Grafična kartica Intel HD 530 530: funkcije, pregledi

Z izhodno družino Core procesorjev iz Intela obstaja tak koncept kot vgrajena grafika. Mnogi proizvajalci procesorjev so izkoristili to izkušnjo in obsežno izdelujejo univerzalne čipe z grafičnimi jedri. Mnogi verjamejo, da računalniška moč vgrajenih vmesnikov ni dovolj za delovanje na osebnem računalniku ali prenosnem računalniku, vsaj kakšno 3D igračo. Toda to je bilo že zdavnaj. Tehnologije so naredile korak naprej. In zdaj vgrajene grafične kartice niso slabše od proračunskih diskretnih modelov. Ena od teh naprednih rešitev je Intel HD Graphics 530. Kateri čip je sposoben? Razumimo.


Kaj je čipov in kje se uporablja? Grafična rešitev Intel HD Graphics 530 se uporablja v procesorjih Intel Core i36100 in Intel Core i76700K. Da ne rečem, da je od vrste procesorja odvisna rast grafične zmogljivosti jedra v igrah, ampak za delo z i7 nekako bolj prijetno. Oba procesorja uporabljata 64-bitno arhitekturo. Prva ima dve fizični jedri in štiri navidezne tokove. Drugi je štiri jedra in osem tokov. Toda to ne vpliva na grafični del. Treba je omeniti, da se takšna grafična rešitev uporablja samo v teh procesorjih. Ostali modeli imajo bodisi šibkejše grafično jedro bodisi nerealno produktivno Intel Iris Pro.
Grafična kartica Intel HD Graphics 530 je izdelek na ravni proračuna. Zato ne bi smeli pričakovati nekaj fantastičnih rezultatov. Takšno grafično rešitev uporabljajo proizvajalci v prenosnih računalnikih, ker gre za grafikojedro porabi veliko manj energije. To pozitivno vpliva na življenjsko dobo baterije naprave. Če ima prenosni računalnik vgrajen grafični procesor in diskretno grafično kartico, se grafika procesorja uporablja, ko sistem deluje v običajnem načinu. Toda takoj, ko se zažene "težka" aplikacija 3D, samodejno vstopi v bitko močna diskretna grafična kartica.


Specifikacije grafične kartice

Torej, kakšne specifikacije za Intel HD Graphics 530? Ima največjo hitrost 1.150 megahertzov. To je običajen rezultat za vgrajeno grafično rešitev. Grafična kartica deluje pri 24 pretokih pri obdelavi videa in 3D. Velikost pomnilniškega bita - 128 bitov. Številni diskretni modeli nimajo niti takšnih značilnosti. Najpomembnejša stvar za ljubitelje iger je razpoložljivost podpore za Direct X 12. Prav tako je treba omeniti, da ta grafična kartica črpa pomnilnik iz RAM-a računalnika ali prenosnega računalnika. Zato preprosto ne more biti veliko. Kljub temu količina pomnilnika vpliva na zmogljivost grafike. Veliko pomembnejšo vlogo igra hitrost in hitrost bitov. In s tem je grafična kartica v redu.

Katere igre bodo prešle na Intel HD Graphics 530?

To vprašanje je zelo zanimivo za vse lastnike procesorja Intel Core i3 z Intel HD Graphics 530 na krovu. Poglejmo, kako se svet uporablja pri različnih grafičnih nastavitvah pri uporabi te grafične kartice. Prvi na seznamu je stari, vendar legendarni Diablo III iz Blizzarda. Pri ultra-tuning sliki grafične kartice procesira sliko s samo 35 sličicami na sekundo. Lahko jo igrate. Ampak ne tolikoudobno V povprečju grafična kartica tiho proizvede 71 slik na sekundo. Že bolje. Pri nizkih nastavitvah uporabnik prejme že 106 sličic. To je dober rezultat. Zdaj pa poglejmo, kako voditi sodobnejšo igro na tem grafičnem čipu.
Naslednji junak je Metal Gear Solid V 2015. Tukaj Intel (R) HD Graphics 530 prikazuje samo 83 slik na sekundo pri ultra tuningu. Običajno lahko predvajate le pri nastavitvah nizke kakovosti. Nato število posnetkov na sekundo naraste na 48. Najslabše se ukvarja s hitom, kot je Witcher III. Tudi pri nizkih nastavitvah grafike število posnetkov na sekundo ne presega 134. Kot lahko vidite, ta grafična kartica še zdaleč ni primerna za vse igre. Pri resnih izdelkih je priporočena diskretna grafična kartica.

Razlika med vgrajenim grafičnim jedrom in diskretnim adapterjem

Glavna razlika je v fizični velikosti jedra in številu niti, vključenih v obdelavo grafične naloge. Jasno je, da takšne grafične kartice kot Intel HD Graphics 530 z i36100 ne morejo slediti diskretnim modelom. Ne pozabimo na maksimalno delovno frekvenco video adapterja. V diskretni različici bo veliko višja. Pomemben je tudi video pomnilnik. In potem vgrajeno jedro izgubi zaradi preprostega razloga, ki črpa pomnilnik iz RAM-a. Torej se ne odzove tako hitro. In ne more biti veliko. Zato je bolje imeti ločeno kartico za resne igre. In v "Veselu Farm" je mogoče in na "Intelle" za vožnjo.

Zakaj se splačakupite prenosni računalnik z vgrajenim grafičnim jedrom?

Odgovor na to vprašanje je nekoliko dvoumen. Po eni strani vgrajena grafika ni zelo močna in je malo smiselna. Po drugi strani pa ta rešitev bistveno zmanjša porabo energije prenosnega računalnika. Poleg tega so moderni vgrajeni adapterji (kot je grafično jedro procesorja Intel Core i36100 - HD Graphics 530) precej dobri pri obravnavanju 3D iger. Toda ne z novimi. Nekateri proizvajalci prenosnih računalnikov predstavijo svoje izdelke in hibridne grafike. Kaj to pomeni? To pomeni, da sta na tabli prenosnika le dve grafični kartici: vgrajena in diskretna. Glede na kompleksnost opravljenih nalog samodejni sistem prenosnega računalnika uporablja eno ali drugo video adapter. V nVidia se ta tehnologija imenuje Optimus. Obstajajo tudi hibridni grafični izdelki podjetja AMD. Če kupite samo takšen prenosnik, boste lahko prihranili pri porabi energije in se ne boste odrekli svojim najljubšim užitkom.

Kaj morate vedeti o vgrajenem grafičnem jedru?

Pri nakupu prenosnega računalnika s takšnim grafičnim delom morate jasno razumeti, da moč takšne rešitve ne bo mogla tekmovati z diskretnimi adapterji. Kljub temu je treba celovito preučiti tehnične značilnosti video adapterja, da bi vedeli, kaj je sposoben. Ampak to je le primer, če je grafična kartica v prenosniku ena - vgrajena. Če ima adapter dva, potem take subtilnosti na nič. Edini trenutek: bolje je izbrati grafično jedro Intel HD Graphics 530. Predelovalci, ki jih integrirajo, so pravilomaproduktivni. Dejstvo, da porabijo veliko manj energije, govori tudi o Intelovih izdelkih. Še posebej, če te izdelke primerjate z izdelki AMD. Slednje so slabše po zmogljivosti in se ogrejejo, tako da tudi najsodobnejši hladilni sistem ne more zdržati.

Pozitivna povratna informacija lastnika

To je zelo pomemben del, saj tukaj lahko spoznate resnične prednosti ali slabosti vgrajene video kartice. Kar zadeva video jedro Intel HD Graphics 530, so pregledi nejasni. Začnimo s pozitivnimi. Veliko uporabnikov opazi odlično delovanje grafične kartice v smislu obdelave videa. Procesi, kot so pretvorba, predvajanje in prekodiranje, ne predstavljajo težav za ta adapter. Prav tako lastniki prenosnih računalnikov in osebni računalniki s tako grafično rešitvijo pravijo, da so igre, kot sta Diablo III ali World of Warcraft, povsem sposobne za Intel HD Graphics 530. Mnogi pohvalijo nerealno nizko porabo energije vgrajene grafike. In lastniki prenosnih računalnikov s hibridno grafiko in absolutno žalostjo ne vedo. Na splošno je zmogljivost Intel HD Graphics 530 na ravni proračunskih diskretnih adapterjev. To potrjujejo številni uporabniški pregledi. Vendar pa ugotavljajo, da bi bilo lepo imeti diskretno grafično kartico. Za vsak slučaj. Nenadoma želite igrati GTA V? Trenutno je serija 530 v Intelovih naborih čipov najbolj napredna. Razen strašno produktivnih in nerealno dragih "Ayris" in "Ayris Pro". Ampak, da jih izpolnjujejo v običajnem življenju je skoraj nemogoče. Toliko večlastniki 530. modela adapterja. In večina od njih je zadovoljna z grafično kartico. Za veliko večino uporabnikov je moč grafične rešitve povsem zadostna.

Negativne povratne informacije lastnikov

Pregledna slika bi bila nepopolna, če ne bi omenili negativnih komentarjev tistih, ki jim iz tega razloga grafični adapter ni bil všeč. Tako jih je malo, vendar so. In s svojimi misli je treba računati. Katere so najpogostejše pritožbe glede Intel HD Graphics 530? Gonilnik naprave na uradni strani je brezupno zastarel. In proizvajalec se zdi, da ga ne bo posodobil. Tukaj je najpogostejša pritožba, ki pride do tega grafičnega jedra. Vendar pa ima proizvajalec lahko razloge, zakaj ne posodobi gonilnikov. Morda je z njimi adapter najbolj primeren. Tudi zelo pogoste pritožbe, da grafična kartica noče delovati normalno s sodobnimi igrami. Toda to sploh ni v vseh vratih. Za takšne naloge je potrebna le diskretna kartica, 530. ni primerna. Na splošno, konstruktivne kritike uporabnikov na 530-th adapter iz Intel je zelo majhna. Večinoma se ljudje pritožujejo nad dejstvom, da ni primeren za igre. Vendar je bilo tako jasno. Samo nekateri tovariši morajo skrbno prebrati specifikacije, preden kupijo prenosni računalnik ali računalnik. Glavne težave vključujejo le zastareli gonilnik na uradni spletni strani proizvajalca. In to ni kritično. Ker tudi z njim adapter deluje super.

Zaključek

Kar smo obravnavali, je vgrajen grafični adapter Intel HD Graphics 530. Ima maso.koristi, ki jih lahko uporabnike seznanijo s posebnostmi takih rešitev. Toda hkrati pa moč grafičnega jedra za sodobne igre očitno ni dovolj. To rešitev lahko resno uporabljate le v tandemu z diskretno grafično kartico. Kljub temu, ko delajo izključno na ta adapter, laptop porabi bistveno manj energije. In to je dejstvo, ki ga je treba upoštevati.

Sorodne publikacije