Kako prepovedati program za dostop do interneta. Načini in značilnosti

Pogosto se pojavijo situacije, ko se en ali drug program ob zagonu poveže na splet. In če antivirus utilities v celoti upravičiti to samonadzorovanje, preverjanje pomembnosti podpisa virus baz podatkov in tako zagotavlja varnost, nato pa z nekaterimi aplikacijami, lastniki računalnika morajo boriti aktivno. To je lahko posledica neprenosljivega preverjanja posodobitev, videza oglasnih pasic v programu ali zmanjšanja hitrosti računalnika. Uporabniki imajo možnost zavrniti programski dostop do interneta z vgrajenim operacijskim sistemom in aplikacijami drugih proizvajalcev.

Standardna orodja Windows

Najpogostejši operacijski sistem vam omogoča blokiranje aplikacij za dostop do omrežja na različne načine. Poglejmo jih spodaj.

Požarni zid Windows

Najpogostejši, preprost in priročen način je uporaba požarnega zidu Windows. Konfiguracijo lahko zaženete v razdelku »Sistem in varnost«, ki je v »Nadzorni plošči«. V zgornjem levem kotu pojdite na povezavo »Dodatne možnosti«. V novem oknu morate odpreti zavihek »Politika odhodne povezave«, ki prikaže seznam pravil, ki so na voljo za vse storitve Windows. Tukaj, v zgornjem desnem kotu zaslona, ​​je postavka "Ustvari pravilo", ki jo lahko kliknete in izberete, za kaj točno je ustvarjena. Izberemo zgornjo vrstico "Program", kliknemo "Naprej" in izberemo pot do izvršljive datoteke.programsko datoteko. V naslednjem oknu je privzeto označeno »Blokiraj povezavo«, pustite ga nespremenjeno, nato je izbran profil (bolje je, da vse ostane aktivno), na koncu bo uporabnik pozvan, da navede ime pravila in kratek opis kot opis orodja. Gumb Done konča nastavitev. Na začetku seznama se bo pojavila črta z novim pravilom, ki bo prepovedal dostop programa do interneta.


Podobno bi bilo treba opraviti z oglasi aplikacij, katerih internetna povezava je potrebna za delo. V tem primeru se pravilo vnese ne celoten program, temveč samo naslov IP, na katerega se nanaša. Naslov pa se seveda ne oglašuje. Zato je v pomoč pomočnik za vire, integriran v upravitelja opravil, ki vam omogoča, da spremljate omrežno aktivnost določene aplikacije za določene naslove. Izgleda tako.
V nastavitvah novega pravila ni treba zapisati "Programi", ampak "Dodatno", v zavihku na levi pa "Protokoli in vrata". V naslednjem oknu morate v polju oddaljenih naslovov IP uničiti očiščen IP in nato dokončati konfiguracijo.


Varnostne politike IP

Na prvi pogled se zdi, da je pot izjemno zapletena in da program ne more dostopati do interneta, praviloma mnogi uporabniki ne vidijo neštetih odprtih menijev in nejasnih izrazov. Kljub dejstvu, da je predvidena metoda namenjena naprednim uporabnikom ali tehničnim strokovnjakom, se zlahka ukvarja s tempolitika ne bo ustvarjala posebnih del. S to funkcijo lahko preprečite, da bi program v celoti ali delno dostopal do interneta.
Čarovnik za varnost se nahaja v razdelku "Uprava". Po zagonu se prikaže prazno okno s pritiskom na PCM, da izberete »Ustvari varnostno politiko IP«. Nadaljnje akcije ne zahtevajo nobenih tehničnih znanj, saj sistem aktivira čarovnika za varnostno politiko, ki bo uporabnika vodil skozi vse odprte menije in okna. Vse privzete vrednosti ni treba spreminjati, saj je treba določena dejanja, ki lahko povzročijo kompleksnost, izvesti samo na stopnji ustvarjanja IP filtrov:
 • "IP Traffic Source" - tukaj morate upoštevati "Moj IP naslov ". \ t
 • "Dodelitev IP prometa" - Izberite "Specifični naslov IP ali podomrežje."
 • Vnesite nadzornik virov IP v obrazcu.
 • Izberite vrsto protokola - nastavite "Be".
 • Izpolnite "Poveljnik".
 • Naslednji korak je neposredno blokiranje. Izvaja se tako, da izberemo novo ustvarjen filter in ustvarimo pravilo »Dejanje filtra«, kjer izberemo element »Blokiraj«. Ko končate ta korak, se bo v praznem oknu prikazalo prej ustvarjeno pravilo. Klicati morate njegov kontekstni meni in v njem izberite »Dodeli«, potem pa bo začel delovati.

  Kako preprečiti dostop tretjih oseb do interneta?

  Za uporabnike je na voljo velik izbor različnih varnostnih pripomočkov s širšim požarnim zidom Windows,priložnosti. Nekateri so del antivirusnih izdelkov, nekateri so ločene aplikacije. Lastniki osebnih računalnikov izberejo izdelke različnih proizvajalcev: Kaspersky, Dr. Splet, AVG, Avira, McAffee in drugi, vendar imajo vsi podobno funkcionalnost in, kar je najpomembnejše, priročen in enostaven vmesnik, ki uporabniku omogoča, da odpravi težave z dostopom do interneta brez težav, in določi številne varnostne nastavitve.

  Sorodne publikacije