovan za delo s telefonom ali tabličnim računalnikom. Čas je za pogovor o njih.

  Prilagoditev adapterja za telefon in tablico

  Kot smo že omenili, se v tem primeru pripomoček, ki ga obravnavamo, uporablja za povečanje slike. To je lahko uporabno pri gledanju filmov ali video iger. Ker telefoni in tablice običajno nimajo polnih priključkov USB, so te naprave opremljene z manjšimi kopijami.in se imenuje Micro-USB. Zato se bo naš pripomoček imenoval takole: Micro-USB /HDMI adapter (na sliki spodaj). Načelo uporabe je enako: preprosto priključite dodatno opremo na naprave z zahtevanimi parametri, ki se izvajajo na vašem telefonu ali tabličnem računalniku, in uživajte v izkušnji gledanja. Edina razlika je v odsotnosti potrebe po namestitvi gonilnika in s tem dodatnemu nastavljanju, saj izvaja sam sistem.

  Namestitev adapterja za računalnik

  Toda za računalnik potrebujete poseben program (gonilnik), ki bi omogočal povezavo s pripomočkom. Ponavadi je gonilnik dobavljen z napravo na CD-ju, vendar ne v našem primeru. Adapter ima majhno količino vgrajenega pomnilnika, in ko je povezan z računalnikom, bo opredeljen kot ločena naprava za shranjevanje podatkov s programsko opremo, ki je na njem na voljo. Nato morate izvajati distribucijo in izvesti njeno konfiguracijo, tako da sledite navodilom na zaslonu. Nato lahko uporabite adapter.

  Značilnosti adapterjev, ki jih je treba poznati vsem

  Ta tarifna podštevilka ne okleva imenovati tako glasnega imena. Tukaj bodo upoštevane vse razlik in nianse uporabe adapterjev.
 • O naravi teh pripomočkov, ki jih povezujejo s področjem glede na neodvisne naprave, je bilo že rečeno, zato potrebujejo dodatno moč (priključek je na strani). V zvezi s tem bo uporabnik potreboval vtičnico ali drug USB priključek računalnika.
 • AtPovezovanje telefona ali tabličnega računalnika s televizorjem mora poznati podporo za izhode Micro-USB teh naprav za podporo MHL. Če vsaj ena od teh naprav nima tega, bo vsaka nastavitev neuporabna. Ker z monitorji ni take težave, morate poiskati namenski vmesnik za televizor HDMI /USB.
 • Dolžina žice naprave je omejena. Skrb za reševanje tega vprašanja ne bo odveč. Morda je dodatni monitor ali TV nameščen dovolj daleč, zato bodite pozorni na kabel HDMI /USB. Adapter mora imeti ustrezno dolžino žice. V nasprotnem primeru bo treba kompenzirati dodaten kabel HDMI.
 • Ni nujno, da uporabljate polni kabel HDMI, v redkih primerih pa se uporablja njegova mini različica. Potem je dovolj, da kupite HDMI mini-USB adapter.
 • Pomembna je podpora za možnost Full HD. Če je na voljo, je slika na dodatnem monitorju ali televizorju nastavljena na najvišjo kakovost, kar je še posebej potrebno pri gledanju filmov ali video iger.
 • Podpora modernim tehnologijam za obdelavo zvoka vpliva tudi na raven kakovosti rezultatov, ki izhajajo iz dela pripomočka. Na to morate biti pozorni v istem primeru, ko želite preživeti čas na velikem zaslonu s filmom ali najljubšo igro, ki jo prenašate s telefona ali tabličnega računalnika z uporabo adapterja Micro-USB in HDMI.
 • Različica priključka USB ima velik vpliv tudi na kakovost nastale slike. USB 3.0 in novejšiNjihove naloge so veliko boljše, za razliko od njihovih mlajših modifikacij.
 • Torej, vseeno - kupiti ali ne? Na začetku je bilo rečeno, da so adapterji HDMI na USB precej redki, nenavadni in se uporabljajo pri reševanju visoko specializiranih nalog. Njihov nakup je neposredno odvisen od potreb bodočega kupca. Če ste zaposlena oseba in vaše delo poteka na računalniku ali če želite premakniti sliko iz majhnega telefona ali tabličnega računalnika na velik zaslon, je nakup smiseln in morda celo potreben. Torej, na pregledih, je zelo priročna naprava. V vseh drugih primerih bo adapter postal dodatna dodatna oprema v vaši zbirki sodobnih, a redko uporabljenih pripomočkov, kar dokazujejo nekatere povratne informacije uporabnikov.

  Sorodne publikacije