Procesor Intel Core i7-3820: funkcije, pregled, testiranje, pregledi

Procesor s fenomenalno hitrostjo in edinstvene tehnične specifikacije in specifikacije je "Kor i7-3820." Možnosti te polprevodniške rešitve bodo obravnavane v tem materialu, kot tudi rezultati testov in povratne informacije lastnika.

Raztopina za polprevodniške niše

Rešitev za procesor na ravni premije je, da se upošteva silicijev čip i7-3820. Njegova hitrost je resnično fenomenalna in vam omogoča reševanje vseh nalog. Gre za obdelavo kompleksnih grafičnih podob, to je programiranje, in to je video transkodiranje, je najbolj zahtevna in zahtevna vloga iger. V bistvu je univerzalni procesorski izdelek i7-3820. Pregled možnih področij njegove uporabe kaže, da lahko leži v središču grafičnega računalnika (v tem primeru je nujno prisotnost specializirane grafične kartice) in uresniči funkcije strežnika na srednji ravni, pa tudi sistemski blok igre z največjo hitrostjo. Edina pomembna značilnost tega je visoka cena. Toda ta odtenek se v celoti nanaša na celotno računalniško platformo.


Paket. Njegove značilnosti

Kot pri vseh drugih sodobnih procesorskih izdelkih, je v dveh možnih različicah kompleta na voljo i7-3820. S stališča njegove vrednosti in manj funkcionalnega, kar zadeva seznam dobav - TRAIL. Poleg procesorske naprave vsebuje tudi nalepko zlogotip družine CPE, garancijski list in navodila za uporabo polprevodniške rešitve. Ta nastavitev bo najboljša izbira za računalniške navdušence in velika podjetja, specializirana za sestavljanje sistemskih blokov stacionarnih osebnih računalnikov.


Druga možna varianta celotnega sklopa - VOH. Dopolnjuje ga blagovna znamka hladilnika in termopasta. Najpogosteje uporabljena standardizirana različica so standardizirani uporabniki.

Podnožje. Matične plošče

Prožni priključek LGA2011 mora biti nameščen i7-3820. Matična plošča v tem primeru mora temeljiti na čipu X79. V tem primeru obstaja le podpora za procesorje, ki temeljijo na arhitekturi, ki ima drugo ime in tretje generacije. Vendar so naprednejši procesorji že 4. in celo 5. generacija s podobno arhitekturo, čeprav se lahko pohvali s podobnim številom stikov, vendar so namenjeni za namestitev že v vtičnico procesorja z oznako LGA2011-v3. V tem primeru čipov X99. Te platforme so popolnoma nezdružljive.

Arhitekturne značilnosti

Kodno ime arhitekture, iz katere je izdelan ta silicijev kristal - Sandy Bridge. To pomeni, da ta čip pripada drugi generaciji arhitekture Core. Štirje računalniški moduli vključujejo Intel Core i7-3820. V tem primeru obstaja podpora za tako pomembno tehnologijo, kot je NT. S svojo pomočjo se ti 4 fizični moduli za obdelavo kode in podatkov na logični ravni pretvorijo v 8potoki Poleg tega ta polprevodniški čip podpira 64-bitno računalništvo.


Frekvence

Dinamično uravnavanje vrednosti urne frekvence je i7-3820. Njegove lastnosti kažejo na podporo tehnologije TurboBust in s tem lahko čip spremeni vrednost tega parametra. Najmanjša frekvenca v nominalnem načinu je 36 GHz. V načinu največje obremenitve lahko ta procesor oddaja 38 GHz. Multiplikator iste frekvence te CPU je blokiran in v tem primeru izvede tako imenovano overclocking samo le s frekvenco sistemskega vodila na tako računalniški komponenti, kot je matična plošča.

Tehnološki proces. Energetska učinkovitost. Specifikacije o porabi električne energije

V skladu s standardi zastarele tehnologije je bila za to silicijsko kristalo izdelana 32 nm te tehnologije. V letu 2012 je bila ta tehnologija izdelave polprevodniških čipov najbolj napredna in z njeno uporabo so bile izdelane najnaprednejše rešitve. Zato je današnja energetska učinkovitost pri tej CPE daleč od optimalne. Pri oznaki 130 W je proizvajalec namestil termalni paket za Intel Core i7-3820. Delovna temperatura ne bi smela preseči oznake pri 66 0 C. V resnici, v nominalnem načinu, praviloma centralni procesor porabi 95W, njegova temperatura pa se giblje od 40 do 65 ° C.Hlajenje je možno izvesti vrednosti zgornjih vrednosti nad običajno. Če znatno povečate frekvenco CPU (več kot 45 GHz), je možno celo preseči vrednosti v sili. Da bi to preprečili, je priporočljivo, da je sistemska enota računalnika vnaprej opremljena s sistemom hlajenja s tekočim dušikom. To je seveda precej drago hlajenje, vendar brez njega v podobni situaciji, zagotovo ne.

Predpomnilnik. Podsistem RAM

3-stopenjski predpomnilnik je opremljen z i7-3820. Značilnosti prvega od njih kažejo, da je njena skupna velikost 256 kb. Razdeljen je na 4 enake dele 64 kb, ki so fizično vezane na določen blok obdelave kode. Tudi te 64 kb so razdeljene na 2 enaka dela s 32 kb. Eden od teh delov je za shranjevanje kode, drugi pa za podatke. Skupna prostornina druge stopnje je 1 MB. Tako kot predpomnilnik prvega nivoja je razdeljen na 4 enake dele po 256 kb, ki lahko komunicirajo z določenim računalniškim jedrom. Tretja raven je skupna vsem CPU-jem, velikost pa je 10 MB. Ključ do te računalniške platforme je, da so njeni procesorji že opremljeni s 4-kanalnim krmilnikom RAM-a. Kot rezultat, namestitev že 4 modulov 2 GB, namesto 2-strip 4 GB lahko poveča hitrost računalniškega podsistema računalništva za 10-15 odstotkov. Največja količina RAM-a, ki lahko obravnava rešitev, je 64 GB. Čip podjetja-proizvajalca priporoča v povezavi z njimuporabljajo module z frekvencami 10661333 ali celo 1600 MHz. Prav tako je možno nastaviti višje hitrosti (na primer s frekvenco 1866 MHz ali celo 2133 MHz), vendar bistveni dobiček iz takšne konfiguracije zagotovo ne bo razlog, da bodo delovali le pri 1600 MHz, in ta omejitev je že od Bios.

Pospešek

Množitelj frekvence čipa je blokiran v i7-3820. Pospešek kot rezultat lahko v tem primeru naredimo le s povečanjem vrednosti frekvence sistemskega vodila na matični plošči. To ni standardna rešitev za takšno računalniško platformo, v kateri imajo skoraj vse CPU odklenjen množitelj, njihova delovna frekvenca pa se lahko poveča brez posebnih težav. Fiksna vrednost množilnika v tem silicijevem čipu je 44. Največja frekvenca iste vrednosti parametra računalniškega sistema kot matična plošča matične plošče lahko doseže 133 MHz. Z množenjem teh dveh številk dobimo 58 GHz. To je največja možna vrednost frekvence, na kateri lahko teoretično deluje rešitev. V resnici lahko pri hlajenju z zrakom ta procesor prejme 43-45 GHz. Če dokončate sistem s tekočinskim hlajenjem, je povsem mogoče doseči bar v 50-52 GHz. To so že odlične pospeševalne frekvenčne vrednosti, ki v resnici omogočajo še dodatnih 18-20-odstotno zmogljivost.

Sintetični testi

Eden najboljših rezultatov je Intel Core i7-3820 v sintetičnih testih. Poleg tega se v nekaterih primerih izogiba še dražjim odločitvam v okviru tegaplatforme Na primer, v testu DMark2001SE junak tega članka izdaja 54.964 točk. To je več kot i7-3930K, kar ji daje skupno 45.801 točk. Toda to je tudi popolnoma logična razlaga: osnovna frekvenca slednjega je le 32 GHz v razmerju do 36 GHz v i7-3820. Še en vodilni čip, ki v nominalnem načinu izgubi ta procesor, je i7-2600K. V tem priljubljenem testnem paketu poda 52489 točk. Razlog je v nizki frekvenci - 34 GHz. Še večja je razlika v tem testu v primerjavi z vodilnimi odločitvami AMD. Na primer, FX-8120 v običajnem načinu na frekvenci 31 GHz lahko izda samo 42321 točk. Po overclocking na 46 GHz procesorji Intel izdajo približno 68.000 točk, in rešitev AMD v podobnem načinu lahko proizvedejo samo 45.586 točk. To pomeni, da tudi po overclocking, da dohitijo vodilnih rešitev svojega neposrednega konkurenta, vodilni CPU AMD ne more, in je zato razlog, da ni posebej smiselno primerjati svoj vodilni procesor z Intel rešitve. Razlika bo zelo pomembna in zelo pomembna.

Rezultati v igračah

Kot je bilo že omenjeno, lahko vsaka igralna aplikacija brez težav deluje na procesor i7-3820. In tudi z najbolj možnimi nastavitvami. Hkrati bo število okvirjev zadostovalo za udobno igro v vsakem primeru. Rezultati dejanskih testov igre v Batmanovi različici igre Arkham City kažejo, da lahko v nominalnem načinu procesor proizvede 50 sličic na sekundo v FullHD načinu in visoko podrobnost.izhodna slika. Po overclockingu na 46 GHz se število fps povečuje na 64. Podobno število sličic v tej igri se lahko pohvali z dražjimi procesorji, npr. Najverjetneje v tem primeru že obstaja omejitev za del programske opreme, ki lahko uporablja samo 4 fizična jedra. Razmere v Hitmanu: Absolution je nekoliko drugačen. V tem primeru, junak tega članka v podobnem načinu in s popolnoma enako podrobnost lahko proizvajajo 78 fps, in dražji njegov kolega - 84 fps. Po overclocking na isti 46 GHz, se situacija spreminja, in dražji procesor brez kakršnih koli težav bo dohitela i7-3820. Test pokaže, da je v obeh primerih fps nastavljen na vrednost 93. V trenutnem simulatorju igre je mogoče dobiti še večje vrednosti fps - F12012. V normalnem načinu ta čip proizvede 122 fps, njegov produktivnejši in dragi kolega - 132. Po overclocku na 46 GHz se ta razlika zmanjša na 154 fps in 156 fps. Vsi ti rezultati so preprosto pojasnjeni v smislu urne frekvence. V 3820 je njegova maksimalna vrednost enaka 36 GHz, 3960 - 39 GHz. Če so frekvence poravnane, je zmogljivost teh čipov skoraj enaka večini sodobne programske opreme. Do razlike lahko pride le, če je koda optimizirana za 6 ali celo 8 fizičnih jeder. Toda doslej ni dovolj teh programov. Da, in proces prehoda na veliko število računalniških modulovdokler ni prejela precej velike porazdelitve. Računalniki, v katerih je CPU vreden več kot 4 jedra, se še vedno redko iščejo in v tej optimizaciji trenutno ni posebnega smisla. Morda se bo situacija spremenila z izdajo nove platforme iz AMD, ki je prejela kodno ime "AM4". Z izdajo v segmentu namiznega sistema se bodo pojavili čipi z 8 fizičnimi podatkovnimi bloki in programsko kodo. To bi moralo pospešiti proces optimizacije programske opreme za večjedrne procesorje, vendar je še vedno proces, ki je bil raztegnjen v času.

Cena

Dve priporočeni ceni sta navedeni na uradni spletni strani družbe Intel za i7-3820. Cena za TRAIL varianto je bila 294 dolarjev. Naprednejšo različico kompleta za ta čip je proizvajalec ocenil pri 305 USD. Po eni strani je cena precej visoka, kot za CPU. Toda za LGA 2011 je to ena najbolj cenovnih procesorjev. Dejansko je v tem primeru - to proračunska rešitev. Toda hkrati so njene računalniške zmožnosti povsem dovolj za obravnavo katere koli kode, vključno z najzahtevnejšimi strojnimi viri računalnika.

Ocene. Prihodnost te računalniške platforme

Resnično impresivna hitrost se lahko pohvali z i7-3820. Ocene to pogosto potrjujejo. Vsak sodoben programski opremi na takem polprevodniškem čipu se bo začelo brez težav. Hkrati pa ima tudi velik potencial za pospeševanje. To je potrebno tudidodajte, da je bila CPU sproščena leta 2012. To je računska rešitev, čeprav je bila že pred časom izdana po računalniških standardih, vendar je še vedno pomembna in omogoča lastniku, da v tem trenutku reši vse naloge. Slabosti tega silicijevega kristala so dejstvo, da je izdelan po standardih zastarelega tehnološkega procesa, ki ustreza 32 nm. Zato je energetska učinkovitost že daleč od najboljšega. Kot smo že omenili, naj bi bil ta procesor nameščen na vtičnico LGA2011. Trenutno je zamenjal LGA2011-v3, ki podpira najnovejše modifikacije najbolj produktivnih in energetsko najbolj učinkovitih čipov. Posledično je ta čip in njegova računalniška platforma zastarela z vidika tehničnih specifikacij in porabe energije, toda tukaj je hitrost še vedno na sprejemljivi ravni in vam omogoča reševanje skoraj vseh možnih nalog, vključno z najzahtevnejšimi.

Rezultati

Prekomerna raven produktivnosti za njihov čas se lahko pohvali s tem gradivom i7-3820. Imel je 4 računalniške bloke, ki so s pomočjo tehnologije podjetja Intel Corporation lahko prejemali že 8 niti obdelave programske kode. Tudi ta CPU je bil opremljen z večjo količino predpomnilnika in 4-kanalnim OCM krmilnikom. Posledično je njegovo delovanje mogoče rešiti brez težav. Poleg tega so lastnosti tega CPU natančno 3-4let bo več kot dovolj za izvajanje vseh aplikacij, vključno z najzahtevnejšimi.

Sorodne publikacije