Jeep Renegade: Izven tradicije

Ameriško podjetje Jeep je že dolgo temelj tradicije v segmentu terenskih vozil. Ponosni na svojo zgodovino, proizvajalec kasneje, so vsi neposredni konkurenti spoznali, da je obdobje brutalnega džipa minilo in da je prišel čas za crossover in elektroniko. Seveda so zanesljivost in nespremenljivost prav tako visoko citirane, zdaj pa poleg njih kupec, tudi če kupi najbolj brutalni SUV, zahteva udobje in dobro obnašanje ob asfaltu. Prva lastovka, ki je zaznamovala ta trend, je Jeep-Liberty, ki je leta 2002 "Cherokee" s svojim dobro zasnovanim in neodvisnim vzmetenjem. Kljub nekaterim kritikam so kupci ta model sprejeli zelo ugodno, kar je določilo vektor razvoja blagovne znamke. In leta 2015, Jeep sprosti avto, namenjen za testiranje živcev moči navijačev - Jeep-Renegade.


Ta avto je videti odstopajoč od klasične tradicije znamke. Namenjena pa je tudi različni publiki, ne pa izkušenim džipom, ampak običajni heterogeni publiki uporabnikov. Za tiste, ki so želeli izstopiti med vojsko lastnikov tipičnih korejskih modelov.

Zgodovina

"Jeep-Renegade" je bil namenjen reševanju več težav hkrati. Avto naj bi končno in enkrat za vselej izpostavil prisotnost Jeepa na evropskem trgu kot resnega igralca, ne pa blagovne znamke za majhno kategorijo ljudi. "Jeep-Renegade" naj bi pokrival nove, ne navadene na SUVkategorije kupcev. In končno, postal je pomemben mejnik v sodelovanju Chryslerja in Fiata. Avto je pozicioniran kot ameriški, a temelji na evropski platformi Fiat 500L Compact Disc. V tem primeru so zavore, klimatske naprave in večina elektronike podobne kot pri starejših Jeepersih. In "Jeep-Renegade" je v Italiji.

Videz

To je ena od glavnih značilnosti stroja. Odpadnik ni kot drugi "jeep", niti sošolci. Za dodelitev v niti, ki jo bo resnično dovolil. Značilno je, da so se razumevanje pomanjkanja vrednosti v majhnem crossoverju, inženirji Jeepa odločili, da ji dajo vrednost z maksimiranjem izkoriščanja nostalgičnih občutkov na prvem Jeepu. Na primer, velike odprtine mreže radiatorjev so pravzaprav povsem oblikovne, hladilnik pa je veliko nižji. Na zadnjih lučeh je risba v obliki črke X, natisnjena na kanister, ki je bila vzeta na krov vojske "Vilisy".
Pred sprednjim sovoznikom se nahaja velika krmilo. In raztreseni po salonu, žigosani na plastičnih silhuetah "Vilis". Vse to ustvarja določen čar in hkrati povzroči rahel nasmeh. Ampak, seveda, to pomaga, da izstopajo v ozadju konkurentov

Mass-splošne značilnosti

Dimenzije "Jeep-Renegade" je precej skromna, zelo primerna za ozke evropske ulice. Dolžina je 4255 mm z medosno razdaljo 2570 mm, širino 1805 mm, višino -1667 mm. Tehta crossover 1470 kg, glede na različico (v dragih terenskih vozilih)različice posebnih zaobljenih odbijačev spodaj) segajo od 204 do 224 mm.

Specifikacije

Jeep-Renegade ima izredno široko paleto motorjev. To je posledica zahtevnih evropskih kupcev in možnosti uporabe motorjev Fiat. V seriji so štirje bencinski motorji, predstavljeni kot "atmosferski" in "turbo", z zmogljivostjo od 14 do 24 litrov in močjo 110 do 185 "konj". Na voljo so tudi dizelski motorji v prostornini 16 in 2 litra, prostornine od 120 do 170 litrov. z Na izbiro so štiri vrste menjalnikov, 5 ali 6-stopenjska "mehanika", 6-stopenjski "robot" in 9-hitrostni "avtomatski stroj".

Paketi

Jeep-Renegade ponuja 4 osnovne opreme.
 • Basic Sport kit vsebuje precej skromno plastično notranjost in pogon spredaj. Za polni pogon že morate plačati. V tem primeru je vozilo že opremljeno s sprednjimi in stranskimi zračnimi blazinami, protiblokirnim zavornim sistemom in stabilizacijskim sistemom. Obstaja klimatska naprava, centralno zaklepanje in električni pogon steklenih plošč in ogledal. Popolnoma tradicionalen set za evropski mladinski avto.
 • V območju razdalje so na voljo tempomat in ogrevanje sedežev. Na voljo so aluminijasta platišča, ki so na voljo kot klimatska naprava, streha.
 • Naslednji komplet Limited je označen z osnovnim klimatskim nadzorom, parktronicom in navigatorjem. Obstaja off-road možnost, kot je zadnja blokada diferenciala. Po izbiri je že usnjeni salon, visokokakovosten avdio sistem in biksenon.
 • Zanimivo je, daNadgradnja Trailhawk ni športna, kot pri večini crossoverjev, ampak off-road odtenek. Vendar je Jeep. Zato so glavni bonusi vrhunske opreme posebni off-road odbijači, sistem pomoči za spust in prisotnost spuščanja, vgrajena v 9-stopenjski "avtomatski" namesto prvega (v normalnih okoliščinah se stroj premakne na drugi prenos).
 • Pregledi lastnikov

  Mnenja o Jeep-Renegadeu so precej sporna, odvisno od zahtev lastnikov. Večina opozarja na dobro v svojem razredu geometrično prepustnost in zanimivo zasnovo. Usmerjanje in poraba goriva navadno ne povzročajo škod. Vendar pa se avto ne razlikuje v visoki kakovosti montaže in v precej slabem salonu, kar je še posebej opazno v ozadju cenejših korejskih konkurentov. Zanesljivost sestavnih delov avtomobila je precej povprečna. Na splošno, daje vtis, da je veliko odvisno od primera, nekdo dobi popolnoma neproblematično "Renegade", in nekdo občasno trpi zaradi avto storitev.
  Na splošno je Renegade prišel z zanimivim avtomobilom, ki je kljub temu prinesel duh pravega Jeepa v razred kompaktnih crossoverjev. Res je, da bi bili stroški tega avtomobila manjši. Po drugi strani pa se blagovna znamka veže

  Sorodne publikacije