Mobilni telefon ZTE Blade A5: funkcije, pregledi

V svetu mobilne tehnologije je napredek sedemkraten korak. Vendar pa obstaja nišo za naprave z nizko zmogljivostjo, nezahtevno oblikovanje in majhen zaslon. To so cenovno ugodni pametni telefoni. In bitke konkurentov so odpuščene popolnoma enako kot v premium segmentu. Oldies (kot so ZTE, Huawei in Samsung) se bori s prilivom "mladih" (Xiaomi, Digma, Meizu), vendar so sile preveč neenake. In samo "ZTE" še vedno drži v tem segmentu. Naenkrat je podjetje predstavilo začetniški pametni telefon ZTE Blade A5. Na voljo je tudi različica Pro. Čeprav je precej šibka, pa se bo za segment proračuna zmanjšala. Oglejmo si njegove specifikacije in poslušaj, kaj ljudje govorijo o tem pripomočku. Ampak najprej nekaj dejstev o proizvajalcu. To je zelo pomembno, ker pomaga bolje razumeti, kako ta proizvajalec še ni pokopal svojega oddelka za pametne telefone.


Nekaj ​​o podjetju-proizvajalcu

Blagovna znamka ZTE se je pojavila leta 1985. Že takrat se je podjetje ukvarjalo s proizvodnjo omrežne opreme. Vsi se zavedajo svojih omrežnih omar in naprav za zagotavljanje brezžičnih komunikacij. Prvi pametni telefon podjetja se je pojavil na začetku dveh tisočin. Potem ni bil posebej izstopa na ozadju močnejših naprav, ki so prepoznale merila žanra. Nato je bila naprava neuporabljena. Toda proizvajalec se ne bo ustavil. Po določenem času so uporabniki opozorili na blagovno znamko. V Rusiji je družba svoj uspeh dolgovala mobilnemu operaterju MegaFon. To je bil tisti, ki je začel prodajati naprave "ZTE" v obrokih. Med njimi je bilo intelefon ZTE Blade A5. Vendar je še vedno pomemben. V smislu besede. Ni dovolj močan za številne aplikacije, vendar lahko kliče in pošilja SMS.


Treba je omeniti, da nikoli ni bilo škandalov, povezanih z ZTE. Za razliko od istega "Huawei". To podjetje je poskušalo vse narediti samostojno. Značilnost tega podjetja je, da je kontrolni delež v podjetju pod nadzorom države. To podjetju omogoča, da ostane na površju brez posebnih težav. Ampak gremo na telefon ZTE Blade A5. Kaj je zanimivo in kaj je privlačno za sodobnega uporabnika? Odgovor na to vprašanje je vsebovan v naslednjih poglavjih gradiva. Upamo, da nam bodo predstavniki ZTE odpustili zaničljiv odnos do njihovega pripomočka. Torej, menijo, design "starec". On, seveda, je šel iz mode, ampak glavna stvar - ne po videzu, ampak v "notranjem svetu".

Aparati

Začnimo z zasnovo. Klicanje telefona ZTE Blade A5 ni vrhunska oblikovalska umetnost. Izgleda običajno in celo brezosebno. Kot material za primer se uporablja poceni plastika. Na sprednji plošči je zaslon z debelim okvirjem. Pod njim - število gumbov za upravljanje pametnih telefonov. Nad zaslonom je zvočnik, sprednja kamera (popolnoma neuporabna) in senzor bližine. Na zadnji plošči (ki je mimogrede odstranljiva) je modul kamere, bliskavica in zvočnik. Krmilni elementi mehanskega tipa so standardni - na stranskih straneh. Zaslon je zaprt za običajnozaslon na dotik Ni zaščitenega stekla in jezika. Enako kot za zhirootlakivayuschego premaz in anti-glare sistem. Zato naprava ni videti zelo privlačna. Toda to bi moral biti proračunski pripomoček.

Produktivnost

Zdaj pa si poglejmo strojno platformo ZTE Blade A5. Značilnosti pravijo, da to ni posebej močna naprava. Sodite sami. Naprava ni posebej produktivni procesor iz MTK s ​​taktno hitrostjo 13 gigahertz. Čeprav je to quad-core, vendar ga ni veliko. RAM je le 512 megabajtov. Ni presenetljivo, da naprava nenehno napake in upočasni. "Android 4.4" je pretežak za to polnjenje. In to je dejstvo. Notranji pogon je 4 gigabajta, kar v sodobnem svetu mobilne tehnologije izgleda zelo smešno. Zdaj o grafiki. To je grdo, ker uporablja brezupno zastareli grafični koprocesor. Naprava ni zmožna predvajati HD-videa. Da ne omenjam iger.

Zaslon, omrežja

Zaslon je majhen, z zaslonom na dotik in zelo slabim prenosom barv. Prav tako ni kontrasta. Čeprav kaj zahtevati iz proračunske ureditve s TN-matrico? Naprava podpira omrežja 3G in ne more delati z GPS-om. Tukaj je proračunski pripomoček.

Firmware

Oglejmo si zdaj programsko platformo ZTE Blade A5 Pro. V normalni različici je popolnoma enaka. Operacijski sistem uporablja Android 4.4. "Ta strojna programska oprema je dobra, vendar težka za takšno napravo. Poleg tega ZTE inženirji niso marali za optimizacijo, kar je povzročilo OSneusmiljeno "poje" baterijo in ne more normalno delovati. Bolje je, da tukaj namestite drugo firmware. Toda kako ravnati z ZTE Blade A5? Da bi to naredili, boste najprej morali dobiti root-pravice s Kingoroot ali Framaroot. Po tem boste morali namestiti napravo za obnovitev drugih izdelovalcev. In potem lahko prenesete drugo strojno programsko opremo in jo namestite s pomnilniške kartice. Obstajajo posebne različice lahke strojne programske opreme, ki omogočajo, da ta pametni telefon deluje veliko hitreje in varčuje z energijo baterije.

Pozitivne povratne informacije lastnikov

Ta razdelek bo zelo kratek, saj ni ljudi, ki bi pohvalili ZTE Blade A5. Cena je nekaj, kar je lahko dobro v tej napravi. To pomeni standardno različico z originalno programsko opremo. Tisti, ki so lahko spremenili različico operacijskega sistema in namestili lahek firmware, upoštevajte, da je pripomoček začel delovati veliko bolje. S spremembo vdelane programske opreme in zaslona na dotik je postal ustrezen in pametni telefon je začel delovati veliko hitreje. Ampak glavna stvar - znatno zmanjša porabo baterije. To ne more, ampak prosim. V nekem smislu se lahko naprava šteje za dobro, če je rafinirana. No, ni treba porabiti denarja za to. Samo prosti čas. Treba je omeniti, da so bili nekateri lastniki dobro seznanjeni z različicami ZTE Blade A5 za vse operaterje. To pomeni, da težave obstajajo le v modelu, ki se prodaja pod oznako "MegaFon". Potem je še vedno pol. Očitno je "Spec" mobilnega operaterja nekaj, kar si je želel v sami firmware. Zato je neprimerno vedenje pametnega telefona. Karkoli že je, je čas, da gremonegativne pripombe, ki so veliko večje.

Negativne povratne informacije lastnikov

Tukaj komentatorji niso šli na šalo, nihajoč na vse verige ZTE Blade A5. Negativne povratne informacije se nanašajo na vse: dizajn, zmogljivost, fotoaparat, akumulator in kakovost komunikacije. Vsi uporabniki se pritožujejo zaradi nezadostne kakovosti komunikacije. Na mnogih mestih pripomoček preprosto noče iskati v omrežju. Prav tako se lastniki pritožujejo nad baterijo, ki ni dovolj močna. Daw je komaj preživel dan pod normalno uporabo. Še ena slaba značilnost ZTE Blade A5 je strojna platforma. V našem času bi moral biti pametnejši. V nasprotnem primeru ne bo potegnil niti enostavnih programov. Avtorji negativnih ocen in avtorji pozitivnih komentarjev menijo, da je v ZTE Blade A5 samo ena močna kakovost - cena. Ona za ta model ni spremenila in je 2620 rubljev. To je res užitek. Vse ostalo samo frustrira. Mimogrede, zdi se, da so negativne povratne informacije napisali tisti, ki niso mogli spremeniti firmware v pametnem telefonu. Če bi bilo to storjeno, bi negativni vtisi naprave hitro izginili. Karkoli že je, vsem je jasno, da ta naprava ne ustreza trenutnim trendom in zahtevam uporabnika. celo ima težave z neposrednimi nalogami. Zakaj je tako potreben?

Zaključek

Torej, pogledali smo telefon ZTE Blade A5. Kaj imamo v suhem ravnotežju? Ko je bil ta pametni telefon dober. Toda njegovi najboljši časi so ostali za seboj. Danes ni več odgovorovzahteve večine uporabnikov. Ima privlačno ceno. V vsem ostalem je to moralno in fizično zastareli pripomoček. Ni vredno tega kupiti. Bolje je dodati majhno količino in vzeti nekaj iz "Meizu" ali "Xiaomi". Imajo precej zanimive proračunske naprave, ki so desetkrat močnejše od našega trenutnega junaka. Na ta način lahko prihranite čas in živce.

Sorodne publikacije