Težava z vmesnikom za brezžična omrežja ali dostopno točko je, kako odpraviti težavo

Tehnologije brezžičnega dostopa do interneta postajajo vse bolj priljubljene. Vendar je kljub domnevni popolnosti pogosto mogoče naleteti na situacijo s pomanjkanjem povezave, čeprav se zdi, da je omrežje pravilno konfigurirano. V večini primerov je težava z vmesnikom za brezžična omrežja ali dostopno točko v sistemu Windows 7 ali drugih podobnih operacijskih sistemih posledica nastavitev usmerjevalnika ali nepravilno nastavljenih nastavitev dostopa na računalniku, prenosnem računalniku ali mobilni napravi. Predlaga se tudi preučitev vzrokov za takšen pojav in več rešitev za odpravo težav, ki ustrezajo značilnim situacijam s pojavom napak pri povezovanju.


Težava z brezžičnim omrežnim vmesnikom ali dostopno točko: zakaj se ne povežete?

Začnimo neposredno z razlogi. Nastajajoče težave je mogoče razdeliti na dve vrsti: ko je povezava, vendar brez dostopa do interneta in kadar sploh ni.
Kako odpraviti takšne situacije, bomo povedali nekoliko kasneje. Vendar ne pozabite, da je problem brezžičnega omrežnega vmesnika ali dostopne točke (na primer Windows 10) morda posledica ne toliko opreme ali nastavitev povezave kot ponudnika. To lahko ugotovite tako, da pogledate usmerjevalnik. Če je težava na strani ponudnika, lučka LED, označena z ikono interneta, ne bo gorila. In morda, če se ne sliši banalno, se uporabnik ni takoj odzvalnaročnino ali ponudnik trenutno opravlja tehnično delo?


Kaj pa, če žarnica gori, usmerjevalnik ping na ponudnika, in ni povezave za povezovanje računalniških terminalov ali mobilnih naprav? V tem primeru lahko ponudite več možnosti za dejanja, ki običajno odpravijo vse morebitne napake in napake brezžične povezave pri večini načinov programske opreme kot fizične motnje pri delovanju naprav.

Težava z brezžičnim vmesnikom ali dostopno točko: Kako odpraviti težavo na najlažji način?

Začnimo morda z najbolj primitivnimi rešitvami. Če želite začeti, preverite dostop do interneta s primarnega računalnika in na primer iz mobilne naprave. Če je povezava tam, potem je težava v računalniku. Če povezava ni na voljo na vseh napravah, poskusite povsem ponastaviti usmerjevalnik tako, da jo odklopite iz omrežja za 10-15 sekund in ga ponovno vklopite (nekateri uporabniki priporočajo, da začasno ustavite eno do pet minut). Včasih bo morda treba ponovno zagnati napravo, s katere naj bi se povezala (kar pomeni fiksne računalnike ali prenosne računalnike, ne mobilne naprave).
Pogosto je problem brezžičnega omrežnega vmesnika ali dostopne točke na prenosnem računalniku mogoče odpraviti s preverjanjem vključitve Wi-Fi adapterja. V ta namen se na prenosnih računalnikih uporabljajo posebna stikala ali določeni gumbi ali kombinacija njih. Morda je treba omrežno kartico vklopiti in čez nekaj časaidentificirana bodo razpoložljiva omrežja in ikona povezave za izbiro želenega omrežja bo označena v sistemskem pladnju.

Preverjanje nastavitev usmerjevalnika

Toda predpostavimo, da je wifi adapter vklopljen, vendar omrežje še vedno manjka. Tukaj boste morali vnesti nastavitve usmerjevalnika z vnosom ustreznega naslova, ki je naveden na tablici na hrbtni strani usmerjevalnika v katerem koli internetnem brskalniku, nato pa z avtorizacijo kot prijavo in geslom preveriti vključeno distribucijo Wi-Fi (običajno ta razdelek je Wireless ali nekaj takega, razen če je vmesnik usmerjevalnika Russified).
Drug način reševanja brezžičnega omrežnega vmesnika ali dostopne točke je preverjanje, ali je strežnik DHCP omogočen v ustreznem razdelku z nastavitvami usmerjevalnika. Če to ne deluje, ga nastavite neposredno na tovarniško nastavitev usmerjevalnika (na voljo je poseben meni).
Zaželeno je tudi testiranje podobne storitve v sistemu Windows s pomočjo ukaza services.msc v ukazni vrstici Run za dostop do njega. Če je storitev neaktivna, mora biti omogočena in v tipu zagona nastavite samodejni parameter.

Spreminjanje vrste povezave

V nekaterih primerih, tudi po ponastavitvi nastavitev, problem z brezžičnim vmesnikom LAN ali dostopno točko ni odpravljen. V tem primeru znova uporabite nastavitve usmerjevalnika in nastavite vrednost na 5 6 ali 11 v podani kanalski liniji.
Vrsto povezave lahko poskusite spremeniti tudi v razdelek zmešanega (b /g /n) v razdelku brezžične povezave.

Težave z gonilnikom

Težava z vmesnikom za brezžična omrežja ali dostopno točko je lahko posledica dejstva, da so gonilniki naprave zastareli ali "izkoreninjeni".
Prijavite se v Upravitelj opravil, poiščite želeno napravo in uporabite možnost posodobitve gonilnika iz menija PCM ali med navigacijo do lastnosti na zavihku gonilnika. Če to ne deluje, popolnoma odstranite datoteko .avi iz sistema in nato znova namestite gonilnike. Windows ni vredno zanašati se, saj bo po odstranitvi gonilnika ali ponovnem zagonu sistem še vedno ponujal najprimernejšo BI iz lastne baze podatkov, za nekatere nestandardne pogone pa morda ni v imeniku. Bolje je, da uporabite izvirni pogon, če je na voljo, ali pa ga namestite s programi, kot je DriverPack Solution.

Preverjanje nastavitev protokola TCP /IP

Nazadnje, še ena rešitev problema, kako rešiti težavo z brezžičnim omrežnim vmesnikom ali dostopno točko, je preverjanje nastavitev protokola IPv4 za lastnosti povezave, ki jo uporabljate.
Za vse parametre je treba nastaviti avtomatsko generiranje naslova. V tem primeru, vendar omrežje še vedno ne deluje, lahko uporabite ročno nastavljene naslove strežnikov DNS. Kot najboljšo možnost vam mnogi svetujejo, da uvedete brezplačne Googlove kombinacije, ki predstavljajo zaporedje štirih in osmih (manj pogosto - semikl). Prosimo, upoštevajte, da v nekaterih primerih, ko skupaj zČetrta različica protokola je aktivirana tudi šesta, mora biti popolnoma izključena (možno je, da ponudnik ne uporablja DHCP strežnika šeste različice, aktiven protokol IPv6 pa povzroči pojav sistema konfliktov).

Uporaba pripomočkov za odpravljanje napak v omrežju

Nekaterim uporabnikom svetujemo, da za odpravljanje težav s povezljivostjo uporabljajo različne testne programe. Eden od najbolj zanimivih (čeprav v angleški različici) je pripomoček za popravilo NetAdapter, ki je nenavadno avtomatizirano orodje za odpravljanje nesreč, kot je storitev za odpravljanje težav v sistemu Windows ali isti pripomoček FixIt.
Preprosto zaženite aplikacijo, označite potrebne teste iz menija na levi in ​​zaženite test (Run all selected). Lahko pa uporabite tudi napredna popravila, da odpravite odkrite težave.

Kaj bi lahko bilo več?

Zgoraj so bile opisane le najpogostejše težave in osnovne metode za njihovo odpravo. Ampak včasih lahko pride do resnejših situacij. V nekaterih primerih boste morda morali odstraniti obstoječo povezavo in znova ustvariti podobno. Najtežji primer je, da mnogi strokovnjaki opozarjajo na situacijo, ko je indikator napajanja (Power) na usmerjevalniku, ko je vklopljen. To je že dokaz težav z opremo. Prav tako se zgodi, da indikator Wi-Fi ne sveti. Pri nekaterih modelih usmerjevalnika morate preveriti, ali obstaja gumb za vklop distribucije na zadnji plošči (zdi se, da se potopi v ohišje).Včasih boste morda morali nadgraditi strojno-programsko opremo usmerjevalnika. Morda je problem v tem, da je prekinjena kabelska povezava. Če želite izvedeti, priključite kabel neposredno na računalnik ali prenosni računalnik in preverite povezavo. Nazadnje se obrnite na svojega ponudnika internetnih storitev in preverite, ali lahko uporabite statični IP. Če je predvidena, jo zapišite v nastavitvah IPv4. Vendar pa v večini primerov, če težave niso povezane z okvarami usmerjevalnikov ali ne pripadajo ponudniku internetnih storitev, ki zagotavlja storitve dostopa do interneta, te metode običajno odpravijo težave. Res je, da ne bo mogoče takoj reči, da je bil vzrok za neuspeh, zato mora ukrepati, milo rečeno, naključno, čeprav je mogoče vse ukrepe izvajati v vrstnem redu, v katerem so bili opisani zgoraj.

Sorodne publikacije