Modem D-Link DSL-2640U - Nastavitev WiFi

Pri modemu D-Link DSL-2640U nastavitev WiFi ne predstavlja nič posebej zapletenega, tudi če uporabnik nima namenskega diska, ki je priložen kompletu. Toda pri nameščanju pravilnih parametrov je treba zapomniti o nekaterih odtenkih, o vprašanju, o čem se bo nadaljevalo.

D-Link DSL: WiFi konfiguracija: kje začeti?

Prvič v prihodnje bo izvedena povezava in inicializacija naprave v računalniškem sistemu.
Prosimo, upoštevajte: če je bila naprava kupljena pri Rostelecomu, katere storitve naj bi se uporabljale v prihodnosti, je treba v napravo po potrebi dodati poseben optični medij (CD-ROM), ki vsebuje gonilnike naprav in čarovnika za nastavitev strojne opreme. Če je bila naprava kupljena posebej, pa bi moral biti pogon s pripadajočo programsko opremo, vendar brez "Mastera". To seveda ni najslabša možnost, ker, kot se je izkazalo, ročna povezava ne ustvari posebne naloge. To naredite tako, da sledite spodnjim navodilom (uporabite ta priročnik za vse združljive naprave).


Povezovanje z računalnikom

Za modem /usmerjevalnik D-Link DSL-2640U se mora konfiguracija WiFi začeti s povezavo. To je prvi pogoj - prisotnost telefonske linije (dobro ni problem). Drugi pogoj je namestitev razdelilnika ali tako imenovanega razdelilnika. V tem primeru gre za vprašanje, da telefonska linija, ko greste na spletu, ni blokirana.
Sam razdelilnik ima dva priključka za priključitev ustreznih kablov RJ-45. Načeloma je nekaj težko zamenjati, ker so označeni s povezovalnimi napisi, čeprav izgledajo popolnoma enako.


Namestitev gonilnikov

Ko je električna vezja serijske povezave "računalniška naprava" & gt; modem & gt; razdelilnik & gt; Telefonsko omrežje "bo v celoti sestavljeno in vgrajeno, konfiguracija brezžičnega usmerjevalnika DSL-2640U se bo zmanjšala za določitev naprave v operacijskem sistemu in nastavitev potrebnih parametrov. Gonilnike lahko po ideji namestite neposredno z diska, ki ga dobite skupaj z napravo. Če manjka (poškodovana ali izgubljena), morate prenesti programsko opremo, bodisi na spletno mesto ponudnika ali na vir proizvajalca opreme.

Prijavite se v vmesnik

Zdaj se morate prijaviti v sistem za upravljanje usmerjevalnika. V ta namen lahko uporabite kateri koli internetni brskalnik, v naslovni vrstici, ki je dolgočasena, da predpiše kombinacijo 1921681.1 (standardni postopek za vse naprave te vrste). Vrstice za prijavo in geslo so označene z admin.
Nato morate v istem zavihku odpreti internetne nastavitve.

Nastavitev internetne povezave

Če ima uporabnik, ki uporablja storitve Rostelecoma, poseben disk, ki je bil kupljen z modemom, je vprašanje za nastavitev zelo enostavno. Samo vstavite medij v pogon, nato pa zaženite "Hardware Setup Wizard", ki ga je razvilRostelecom. Kot je že jasno, se bodo vse možnosti in možnosti za povezano napravo prikazale samodejno.
Toda predpostavimo, da ni diska, tudi prenos datotek z mesta razvijalca ni deloval. Kaj storiti v tem primeru? V tem primeru vam bo pomagalo ročno uglaševanje. Ne bojte se, nič zapletenega v procesu določanja zahtevanih parametrov ni pričakovati.
V prvem koraku za modem DSL-2640U konfiguracija Rostelecom (WiFi) zahteva namestitev vrste komunikacije. Ta parameter mora biti nastavljen na PPPoE. V nasprotju z načinom Bridge vam omogoča povezavo z brezžičnim omrežjem tudi, ko je glavni terminal, na katerega je usmerjevalnik priključen, izklopljen. Po tem navedemo vrednosti parametrov PCI in VCI, po definiciji regij uporabniške lokacije, napišemo uporabniško ime in geslo, določeno v pogodbi, postavimo kljukico na postavko Keep Alive in nadaljujemo z LCP parametri. Za intervale nastavimo vrednost 35 za napake - 2. Kot dodatno nastavitev se nadrejenemu priporoča uporaba linije IGMP.

D-Link DSL-2640U: Nastavitve Rostelecom (WiFi)

Internetne nastavitve. Čas je, da poskrbimo za popolno uporabo zmožnosti modema. Kot je že jasno, je hkrati modem in usmerjevalnik. Tako se lahko uporablja za ustvarjanje brezžične povezave preko WiFi, ki se lahko uporablja z drugimi računalniki ali mobilnimi napravami.
V usmerjevalniku D-Link DSL-2640U se nastavitev WiFi samodejno nastavi pri vstopu v konfiguracijo napravezahteva geslo. To velja samo za spletni vmesnik naprave in ne ščiti dostopa do navideznega omrežja. Tukaj lahko uporabite drug meni usmerjevalnika. Tukaj geslo za nastavitev ali prijavo WiFi DSL-2640U predlaga samodejno uporabo, vendar ga morate spremeniti (če ga res potrebujete).

Gesla in šifriranje

Zdaj je najpomembnejša stvar! Ko vstopite na kartico Brezžično, izberite vrsto WPAPSK, v polju za izbiranje šifriranja šifriranja nastavite AES, vnesite poljubno ime povezave, ki ste jo ustvarili v polju SSID, določite in potrdite ključ v vnaprejšnji skupni rabi, ključ , če dobesedno, da preprečuje prodor v omrežje ali trenutni računalniški terminal od zunaj.
Bodite pozorni na trenutek, ko je sistem vnosa gesla včasih neučinkovit. Ključ bo moral pripraviti edinstveno. Dejstvo je, da kombinacije, kot so "ena-dva-tri-štiri" ali QWERTY tukaj ne preidejo. Varnostni sistem jih dojema kot nezanesljive in potencialno hekerske. Vendar pa na modemu /usmerjevalniku DSL-2640U nastavitev WiFi gesla seveda ni samostojna, ampak z uporabo uporabniškega vmešavanja. Če želite to narediti, pojdite na zgornji naslov v glavnih parametrih naprave in preprosto spremenite kombinacijo v ustrezni vrstici. Po tem morate ponovno zagnati računalnik in usmerjevalnik. Ko znova zaženete, lahko preverite stanje in omrežje ter napravo, ki zagotavlja povezavo, z upraviteljem naprav (devmgmt.msc v konzoli»Zaženi«), ali pa samo v »Središče za upravljanje omrežja in skupno rabo«, kjer naj bi bila povezava aktivirana.

Kratek sklep

Zaradi vzpostavitve pripomočkov zgoraj omenjenega tipa priporočil ni mogoče posebej izpostaviti. Praktično vse nastavitve za glavne nastavitve in možnosti so standardne. Želim opozoriti le na izbiro vrste povezave. Dostop do mostov je bolje, da ga sploh ne uporabljate. Na primer, imate usmerjevalnik (modem), ki je povezan z domačim računalnikom (stacionarno sistemsko enoto). Takoj, ko ga izklopite, povezava WiFi izgine (to je pri uporabi sheme Bridge). V primeru namestitve PPPoE, tudi če je glavni terminal odklopljen, bo povezava prek usmerjevalnika enaka. Seveda je treba posebno pozornost nameniti ustvarjanju in shranjevanju gesel, na primer tako, da naredimo varnostno kopijo sistema vsaj z vsaj osnovno shranitvijo obnovitvene točke. Če ne želite uporabljati Windows, lahko uporabite samodejne posodobitve, kot so Advanced System Care, Glary Utilities ali celo iObit Uninstaller, ki predpostavljajo, da uporabljajo orodje za obnovitveno točko, preden začnejo s svojimi operacijami, če pravijo in nekje ne gredo. da Toda na splošno (to je navedeno v vseh pregledih na forumih) se težave lahko nanašajo izključno na nastavitve komunikacije, ne pa tudi na trenutno povezavo z internetom.

Sorodne publikacije