Obarvajte telo avtomobila z lastnimi rokami

Vsak lastnik je nekako ponosen na svoj avto, zlasti če prinaša znatne koristi. Vendar pa sčasoma vozilo začne izgubljati privlačen videz. To je neizogibno, saj avtomobil pokriva veliko dejavnikov - od naravnih pojavov do mehanskih poškodb. In samo slikanje telesa ga bo vrnilo v prvotno stanje.

Vendar pa, ko vozniki ugotovijo, koliko bo stala osebna prevozna barva, mnogi od njih začenjajo razmišljati o tem, kako to delo opraviti sami. Nekateri so lahki za poliranje, vendar z resno škodo na telesu telesa za izvedbo tega postopka ni smiselno. Dejstvo, da lahko še vedno pobarvate karoserijo vašega avtomobila, je podrobno opisano v članku.

Pomembno delo

Slikanje avtomobila je odgovorno delo, saj ga ne potrebujete le za barvanje in čakanje, da se posuši. Potrebne spretnosti, posebna oprema in tehnike. Celoten postopek barvanja lahko razdelimo na več stopenj:

 • Pranje in čiščenje.
 • Brušenje.
 • Kit.
 • Primer.
 • Uporaba barve
 • Vsak od korakov je zelo pomemben, saj je vse odvisno od kakovosti opravljenega dela na vsaki stopnji. To bo odvisno od časa, ki je potreben za ohranitev barve telesa. Pomembno je, da pazite na tiste dele telesa, ki jih ni treba pobarvati. Zapreti jih je treba s polietilenskimi ali papirnimi šablonamiŠkotski trak Če je potrebno določiti raven in natančne meje, potem uporabite lepilni trak ali medicinske obliže.

  Pripravljalna faza

  Preden začnete neposredno z delom, je treba avto pravilno pripraviti pred nanosom barvne prevleke. Pravzaprav večina (90%) gre v pripravljalno fazo. Preostalih 10% je slika sama. In če je vse narejeno v skladu s tehnologijo in pokazalo maksimalno skrb in previdnost, bo rezultat odličen. V nasprotnem primeru bo moral preoblikovati vse, kar se večkrat zgodi.

  Za začetek je potrebno dobro sprati avto, odstraniti vso umazanijo z detergentom. Pred barvanjem bo odkril obstoječe napake. Če so maščobe ali bituminozne madeže, jih je mogoče odstraniti s posebnimi sestavami, ki jih je mogoče enostavno kupiti v kateri koli avtomobilski trgovini ali uporabljati beli špirit. Hkrati je zelo priporočljivo, da ne uporabljate bencina ali drugih topil. Po tem boste morali "goli" telo. To pomeni, da se iz njega odstranijo vsi viseči elementi:
 • odbijači;
 • okrasna maska ​​hladilnika;
 • Naprave za razsvetljavo (žarometi, smerne svetilke, zavorne svetilke itd.);
 • letve, tesnila;
 • drugi deli (antena, ključavnice, druga oprema).
 • Z drugimi besedami, pri barvanju s celotnim telesom bo moral razstaviti vse, kar lahko prepreči delo.

  Potreben je postopek brušenja

  Če se deli telesa potrebujejo za popravilo, jih je treba vzeti samostojno ali jih dati strokovnjakom. Dobrostanje avtomobila lahko gre v naslednji proces barvanja telesa - brušenje. To je primerno za kože z različnimi stopnjami zrnavosti. Začeti bi morali z največjim, vendar ne zelo in postopoma spremeniti v majhne.
  Ob prisotnosti posebnega brusilnika bo delo potekalo veliko hitreje, da ne omenjam, da bo kakovost tudi na višji ravni. Delovati mora izjemno previdno in krožno, odstraniti plast nad plastjo starega premaza do kovine. Če se pojavijo znaki rje, poškodovane dele telesa dobro očistite.

  Dajanje kita

  Zdaj pride prav tako pomemben korak, saj se vse obstoječe napake, udrtine in razpoke v največji možni meri odpravijo. Za karoserijo vozila obstajajo različne vrste kita, od katerih se vsak uporablja za določene namene. S pomočjo tekočega sredstva lahko popolnoma odstranite majhne čipe in praske. Naloga mehkega kita je izravnati površino in skriti pomembnejše napake. Močna rešitev iz steklenih vlaken je sposobna obvladati globoke proteze in pomembne nepravilnosti na površini telesa. Kar se imenuje, popravljanje in barvanje telesa v eni viali. Za dodelavo materiala se uporablja posebna avtomatska lopatica. Reševanje vsake posamezne naloge vključuje uporabo določene količine materiala. To pomeni, da mora biti v prisotnosti globokih lukenj kita nameščena v prečni smeri telesa, nato pa jo razporediti po svoji dolžini. Tekoči proizvodi se običajno poškropijo na težavomestih.

  Po nanosu sestavine se mora kit, odvisno od zahtevane naloge, popolnoma posušiti, po tem pa morate iti skozi brusni papir. Njegova zrnavost se izbere glede na vrsto uporabljenega materiala.
  Po uporabi tekočine pomeni zrna do 80, vendar po sestavi steklenih vlaken, je potrebno še več - do 320. Ko končate z brušenjem, morate avto pustiti v tem stanju za en dan.

  Osnovni premaz za telo

  Po zlaganju je obvezna faza popravila telesa in barvanje telesa - temeljni premaz. Pri tem so izpolnjene glavne naloge:
 • Zagotovljena je zaščita kovine pred korozijo.
 • Površina telesa je popolnoma gladka.
 • Lepilne lastnosti barve so povečane.
 • Značilno je, da premaz uporablja razpršilo, ki ga vodi iz periferije v središče telesa. Za zanesljivost je priporočljivo, da spodnji del obdelate v dveh, po možnosti treh slojih. Hkrati razpršilec držite pod kotom 45-60 ° in ga nagnite proti neobdelani površini. Sam proces polaganja je prav tako razdeljen na tri stopnje:
 • Ustvarjen je zaščitni sloj.
 • Površina postane bolj enakomerna in gladka.
 • Določitev rezultata.
 • Obdelavo kolesnih koles je treba skupaj z mejnimi vrednostmi nujno izvesti z zaščitnim mastiksom. Ker je v teh krajih stalno trenje, bo ta ukrep omogočil, da barva ostane dobro in da ne bo zdrsnila.
  Po tem, \ tPred barvanjem karoserije z lastnimi rokami, morate pustiti, da se dobro posuši, nato pa iti skozi brusni papir z drobnimi zrni. Na koncu faze prvega sloja moramo celotno površino razmaščiti.

  Slikarstvo

  No, tukaj prihaja najbolj prijetno in dolgo pričakovan trenutek - slikanje karoserije avtomobila. Tukaj lahko opravljate delo brez paintballa in kompresorja, ki omogočata bolj enakomerno in tanko plast barve. Najbolje je, da začnete s streho s polno barvo avtomobila.
  Razpršilnik je treba držati pravokotno na površino za barvanje in na razdalji 15-25 mm, za enakomerno porazdelitev barve in zagotovitev zahtevane debeline plasti, premaknite orodje na trak počasi in gladko. Hkrati je treba zagotoviti, da ni nobenih napetosti in smeti. Običajno je treba barvo nanašati vsaj v treh slojih. V tem primeru je treba drugi sloj uporabiti 20 minut po prvem, tretji pa takoj za drugim. Glavna stvar je, da se ne mudi, barva in globina se ne pojavita pred nanosom druge plasti barve. Na koncu slikanja telesa z lastnimi rokami postane njegova površina dolgočasen videz. Če je potrebno, lahko dodate sijaj avtomobila, za katerega lahko kot končni premaz nanesete nekaj brezbarvnega laka. Po nanosu tretjega sloja barve samo sedem ur počakajte na premor, sicer se bo lak umaknil.

  Postopek sušenja in poliranja

  Po barvanju je priporočljivo, da avto ostane suh v garaži dva ali tri dni. Hkrati pa je boljeNe vstopajte v prostor, da ne bi posegali v postopek. Če želite vedeti točen datum, lahko vprašate prodajalca trgovine. Tudi s poliranjem se bodo vsi spopadli, sploh ni tako težko. Za to bo potrebna posebna tekočina ali pasta, imenovana polirana. Prav tako potrebujejo posebno krpo iz mikrovlaken.
  Delo poteka aktivno in s krožnimi gibi. Z uporabo posebnega stroja za poliranje boste prihranili čas. Samo v tem primeru ne morete storiti brez abrazivne in zaščitne paste.

  Varnostni ukrepi

  Pri barvanju karoserije ne pozabite na varnost in pazljivost. Najprej delo v dobro prezračevanem prostoru in respirator. Če je slaba navada, potem oddajajte stran od vnetljivih materialov. Bolje je, da spraviš to stvar. Morda, prvič, nekaj ne bo šel ven, ampak z eno ne morete trditi - obstaja neprecenljiva izkušnja. Lastno slikanje avtomobila bo avtomobilu omogočilo, da zasije na nov način z vsemi odtenki "življenja", toda kako boste prijetno in veseli sami!

  Sorodne publikacije