Kaj je boljše, Kaspersky ali Doctor Web: Podobnosti in razlike, prednosti in slabosti uporabe

Od začetka delovanja prvih operacijskih sistemov Windows so se pojavila vprašanja, povezana z zaščito računalnikov in omrežij pred vsemi vrstami virusnih groženj, ki so se pojavile zelo akutno, saj je večina znanih virusov (in takrat in danes) v glavnem zasnovana tako, da premaga sam operacijski sistem. Microsoft Corporation. Toda kaj točno izbrati za varnost? Nato razmislite o dveh glavnih in konkurenčnih ruskih protivirusnih in poskusite izvedeti, kaj je bolje - Doctor Web ali Kaspersky. Oba razvijalca sta se že dolgo prijavila na trgu za zaščito in se štejeta med vodilne na svetu. Vendar pa so mnenja uporabnikov in strokovnjakov o vprašanjih koristi ali naklonjenosti namestitve enega samega izdelka programske opreme jasno razdeljena. Poskusimo primerjati nekatere od teh pregledov s temi pregledi.


Kaj je bolje - Kaspersky ali Doctor Web? Kaj je osnova za primerjavo?

Najprej se mora vsak uporabnik naučiti, da oba razvijalca izdelujeta veliko protivirusnih programskih izdelkov, zasnovanih za različne situacije. Med najbolj znanimi so najbolj priljubljeni standardni antivirusi, ki so nameščeni neposredno na operacijskih sistemih na lokalnih računalnikih, strežnikih ali omrežnih terminalih, prenosnih programih, namenjenih nevtraliziranju groženj na okuženih računalnikih, in posebnih pripomočkov za diske, ki imajo lastni zagonski nalagalnikiza zagon namesto za zagon operacijskega sistema za odpravo groženj, ko se Windows ne zaganja neposredno zaradi virusnega vpliva.


Na kratko preučimo vse tri vrste aplikacij, pa tudi primerjalne značilnosti, upoštevamo vprašanje pridobitve licenčne programske opreme, kompleksnost namestitve in uporabe, obremenitev sistemskih virov in kakovost varnosti.

Primerjava programov Kaspersky in Doctor Web: Stroški in problemi pri namestitvi

Kot pri brezplačnih standardnih programskih izdelkih, jih pri obeh razvijalcih praktično ni.
Izjema je le zadnja sprememba prostega "Kaspersky Anti-Virus" (in potem mora biti aktivirana pravočasno). Doctor Web tega nima niti v mislih. Prvi krog je za Kaspersky. Vsi prenosni programi in diskovne aplikacije so resnično brezplačni. Ampak, če kupite pravne različice uradnega protivirusnega, v resnici se izkaže, da je programska oprema "Doctor Web" stroškov domače uporabnike in poslovne uporabnike je skoraj dvakrat cenejši od podobnih razvoj Kaspersky Lab. Ne razpravljajte tukaj. Toda standard pomeni, kateri antivirus je boljši - Kaspersky ali Doctor Web? Kar zadeva namestitev programske opreme te vrste soglasnega mnenja, niti strokovnjaki niti uporabniki.
Nekateri menijo, da je namestitev doktorja Web preprostejša od Kasperskyja, medtem ko drugi držijo ravno nasprotno. Vendar, če se približate nepristranski, pomislite na kompleksnost namestitvevideti očitno preveč. Izjema so lahko samo strežniške različice, ko morate nastaviti protivirusno zaščito na vsakem omrežnem terminalu ali neposredno na osrednjem strežniku. Ta vprašanja je treba prepustiti skrbnikom sistema, saj povprečni uporabnik takega znanja ne potrebuje popolnoma.
"Doktor Web" pa je mogoče zlahka namestiti za obnovitev že okuženega sistema, pri "Caperju" pa v zvezi s tem pogosto pride do težav.

Nekatere razlike v funkcionalnosti

Če natančno preučimo osebno varovalno opremo Kasperskyja ali Doctor Weba v smislu funkcionalnosti, ki je vgrajena v njih, je mogoče določeno razliko opaziti le v podrobnostih, saj so standardni sklopi pri obeh razvijalcih skoraj enaki.
Toda kaj se zdi, da je Kaspersky nekoliko nenavaden, je to, da se lahko poveže z nameščenim protivirusnim programom katere koli druge naprave s podobnim izdelkom in upravlja varnostni sistem prek osebne pisarne, ki se nahaja na portalu Moj Kaspersky. To je očiten plus. Za navzkrižno uporabo platforme sta oba antivirusa v enakih položajih (njihove različice je mogoče najti za skoraj vse znane operacijske sisteme, nameščene na stacionarnih računalnikih in mobilnih napravah).

Odziv na viruse in sumljive grožnje

Zdaj pa poglejmo, kaj je bolje - Kaspersky ali Doctor Web, ko gre za odkrivanje groženj in njihovo nevtralizacijo. Predpostavlja se, da je baza virusov Kasperskynajbolj popolne. Toda s tem lahko trdimo. Toda v smislu preverjanja nekateri verjamejo, da Doctor Web očitno izgublja zaradi dejstva, da preveri absolutno vse datoteke iz internetnih datotek, tudi če nimajo neposredne ali predvidljive grožnje, ki traja več časa. Poleg tega nastavitve, ki so nastavljene za skeniranje vašega računalnika v ozadju, parametre, ki so privzeto uporabljeni v obeh programih, povzročajo tudi upravičeno motnjo uporabnikov, ko se test začne v najbolj neprimernem času, zaradi česar se programi začenjajo obesiti, sistemski viri pa se uporabljajo v celoti. izključno protivirusen. Vendar pa samo tisti uporabniki, ki ne vedo, kako določiti razporejanje, preverjajo, tako da padejo v trenutke, ko je računalnik neaktiven.

Obremenitev sistemskih virov

Glede porabe virov sklepamo, da je bolje - Kaspersky ali Doctor Web - veliko dela nedvoumno.
Iz neznanega razloga se običajno domneva, da sistem Kaspersky sistem izjemno zavira, čeprav se zadnje spremembe (glede na izjave razvijalca) ne razlikujejo. Očitno je to posledica uveljavljenega stereotipa, ki je obstajal od izdaje prvih antivirusnih izdelkov, ko je bilo na rednem protivirusnem programu Kaspersky Lab nemogoče delati na močnem računalniku.

Prenosni in diskovni pripomočki

Seveda imajo Kaspersky Anti-Virus in Doctor Web protivirusne programe, ki jih ne potrebujejo.Namestite na trdi disk računalnika ali prenosnega računalnika (KVRT in Dr. Web CureIt). Obe pripomočki sta praktično v enakih položajih v svojih zmožnostih, vendar pa je pogosto nezadovoljstvo uporabnikov, ki skenirajo njihov sistem s prenosno aplikacijo s strani podjetja Doctor Web, posledica dejstva, da številne znane optimizatorje programov ali odstranjevalnike identificira kot potencialno neželene.
Istočasno se šteje, da onemogočanje zdravljenja ali odstranitve ni mogoče za posebej kritične primere, in po skeniranju nameščeni programi zavrnejo delo. Poleg tega se zdravnik Web ne odziva na takšne aktivatorje, kot je KMSAuto Net. Po eni strani je to dobro za navadnega uporabnika, na drugi strani pa je isto, da ni nezakonite aktivacije sistema Windows. Kaspersky daje opozorilo o odkrivanju pravne aktivacije programa, vendar poroča, da lahko vsebuje zlonamerno kodo. Orodja za disk so približno na isti ravni, čeprav se znova skrivnostno zdi, da Kaspersky Rescue Disk zazna in odpravi vse vrste groženj, ki so boljše od LiveDiska iz programa Doctor Web.

Kaj naj izberem protivirusen?

Torej bolje - Kaspersky ali Doctor Web? Na žalost na to vprašanje ni mogoče dati jasnega odgovora. Vsi programski izdelki obeh razvijalcev si zaslužijo vse pohvale, izbira v korist nečemu pa je pogosto odvisna od njihove lastne preference ali celo od predhodno oblikovanega stereotipa. Zato imate pravico, da sami izbirate in namestite točno tisti programski izdelek, za katerega menite, da jein čim bolj učinkoviti.

Sorodne publikacije