Intel GMA X4500: grafični adapter za najcenejše prenosne računalnike

Intel G45 čipov je integriran z vhodnim video pospeševalnikom Intel GMA X4500. Ima zelo nizko raven učinkovitosti in tehnične parametre, ki vam omogočajo, da rešujete le najbolj preproste naloge. Kot rezultat je mogoče najti v večini ultra-proračun netbooks ali prenosnih računalnikov.

Namen adapterja

Intel GMA X4500 je posledica Intelovih analitikov. V skladu z njihovim načrtom lahko njegovi inženirji razvijejo poceni, zmogljive, vendar odlične energetsko učinkovite pospeševalnike videa. Ta pristop je upravičen le v segmentu prenosnih računalnikov ali netbookov proračunskega razreda. V tem primeru je v ospredju strošek mobilnega računalniškega sistema. In ta pristop vam omogoča, da dobite najbolj cenovno ugoden računalnik. Tudi takšna postavitev močno poveča avtonomnost računalnika. Zaradi tega lahko grafično kartico najdete le v najbolj cenovno ugodnih mobilnih računalnikih, ki imajo daljšo življenjsko dobo baterije. To je velik plus Intel GMA X4500. Video kartica na tej strani je res napredna rešitev.Prazgodovina pojava

Prvi nastop grafične kartice Intel GMA X4500 leta 2008. Njegova predhodnica je GMA 3150. Ključne inovacije rešitve so se povečale z 8 na 10 grafičnih procesorjev in povečale za 33 MHz. Na račun teh dveh parametrov se je produktivnost povečala za 15-20%.

Ključne značilnosti

Montevina jekodno ime polprevodniškega kristala, ki je osnova Intel GMA X4500. Njegove značilnosti kažejo, da so njegovi polprevodniški prehodi izdelani v skladu s standardi tehnološkega procesa z tolerancami 65 nm. Število grafičnih procesorjev na polprevodniškem substratu je 10. V zameno pa bloki obdelave shaderjev - 4 in moduli rasterizacije - 4. Ura frekvence grafičnega procesorja je 533 MHz. Vgrajen pomnilnik, ki je namenjen samo za shranjevanje grafičnih informacij, v tem primeru ne obstaja. Zato je za te namene dodeljen sistemski pomnilnik. Njegovo število je bilo v Bio. Hkrati je lahko največja vrednost video pufra 384 MB. Vse to je treba dopolniti z drugo pomembno točko. Organizacija OPERATIVNEGA pomnilnika krmilnika je v tem primeru zastarela. Je del severnega čipnega niza sistemske logike. V sodobnih čipih je poleg računalniškega in grafičnega dela še severni most s krmilnikom OPERATIVNI pomnilnik. Ta pristop k organizaciji računalniškega sistema lahko poveča splošno učinkovitost računalnika.


Algoritem konfiguracije

Intel GMA X4500 se ponaša s precej enostavno in enostavno nastavitvijo. Mikročip tega pospeševalnika je del matične plošče in z njegovo namestitvijo ni treba storiti ničesar. Po namestitvi "Windows" morate poiskati spletno mesto "Intel" in v polju "Iskanje" poiskati najnovejšo različico gonilnikov. Nato jo morate prenesti. NaprejPomembna faza je namestitev programske opreme, po kateri je priporočljivo, da v celoti ponovno zaženete računalnik. Na koncu preverite pravilno namestitev z upraviteljem naprav. Prav tako je dobra ideja, da greste v nadzorno ploščo grafičnega vmesnika, ki se nahaja v spodnjem desnem kotu zaslona. V njej je potrebno preveriti pravilnost nastavljenih vrednosti in jih po potrebi nastaviti.

Recenzije

Začnimo z glavnimi pomanjkljivostmi ultraproračunskega grafičnega pospeševalnika Intel GMA X4500. Specifikacije - to je njegova glavna pomanjkljivost. V tem primeru so zelo in zelo skromni in lahko obdelujejo le najpreprostejše grafične informacije. Tako je ta adapter značilen za večino lastnikov, ki imajo isti računalnik z isto rešitvijo. Prednosti tega pospeševalnika so energetska učinkovitost in nizki stroški. Prvi dejavnik prav tako izboljšuje avtonomnost mobilne naprave.

Rezultati

Grafičnega pospeševalnika Intel GMA X4500, danes zastarelega, ni mogoče imenovati. Bil je tako. Toda za nišo, na katero je usmerjena, njena majhna hitrost ni tako kritična, ker rešuje najenostavnejše naloge in za to je celo dovolj za njene specifikacije. Zato so računalniki v njegovi bazi še vedno pomembni in povpraševani.

Sorodne publikacije