Hiberfil.sys - katero datoteko in ali jo je mogoče izbrisati?

Nekateri ljudje, ne da bi razumeli zadevo, pogosto sprejemajo prenagljene odločitve. Uporabniki na računalniku na primer izbrišejo nekatere sistemske datoteke, ki so pomagale pri zagonu sistema. Seveda ni mogoče poznati vseh takih dokumentov in storitev. Ampak v tem primeru je zelo pomembno, da skrbno razmislimo o bistvu vprašanja, namesto da bi poskušali izbrisati mape iz hiberfil.sys.

Opredelitev

Torej, kot ste že razumeli, bomo danes poskušali ugotoviti, kaj je hiberfil.sys datoteka, ali jo lahko odstranimo iz sistema in za kaj se uporablja?
Najverjetneje se boste odločili za "čiščenje" sistema in združevanje na C pogon z težko datoteko. Seveda, v naglici, da ga odstranite - to je tveganje, bolje je vedeti več o tem. Na sistemskem pogonu so vsi podatki prikazani takoj. Lahko ga spremenite v lastnostih. Po izbiri prikaza vseh datotek vas velikost hiberfil.sys lahko preseneti. Lahko ima do 60% RAM-a. Služi za zapisovanje vseh informacij iz RAM-a v trenutku mirovanja ali mirovanja.


Načini

Preden boste izvedeli več o tem, kako odstraniti hiberfil.sys in druge operacije, spoznajte možne nastavitve moči.
Verjetno veste, da lahko računalnik izklopite ali "uglasite". Torej v zadnjem primeru obstajajo trije načini, ki imajo nekaj razlik:
 • Sleep. V tem primeru je sistem odklopljen, vendar še vedno v majhnih količinah.Aktivni RAM omogoča uporabniku, da se hitro vrne na delo.
 • Kibernetika. Ta način deluje na prenosnih računalnikih in je bil namenoma zasnovan zanje. Pusti moč RAM-a, vendar se bo v tem primeru baterija zelo hitro izpraznila. Zato bodo vse informacije poslane na hiberfil.sys. Za datoteko boste lahko razumeli, ko odprete CD, ko se sistem ponovno vklopi, bodo vsi podatki iz tega skladišča razloženi.
 • Hibridni način mirovanja. To je izjemna možnost za namizne naprave. Združuje sanje z zimskim spanjem. Vse informacije se prenesejo v datoteko hiberfil.sys, vendar se RAM napaja z elektriko. Možnost je dobra za tiste, ki imajo ves čas računalnik, ki stoji na polnjenju. Prvič, uporabnik hitro ponovno zažene delo, in drugič, ko odklopite elektriko, se morda ne bojijo izgube datotek.

 • Kaj storiti?

  Razumeti, kaj sprašuje datoteka hiberfil.sys - ali je treba vključiti stanje mirovanja? Uporabite ga lahko le, če pogosto izklopite prenosni računalnik. Če samo zaprete pokrov naprave, boste imeli dovolj spanja. Isto vprašanje velja za lastnike prenosnih sistemov. V tem primeru je vredno razmisliti, da ste prednostni. Če uporabljate SSD, ne potrebujete načina mirovanja.
  Toda za tiste, ki ponovno zaženejo računalnik "enkrat na leto", morate razmisliti o tem vprašanju.

  Brisanje

  Pogosto mnogi želijo vedeti, kako odstraniti hiberfil.sys? Toda to vprašanje se pojavi zaradi nepoznavanja cilja datoteke. Če ste ga že poskusili premakniti v koš,potem se sooča z dejstvom, da to ni mogoče storiti. Ne skrbite, sistem je tako zasnovan. Če želite odstraniti dokument spanja, morate ta način Windows onemogočiti.

  Zmanjšanje

  Možno je, da je datoteka manjša. Toda ta možnost je primerna za tiste, ki uporabljajo Windows 10, da se sprosti takoj.Ta možnost ne zahteva veliko pomnilnika za mirovanje.
  Za zmanjšanje datoteke boste potrebovali ukazni poziv. Če želite to narediti, pojdite na Start in poiščite ustrezno črto. Opozarjamo vas, da ta operacija velja samo za uporabnike operacijskega sistema Windows 10. Zagon iz ukazne vrstice je potreben v imenu skrbnika. Ko se odpre novo okno s črto, boste morali vnesti posebne ukaze. Najprej uporabimo (brez narekovajev): "powercfg /h /type reduced". Če je prišlo do napake ali če rezultat ne najdete, lahko vrnete prvotno velikost datoteke. V ta namen vnesite: "powercfg /h /type full".
  Z ukazom "powercfg -h -size 75%" bo velikost datoteke manjša od 75% količine RAM-a.

  Disconnect

  Če želite onemogočiti mirovanje, ni treba vedeti, kje je hiberfil.sys. Ampak za splošni razvoj, je vredno reči, da se nahaja neposredno v pogonski mapi C. Če ga ne vidite tam, je ta razlaga:
 • nikoli niste uporabili prejšnjega mirovanja;
 • ta način je izključen;
 • Sistemske datoteke so skrite.
 • Če želite izklopiti stanje mirovanja, morate iti na nadzorno ploščo. Ta razdelek se nahaja v "Začetek". Nato pojdite na "Oprema in zvok", nato pa poiščite mapo "Napajalnik".

  TukajOdpre se novo okno, v katerem lahko konfigurirate in upravljate napajalna vezja. Najverjetneje boste imeli nameščen uravnotežen načrt in nastavili ga bomo. V oknu iščemo postavko "Spi" in nastavimo na "Nikoli". Seveda ta trenutek ni tako pomemben, vendar je ta način bolje upravljati samostojno. Po tem morate iti v ukazno vrstico. Že vemo, kako to narediti v operacijskem sistemu Windows 10, zdaj razmislite o tej možnosti na primeru sedmih. S tem OS je še vedno lažje. Samo pritisnite kombinacijo Win + R ali pojdite na Start in izberite Run.
  V novem oknu morate vnesti ukaz powercfg -h off (brez narekovajev) in pritisniti Enter. Če se vrnete na C, ta datoteka ne bo najdena. Če želite omogočiti ta način, lahko vnesete zgornji ukaz, vendar namesto »off« določite »on«.

  Register

  Razumevanje, kaj hiberfil.sys datoteko lahko poskusite onemogočiti v registru. Možnost je bolj zapletena, čeprav se zdi, da je nekdo udoben in alternativen. Če želite zagnati register, morate znova uporabiti kombinacijo Win + R. V končni vrstici vnesite "regedit". Odprlo se bo novo okno. Najprej mora najti vejo: HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlsetcontrolpower. V desnem delu okna bodo na voljo dodatne možnosti. Za HiberFileSizePercent in HibernateEnabled morate nastaviti "0".

  Prenos

  Tisti, ki ne želijo onemogočiti mirovanja, ne pa sprostiti malo sistemskega prostora, želijo prenesti hiberfil.sys. Ali je to mogoče? V operacijskem sistemu, ki ga imamoceloten paket datotek, ki so v korenu pogona C. Vsak je pomemben za zagon operacijskega sistema, zato jih ni mogoče shraniti nekje, razen v korenu. Kaj naj pojasni to vprašanje?
  Dejstvo je, da v času nalaganja OS zahteva določene datoteke. Vendar se ne morejo zagnati. To zahteva gonilnik datotečnega sistema. Vendar tega dokumenta ne morete prebrati, dokler ga ne prenesete. Kot rezultat se izkaže, da se sistem sam zažene. Ta zaprti krog lahko razbije majhen dokument, ki izvaja eno samo funkcijo: najde korenske datoteke in jih prenese. To pomeni, da ta "pomočnik" izvaja vse procese, da izvede vse procese. Aktiviranje PC-ja po mirovanju poteka na podoben način. Za zagon hiberfil.sys potrebujete datoteko v hiberfil.sys. Zato ta dokument bere zelo majhno datoteko, ki prav tako pomaga pri zagonu sistema po popolni zaustavitvi. Vse to nam omogoča, da zaključimo, da hiberfil.sys ni mogoče preseliti, ker datoteka, ki zažene hiberfil.sys, nima pojma o logični in fizični strukturi diska, notranjih imenikih, visokih konstrukcijah itd.

  Sorodne publikacije