Intel HD Graphics 2500 - produktivni vgrajeni grafični podsistem

Glavno področje uporabe Intel HD Graphics 2500 so pisarniški računalniki ali igralni računalniki ekonomskega razreda. Tako v prvem kot v drugem primeru bo tako integriran grafični pospeševalnik odlično izgledal. To je zmožnost takšne vgrajene rešitve in bo posvečena temu materialu.

Možna področja uporabe
Grafični adapter Intel HD Graphics 2500 je namenjen predvsem eni izmed najmanj produktivnih pisarniških računalnikov. Podoben pristop v tem primeru je več kot upravičen. Glede na hitrost delovanja so določene minimalne zahteve. Hkrati pa nakup takšnega adapterja ni več potreben. Prvotno je bil vključen v osrednji procesor. Rezultat je idealna rešitev za osebne računalnike z nizko zmogljivostjo.


Toda "Intel" se je odločil, da se tam ne bo ustavil. Specifikacije tega adapterja so se bistveno izboljšale, kar je omogočilo, da je bila večina igrač na voljo, vendar z nizko kakovostjo. Posledično lahko takšni računalniški sistemi enakovredno tekmujejo s sistemskimi bloki, opremljenimi z diskretno grafiko na začetni ravni. Kot rezultat, je to pripeljalo do dejstva, da je razred diskretnih pospeševalnikov ekonomskega razreda pravkar izginil s prodajnih polic. Namesto tega so se te vgrajene grafične kartice začele uporabljati povsod.

Možnosti osnovne rešitve. Značilnosti tehničnega načrta

Pri tehnologiji 22 nm je bil izdelan polprevodnikIntel HD Graphics 2500 Crystal Specifikacije tega adapterja so pokazale prisotnost 6 grafičnih procesorjev in 2 rasterizacijskih modulov. Hitrost taktnega video pospeševalnika je bila 1150 MHz. Površina podlage - 160 mm 2, količina uporabljenih silicijevih elementov pa 14 milijard kosov. Stropno porabo energije je proizvajalec določil pri 77 vatih. Edina vrsta pomnilnika za ta grafični vmesnik je DDR3. Bitna povezava vodila je 64 bitov, hitrost pomnilnika pa 800 MHz. Kot vsaka druga grafična rešitev je bil v BIOS matične plošče nameščen videobuffer, vendar njegova največja vrednost ni presegla 2 GB.


Ocene. Testi Prednosti in pomanjkljivosti

Intelov bonus Intel HD Graphics 2500 je bil ugoden bonus za Intelove zmogljive procesorje. Med ugodnostmi je tudi dejstvo, da za to ni potrebno plačati in da je hitrost sprejemljiva. To je, kako ta video čip in značilnost lastnikov takšnih računalniških sistemov. Ta video pospeševalnik prikazuje naslednje rezultate v naslednjih testih igre:
  • 3D Mark - 2050 točk.
  • Batmanove različice Arkham Cityja z ločljivostjo 1366x768 - 28 fps.
  • Umazanija 3 z ločljivostjo 1366X768 - 29fps.
  • Vsi ti rezultati kažejo, da lahko v resoluciji 1024X768 in nizki stopnji podrobnosti predvajate katero koli od obeh omenjenih igrač. Prejšnje integrirane rešitve s takšnimi zmogljivostmi se niso mogle pohvaliti.

    Povzetek

    Impresiven prebojPojav Intel HD Graphics 2500 v svetu vgrajenih grafičnih kartic Videz takšnih izdelkov je sčasoma pripeljal do izločitve grafike ekonomskega razreda iz prodajnih polic. Ni več potrebe za to.

    Sorodne publikacije