Grafični pospeševalnik Intel Graphics Media Accelerator 3150. Značilnosti in specializacija

Integrirani grafični krmilnik Intel Graphics Media Accelerator 3150 je bil uradno uveden leta 2010. Sprva je imel ta pospeševalnik zelo nizko hitrost. Zato se lahko uporablja samo za izvajanje najpreprostejših nalog na energetsko učinkovitih prenosnih računalnikih začetnega nivoja. To je specifikacija in namen tega adapterja in je posvečena temu miniaturnemu preglednemu gradivu.

Specializacija

Kot smo že omenili, je bil grafični pospeševalnik Intel Graphics Media Accelerator 3150 izjemno nizek. Toda medtem ko je bila poraba energije tega čipa zmanjšana. Prav tako je treba opozoriti, da je namenjen uporabi v mobilnih računalnikih. Zato je glavno področje uporabe te naprave - to so prenosniki in netbooki ekonomskega razreda z nizko hitrostjo in visoko stopnjo avtonomnega delovanja.


Osnovne nastavitve

Kodno ime Intel Graphics Media Accelerator 3150 - Pineview. Ta pospeševalnik, kot integrirana naprava, ima zastarelo postavitev do danes. Sodobni vgrajeni adapterji so na isti oblogi z mikroprocesorjem. Toda obravnavana naprava je izdelana kot en sam čip in se nahaja na matični plošči. Adapter čip je bil narejen s 45 nm tehnologijo. Hitrost tega pospeševalnika je 200 MHz. Poleg tega je to fiksna vrednost, ki je nekako ni mogoče spremeniti. Njegovi razvijalci so vključevali samo 2 pretakanjaprocesor Specifikacije Intel Graphics Media Accelerator 3150 označuje, da ta vmesnik nima ločenega video pomnilnika. V procesu delovanja mora uporabiti sistemski spomin za svoje potrebe. Glasnost video pufra je nastavljena v sistemu BIOS.


Aktualnost pospeševalnika

V času sprostitve je ta adapter pripadal skupini rešitev vstopne ravni z nizko hitrostjo in hitrostjo delovanja. Razvijalci so sprva postavili cilj, da bi bila ta video kartica čim bolj učinkovita. Zaradi tega se je bistveno povečala avtonomija prenosnika. Zdaj, hitrost takega integriranega grafičnega vmesnika vam omogoča izvajanje preprostih aplikacijskih nalog. Ti vključujejo na primer obdelavo besedilnih informacij ali tabel. Tudi ta pospeševalnik vam omogoča gledanje filma, vendar v zelo nizki kakovosti. Tudi nekatere najbolj preproste igrače, ki jih lahko popolnoma lansira.

Sklep

Intel Graphics Media Accelerator 3150 je sprva imel zelo nizko hitrost. Zdaj je popolnoma zastarel. Zato je treba te računalnike zdaj zamenjati. Nakup prenosnika s takšnim grafičnim podsistemom trenutno ni izvedljiv.

Sorodne publikacije