Napaka RH-01: Kako jo popraviti?

Naprave Android pogosto zrušijo, ko poskušajo dostopati do storitve Play Market. Ena najpogostejših je napaka RH-01 v sporočilu, ki kaže, da sistem ne more dobiti podatkov iz strežnika aplikacij. Toda zakaj je to stanje? Povezava deluje dobro in nastavitve so v redu. Več o tem, kako to težavo odpraviti v spodnjem gradivu.

Napaka strežnika RH-01: Zakaj se zruši?

Nekateri lastniki mobilnih naprav zmotno verjamejo, da je ta problem izključno povezan s storitvami, pri čemer popolnoma pozablja, da z vsemi napravami ni vse v redu.


V bistvu se napaka podatkov RH-01 pri pošiljanju uporabniške zahteve strežniku storitve Google Play prikaže v primeru, da je naprava zamašena z nenadzorovanimi prenosi, predpomnilnikom aplikacij in brskalnikom, ki ga lastnik podatkovnega sistema za registracijo naprave nepravilno prepozna. in celo nepravilno nastavljene parametre, ki pripadajo nastavitvam datuma in časa. Včasih se ta vrsta neuspeha nanaša tudi na posamezne applete (na primer Freedom), vendar je to velika redkost.

RH-01 (napaka pri pridobivanju podatkov): kaj storiti?

Narava napake se razjasni. Zdaj pa pojdimo naravnost na odpravljanje težav. Prva stvar, ki je vedno priporočljiva, je, da naredite celoten ponovni zagon mobilne naprave, vendar ne uporabite iste stvari za ponovni zagon, ampak popolnoma izklopite napravo in jo ponovno vklopite.


Če jeje prišlo do kratke kršitve sistema ali pa je prišlo do prekinitev povezave, možno je, da bo napaka RH-01 po ponovnem zagonu izginila sama.

Časovni in datumski parametri

Ne glede na to, kako čudno je bilo, včasih pa so vzrok napačne nastavitve časa in datuma. To je posledica dejstva, da se strežnik in mobilna naprava ne moreta sinhronizirati med seboj. Poleg nepravilno določenega časovnega pasu lahko vpliva tudi na situacijo.
Zato je rešitev za rešitev napake RH-01 v tem primeru očitna: pojdite v nastavitve in nastavite pravilne parametre, pri čemer posebno pozornost namenite časovnemu pasu in regiji. Prav tako je zaželeno vključiti sinhronizacijo časa po omrežju, kar vas bo rešilo od nastanka težav v prihodnosti.

Čiščenje predpomnilnika za prenos in sorodnih aplikacij

Zdaj nekaj besed o prisotnosti neželenega smeti na napravi. V bistvu gre za zagonski nalagalnik, predpomnilnik Play Market in s tem povezane storitve in platforme (najpogosteje se nanaša na komponento okvirja).
V tem primeru se napaka RH-01 odpravi tako, da se prijavite v oddelek aplikacije, kjer želite izbrati razdelek "Vse", in nato poiščete "Upravljalnik zagona". Po vnosu urejanja svojih parametrov je treba storitev ustaviti, izbrisati podatke in izbrisati predpomnilnik. Natančno isto operacijo je treba izvesti z opisanim programčkom in sorodnimi storitvami (okvirnimi in Googlovimi storitvami). Za popolno zaupanje priporočamo, da ponovno zaženete napravo in preverite, ali se napaka RH-01 ponovi.

Dejavnosti računov

Zelo pogosto je težava v tem, da sistem iz določenih razlogov samo iz lastnih razlogov noče sprejeti lastne registracije, kar velja ne samo za to napako, ampak tudi za mnoge druge (napaka 941).
V tem primeru ni ponovitve podatkov. Edino, kar lahko storite, je izbrisati račun in ko ponovno zaženete čarovnik za nastavitve, znova vnesite podatke. Če želite izvesti takšne operacije, uporabite ustrezen razdelek v nastavitvah poverilnic Google, ki mu sledijo možnosti urejanja in brisanje.

Kardinalne metode

Če nič od zgoraj navedenega ne pomaga, ne mudi, da opravi popolno ponastavitev na tovarniške nastavitve ali trdo ponastavitev. Eno najbolj zanimivih rešitev tega problema lahko imenujemo odstranitev zgornje storitve s prejšnjimi pridobljenimi korenskimi pravicami.
Za tako imenovano usmerjevalno napravo je program Kingo Root, ki je bil prvotno nameščen na stacionarnem računalniku ali prenosnem računalniku, primeren. Po povezavi pametnega telefona ali tabličnega računalnika boste prenesli in namestili gonilnik in ustrezen mobilni programček. Po končani namestitvi zaženite mobilni programček in nato popolnoma odstranite aplikacijo Plugin. Nato morate poiskati spletno zaupanja vredno spletno mesto, ki spodbuja izdelke programske opreme za sisteme Android, s katerega prenesete datoteko namestitvene datoteke APK, kopirate v napravo inza namestitev Kot kaže praksa, ta metoda daje pozitiven učinek v 99 odstotkih primerov 100. Ampak, če sploh ne pomaga, bo res treba dokončati popolno ponastavitev. Samoumevno je, da lahko uporabite sredstva sistema. Ampak to je bolje, da poberem specializirani računalniški program, ki ga je razvil proizvajalec za vašo napravo. Na primer, za naprave, ki poganjajo linijo Sony Xperia, lahko namestite pripomoček Xperia Companion in se odločite za obnovitev programske opreme, po kateri se bo prvotna programska oprema prenesla in namestila. Glede na model in časovno konfiguracijo bo trajalo od 30 minut do ene ure (ali manj).
Vendar takih programov ni mogoče uporabiti. Mnogi uporabniki raje, tako rekoč, "težko artilerijo" v obliki Hard Reset. No, v tem pristopu ni nič strašnega. Na splošno bo rezultat enak.

Kratek povzetek

Torej, če naredimo nekaj sklepov, v večini primerov, ne da bi se posvetili kardinalnim metodam, se problem skoraj vedno odpravi z uporabo enostavnejših metod, opisanih zgoraj. Ko uporabljate ponastavitev katere koli vrste ali ob obnavljanju izvirne vdelane programske opreme, upoštevajte, da bodo vsi osebni podatki, nameščeni programi ali druge informacije izbrisani. Zato vnaprej prenesite vse, kar potrebujete, na izmenljivo pomnilniško kartico ali izvozite varnostno kopijo, na primer računalnik. V tem primeru lahko uporabite celo primitivne pripomočke, kot je MyPhoneExplorer.

Sorodne publikacije