Več o tem, kako dodati spletno mesto ali program v izključitev požarnega zidu

V vseh različicah operacijskega sistema Windows najprej naredite pripomočke za zaščito, ne bi smeli poškodovati sistema od zunaj in od znotraj. Eden takšnih skrbnikov sistema je požarni zid (požarni zid). Ustvarjen je bil za blokiranje sumljivih aplikacij in nato za dovoljenje uporabnika. Običajno z njim ni težav, vendar je včasih potrebno izdati dovoljenje ročno. V tem članku je za začetnike platforma Windows 7 podrobno opisana, kako dodati izjemo požarnemu zidu in ji dati dovoljenje za pravilno delovanje. Članek je priporočljiv za začetnike.


Zakaj morate v požarni zid Windows dodati izjemo

Da bi začeli, morate razumeti, kje in za kaj se požarni zid ujema z Windows 7. Ko je bil požarni zid zasnovan, je bilo načrtovano, da bodo dovoljenja izdana samodejno ali po potrditvi uporabnika, če program izpolnjuje varnostne nastavitve in nezaželeni so bili blokirani in niso imeli dostopa do interneta in drugih računalniških virov. Vse je bilo izvedeno in idealno premišljeno, vendar so uporabniki naleteli na takšen problem, ko so blokirali zlonamerni požarni zid, je blokiral vrata, povezana z internetom. Težava je bila v tem, da se ista vrata pogosto uporabljajo v različnih aplikacijah, in pri blokiranju vrat v eni aplikaciji je dostop do interneta izgubil vse. Razvijalci OS so poskušali rešiti ta problem čim bolj, vendar hkratiRočno morate v požarni zid Windows dodati izjemo.


Če želite priti v požarni zid, morate samo odpreti nadzorno ploščo ali vnesti "nadzor" v ukazno vrstico Zaženi. Lahko ga izklopite ali izklopite, odvisno od tega, kaj boste naredili. Ne pozabite, da lahko ob izklopu požarnega zidu računalnik izpostavite negativnim učinkom zlonamerne programske opreme in z dodajanjem izjeme različni programski opremi poskrbite, da ne predstavlja nevarnosti za vaš računalnik. Datoteke v bistvu dodajo izjemo šele takrat, tako da lahko zaženete na primer goljufije in druge aplikacije brez digitalnega podpisa.

Kako dodati izjemo v Windows 7 požarni zid

Za začetek, morate iti na glavni del nastavitev, nato kliknite na gumb "Spremeni nastavitve". Po tem boste videli seznam vseh dovoljenih programov, nato pa morate iti na zavihek "Dovoli drugo aplikacijo". Vse kar morate storiti je, da izberete datoteko, ki jo potrebujete, navedete vrsto omrežja in nato kliknete gumb "Dodaj".
Zdaj potrebujete program na seznamu dovoljenih in ga lahko uporabljate mirno. Če morate dodati stran na izključitev, morate najprej vedeti IP naslov, nato pa pojdite na sam požarni zid in dodati tudi sam AIP, ki ga lahko vidite v konzoli računalnika, za to pa morate vnesti ukaz "Ping" in povezavo do spletnega mesta. (brez www), spodaj boste videli točno IP naslov za vnos.
Če ste še vedno zaskrbljeni, kako dodati izločitevpotem vam priporočamo, da ga popolnoma onemogočite. To se naredi s pomočjo posebnega standardnega programa "Storitve", postavka "Požarni zid", mora biti izklopljena, nato pa se lahko vse aplikacije varno zaženejo.

Zaključek

Upamo, da vam je ta članek pomagal, in zdaj veste, brez dvoma, kako dodati izjeme požarnemu zidu. Tudi, če iz nekega razloga ne morete dodati programa in program ne deluje, ker so vrata prej blokirana s požarnim zidom, lahko ugotovite, katera vrata želite in jih ločeno odprete.

Sorodne publikacije