Kako je bolje narediti "Gazelo": sam ali v avtocentru?

Na trgu prevoza znotraj mesta je povpraševanje po nizkih tonah veliko povpraševanje. Nesmiselno je najeti velik tovornjak za dostavo serije blaga, ki tehta do 1500 funtov, v skladišče na bližnji ulici. Najboljši avtomobil za prevoz peska, cementa ali ruševin gradbene brigade, ki dela na lokaciji, bo tovornjak "Gazelle".

Iz katerega se začne gazela v dumper

Na začetku mora lastnik ali njegov pooblaščeni zastopnik obiskati MREO GAI na kraju registracije avtomobila, da bi pisno izjavil, da namerava reciklirati obstoječe vozilo v tovornjaku. Odgovor na uradno prijavo bo odločitev vodje oddelka, ki določa pogoje za posodobitev tovornjaka in seznam pooblaščenih avtomobilskih centrov (pravnih in fizičnih oseb), ki imajo dovoljenje za opravljanje del na opremi vozil.

Prometna policija je vzpostavila strog nadzor nad skladnostjo s tehničnimi predpisi. Preurejanje majhnih tovornih vozil zahteva izvajanje številnih zahtev Rostekhnadzora. Navedena dela so dovoljena za podjetja in podjetnike, akreditirane v teritorialnih državnih organih.

Podvozje za novo vozilo

Podlaga se uporablja kot osnova za štiri ali šest metrov. Zaradi velike manevrske sposobnosti je povpraševanje po motornih vozilih s kratkim ohišjem veliko. Za prevoz znotraj mestato je prednostna naloga. Preklapljanje v ozke ulice ali visoke stavbe na takšnem avtomobilu je veliko lažje. Šestmetrski avtomobili so zavzeli nišo na tovornem trgu. Najemajo se za dostavo pločevine, cevi, kanalov, plošč, profilnega železa in drugih dimenzijskih materialov. Najljubša sprememba za preureditev avtomobila v smetišče je štirimetrski tanker ali "gazela", nameščena na stran. Neravan okvir na teh vozilih lahko prenese obremenitev, ki jo povzroča prekucno telo. Primerna je namestitev dodatne opreme (hidravlična črpalka z dvigalom in podmorska struktura).

Nadomestni deli, orodje in pribor

Za recikliranje tankerja ali avtomobila na krovu v dumperju na podlagi "gazel", poveljnik ne more storiti brez:
 • teleskopskega dvigala;
 • hidravlična črpalka;
 • visokotlačne cevi;
 • komplet kovinskih orodij;
 • električni varilni stroj;
 • kotni brusilnik.
 • Pomembna opomba: Najprej je treba posodobiti okvir in zadnje podvozje vozila. Podvozje mostu je treba okrepiti z dodajanjem enega, dveh ali treh listov pod-strojniku. Med dvigovanjem se bo telo obremenitve na zadnji osi včasih povečalo. Tovarniške vzmeti s tem pritiskom ne morejo obvladati. Na drugi stopnji je potrebno razstaviti staro ohišje, vgraditi podkonstrukcijo s teleskopskim dvigalom, pritrditi nosilce za rezervoar s hidravličnim oljem in jih ožičiti.

  Kako narediti "gazelski" tovornjak z lastnimi rokami

  Ne pozabite, da iz tovornega vozila "Gazela" potrebujete izvajalca strokovnega znanja in veščin v metalurškem poslu.
  Električno varjenje jeklenih konstrukcij za gradbeno industrijo in podobno delo na avtomobilu sta zelo različni. Če je mojster prepričan v svoje zmožnosti, lahko začne znova opremiti avto na tovornjaku. "Gazela" - najboljša osnova za poskuse. Začnite z enostavnim delom:
 • Zamenjajte maso žice med motorjem in okvirjem (namestitev električnega motorja za hidravlično dvigalo bo povečala obremenitev v električnem tokokrogu, objava v tovarni ne bo preživela in sežgala);
 • Izdelali so valjanje po telesu kovinskih kanalov in profiliranih pločevin (ne naredite visoke, izdelajte tako, da je bilo med delovanjem mogoče izdelati ploščo).
 • Nasvet: Za zmanjšanje obremenitve gumba za dviganje telesa namestite solenoid. Pri nakupu hidravlične sklopke ne prihranite denarja, odvisno od tega, ali je ohišje varno na najvišjem položaju in vaše varnosti.

  Stroški obnove

  Potrjene servisne delavnice za avtomobile bodo reciklirale tanker ali gazelo v tovornjaku za 60–120 tisoč rubljev.
  Recikliranje z lastnimi rokami bo zmanjšalo stroške na 20.000 rubljev. Za takšno gospodarstvo morate delati! Zmanjšanje finančnih stroškov bo pripomoglo k nakupu rabljenega telesa (ni treba plačati za kanal, vogal in kovinski profil). Ponovna montaža podvozja na podstavek"Gazele" v tovornjaku za odlagališče se bodo izplačale za en mesec delovanja. Povpraševanje po prevoznih storitvah majhnih količin tovora se stalno povečuje. Absolutni vodja na domačem trgu tovornega prometa je tovornjak "Gazelle". Brez takega stroja ni mogoče narediti nobene brigade graditeljev in mojstrov za obdelavo prostorov (stanovanja, pisarne ali komercialna podjetja na področju trgovine in opravljanja storitev).

  Sorodne publikacije