Optimizirajte slike za spletno mesto

Grafična podoba omogoča osebi, da hitro pridobi in razume veliko količino informacij. Vizualna predstavitev je učinkovitejša od besedila. Fotografije, videoposnetki in zvoki takoj pritegnejo pozornost. Besedilni prikaz informacij omogoča prenos več podatkov v krajšem času - to je ena naloga. Vprašanje razumevanja s strani prejemnika pa je povsem drugič, "rešitev" popolnoma drugačne naloge in popolnoma drugačnega algoritma zaznavanja. Inteligentna kompozicija grafike in besedila, v kontekstu psihologije in logike percepcije obiskovalcev, v kombinaciji z udobjem strojne in programske opreme omrežne komunikacije daje: kakovost udobja za osebo in hitrost strani.

Osnovna predstavitev informacij

Besedilo - formalizirana zbirka slik: črk, številk, znakov in kod. Zelo majhno število znakov v vsakem nizu se zdi (ima grafično podobo), vendar ima vsak simbol svojo grafično oznako (vsaj kodo).


Vse, kar se lahko prikaže na monitorju, je graf. Brskalnik je le eno od grafičnih oken na zaslonu monitorja. Besedilo - to je izjemno "zapletena" grafika, ki zagotavlja možnost njenega kodiranja in močno stiskanje. Besedilo je majhno za prenos velikega pomena pri visoki hitrosti. Optimizacija slik simbolov za ves čas razvoja informacijske tehnologije je praktično popolna, čeprav verjetnost novih idej v besedilni grafiki ni tako majhna.
Fotografije in videi- To so močni tokovi informacij. Vsaka slika, ki jo oseba takoj zazna in razume! Prepoznavanje slike za namen njegovega "razumevanja" računalniškega programa je še vedno nič, kljub izjemnim uspehom na področjih prepoznavanja slik, besedil, tabel, formaliziranih dokumentov, črtnih kod.


Zdrava različica predstavitve informacij je prava spodbuda. Prej je bila to tradicija in znak visoko usposobljenega razvijalca, ki je mogel predvajati in animirati vsebino spletnega mesta. Danes se celo pojavna okna, utripajoči gumbi in plavajoče besedilo štejejo za znak slabega tona. Ko spletno mesto postavi zvočni ali moteči element v obliki "čarobnega" napovedovalca, "pametne" igre, "radodarne" igralnice ali druge zamisli ustvarjalca - je jamstvo za takojšnjo izgubo zanimanja obiskovalca. Zvok in odvečen "amaterski" na spletni strani daje velik negativen učinek. Sistemsko soglasje grafike in besedila v običajnem za množično oblikovanega obiskovalca je odlična možnost. Toda optimizacija slik in vsebin je v vsakem posameznem primeru nekritična in edinstvena naloga.

Navigacija optimizacijskih idej

Osredotočanje na avtoritativne misli SEO strokovnjakov, orodij in idej za Google ali Yandex za razvijalce v velikem obsegu je podobno navigaciji v oceanu informacij, obiskovalcev, strank, lastnikov spletnih mest in drugih predmetov interneta. Zaželeni cilji so vedno dinamični, možnosti njihovega doseganja pa so bolj dinamično podvojene.
V vsakem primeru je treba problem rešiti kvalitativno in objektivno, zzavezujoča obveznost za področje uporabe, kontingent pričakovanih obiskovalcev in njihova psihologija dojemanja informacij.
Omeniti je treba, da iskalni vzorec fraze "optimizacija slik" zajema poudarek na SEO in ne na nalogah grafične rešitve spletnega mesta. Vsak iskalnik interpretira to ključno besedo na svoj način, upošteva čas za poizvedbo, vir, trenutne tokove informacij in druge okoliščine. Toda dejstvo o velikem pomenu grafične rešitve za vse slike na spletnem mestu je nedvomno. Obiskovalec, iskalnik in spletni vir - vsa tri mesta morajo biti medsebojno dogovorjena. Bolj kot mesto izpolnjuje pričakovanja osebe in iskalnika, hitreje bodo informacije našle potrošnika in bodo dojemane na optimalen način.

Sistematizacija informacij

Razvoj spletnih virov ni prijazna skupina menedžerjev, programerjev, oblikovalcev in drugih strokovnjakov. Ustvarjanje spletnega mesta je proces:
 • reševanje določene naloge;
 • na določenem predmetnem področju;
 • z uporabo razpoložljivega znanja in spretnosti skupine strokovnjakov.
 • Vsak razvoj spletnega vira je dinamično zaporedje dejanj, pri katerih se cilj ali sredstva za njegovo doseganje najprej ne razumejo. V procesu dela se bosta spremenila tako formulacija naloge kot ekipa, ki bo odločilna. V tem kontekstu lahko optimizacijo slike za spletno stran obravnavamo kot funkcijo časa, kot pomemben dodatni postopek ukrepanja na eni ali drugi stopnji dela.
  Pri določanju tehnične specifikacije lahko obstaja niz slik, ki soza prikaz. Praviloma to ni tako. Na začetku vseh del so lahko postavitev, razvita spletna stran in njena grafična izvedba. Toda optimizacija slike za spletno mesto na začetku vseh del nima nobenega smisla. Vsako delo se razvija in razumevanje prvotnega cilja se izboljšuje. Spletno programiranje je tej logiki prineslo ustvarjanje intelektualne ustvarjalnosti izdelka človeka še bolj dinamično. Želja po sistematizaciji informacij, določitvi grafične in tekstualne komponente - glavni cilj v smislu optimizacije slike. Ne velja za vse slike, fotografije ali elemente oblikovanja. Ta cilj temelji na okvirnih idejah o količini, kakovosti in formatu potrebnih grafičnih elementov.

  Oblike grafičnih elementov

  Slike so lahko predstavljene s popolnimi fotografijami, majhnimi grafičnimi slikami, vektorskimi podatki ali sestavki HTML oznak v kombinaciji s pravili CSS. Tradicija ustvarjanja grafike s črkami, številkami, simboli in simboli pseudografije v programiranju je že tako izrazita, kot je bila v 80. letih prejšnjega stoletja. Toda nekateri oblikovalci (predvsem nekdanji programerji) menijo, da so grafične rešitve brez grafičnih elementov nepravilne. Po drugi strani pa so razvoj mobilnih naprav, številni modeli pametnih telefonov in boj različnih prednostnih brskalnikov privedli do novih grafičnih formatov. Stari, zanesljivi in ​​pravi JPEG, PNG-ji in GIF-i ostajajo glavni formati, optimizacija slik za WEB pa je osredotočena na njih.

  Uporaba slikovnih formatov

  V današnjem dinamičnem tehnološkem svetu so bile JPEG za kakovostne fotografije, PNG in GIF običajne za elemente spletnega mesta - opeke spletnih virov.
  JPEG naj bi zagotavljal boljšo kakovost. Uporablja se za kompleksne slike z velikim številom barv, poltonov in kompleksnih grafičnih elementov. Čeprav se v kontekstu rastrske grafike, vse to ne razlikuje veliko od JPEG in PNG ali GIF.

  Vse tri oblike so v povpraševanju, priročne in praktične. Vsi ponujajo visoko kakovostne grafike. Seveda je JPEG boljši od drugih, vendar ne smemo pozabiti, da ne vse naprave omogočajo brskalniku, da prikaže popolno fotografijo. Uporaba tega ali tistega formata se lahko obravnava v kontekstu prilagodljive postavitve in usmerjenosti k poslovni uporabi spletnega vira: enostavna, lepa, jasna in enotna na kateri koli napravi. Osredotočite se lahko na Google: "optimizacija slik", ki se uvrsti v kazala tega iskalnika, ali pa jih vodijo Yandexove tehnologije in priporočila. Usmerjenost razvijalca za maksimalno udobje obiskovalcev redko zahteva prvovrstno grafiko. Moraš narediti lepo in udobno obliko. Imate lahko dobro sliko v miniaturni obliki in jo po potrebi natisnite v pravilni obliki.
  Zamisli, algoritmi in programi za optimiziranje slik se ne morejo nedvoumno obravnavati. Za kopičenje ton fotografij in za oblikovanje algoritmov za nalaganje strani v celoti in hkrati - ni zelo praktična ideja.

  Čas in logika hranjenja podobe

  Običajno je grafje shranjeno v spletnem viru. Če gre za trgovino s skladiščem za več sto tisoč blaga, je dvomljivo, da se bo lastnik ukvarjal s shranjevanjem vseh slik. Vprašanje optimizacije podobe vsakega izdelka, vsak model izdelka zagotovo ne bo vznemirilo. Logika razvijalca bo namenjena ustvarjanju povezav: vsak izdelek, ki ga obiskovalec želi, bo prikazan s strani proizvajalca. To je klasična ideja optimizacije logike dela v trgovini.
  Vprašanje optimizacije je izboljšanje opisa slike in besedila. Razvijalec se osredotoča na obliko posredovanja informacij in stabilen komunikacijski kanal z dobaviteljem (proizvajalcem) za vsak izdelek. V tej logiki je čas za preoblikovanje informacij v dve različici:
 • prikazati miniaturo na skupini blaga ali prvi izdelek v vrstici modelov;
 • prikazati logotip proizvajalca in ga uporabiti z grafom.
 • V obeh primerih izbira obiskovalca kupca omogoča, da spletno mesto takoj naloži želeno sliko in prenese kanal prenosa informacij najmanj za določen čas.

  CMS in optimizacija slik

  Uporaba grafike v CMS (sistem za upravljanje vsebin) za slike je vedno zamudna možnost. V zvezi s postopkom: vse je preprosto, vendar so slike, glede na zagotovljena orodja, naložene, optimizirane in uporabljene "ročno". Pravzaprav je težko ponuditi drugo. V vsakem CMS-u je ideja o tem, kako narediti spletno mesto in kako naj deluje, predstavljati ekipo razvijalcev in skupnost tega CMS-a. Delo zslike z "veleprodajo" ali po predmetu je nemogoče. Poleg tega se CMS osredotoča na preprostega razvijalca pod geslom: "stran od začetka brez programskega znanja". Z zagotavljanjem razvojnega okolja CMS skriva uporabo grafike in poti do slikovnih datotek v črevesju. Naloga vstavljanja lastne kode s povezavami na želene slike ostane v dolgoročnem iskanju mape z grafičnimi datotekami. Na primer, optimizacija slik na "Wordpress" opravi avtomat. Vsako sliko lahko prenesete. Velikost in kakovost ni pomembna. WordPress sam bo obrezal ali zmanjšal sliko za določeno aplikacijo. Za spletno stran-vizitke - to ni slabo. Ducat fotografij in pravilno besedilo ter spletno mesto je pripravljeno. Za trgovino, katere stotine izdelkov in izbor se razlikuje vsak mesec, je to resnična težava: potreben je skrbnik vsebine.

  Algoritmi in programi za optimizacijo

  S tehničnega vidika, da se vključijo v grafiko za moč strokovnjakov. Razvijalec spletnega mesta na tem področju je uporabnik. Preprosto - uporabite sliko na pravem mestu. Težko je optimizirati sliko. Prilagojen program za optimizacijo slik za spletno stran je zamudna in zahtevna naloga. Uporaba nakopičenega potenciala je najbolj inteligenten način.
  Internet ponuja številne storitve optimizacije slik. V spletno storitev lahko naložite datoteko JPEG, PNG ali GIF in dobite zmanjšan, izboljšan ali drugače optimiziran izhod za sliko. Ko gre za ducat datotek, je uporaba spletnih virov za optimizacijo priročna. Ko morate upravljati na stotine datotek vDan je težaven in težaven problem. Nekateri predlogi so narejeni kot API ali lokalni program. Razvijalec napiše svoj algoritem, ki prek API-ja sodeluje z optimizacijskim spletnim mestom in samodejno obdeluje stotine slik. To je dobra rešitev, vendar bo delovanje strani odvisno od strani za optimizacijo. Obstaja veliko scenarijev ali programov, ki jih je mogoče prenesti in prilagoditi potrebam spletnega mesta. Potem rešiti problem avtomatizacijo obdelave velikih količin grafike lokalno ali neposredno na gostovanje. Predlogi za optimizacijo slik se dinamično spreminjajo. Pri ustvarjanju novega vira ali nadgradnji obstoječega je priporočljivo analizirati dejanske in najbolj priljubljene zamisli.

  Vtičniki in razširitve za spletno mesto

  Priljubljeni sistemi za upravljanje vsebin ne obidejo naloge obdelave slik ob strani. Preprost, hiter in najbolj priljubljen CMS je osnovna funkcionalnost in možnost povezovanja pluginov z vsemi aktualnimi vprašanji ustvarjanja spletnih strani. Optimizacijo slik pod WordPressom samodejno izvede ducat različnih pluginov. Nenehno se izboljšujejo, posodabljajo in omogočajo razvijalcu, da samodejno ustvari algoritme za obdelavo slik. Ta stran je primerna za spletno stran trgovine. Za gledališko in baletno gledališče - št. Ko morate obiskovalcu ponuditi kakovostne fotografije, morate za vsako sliko in posebne algoritme za delo krmariti po njem.
  Prodajna trgovina z ženskimi oblačili predlaga prisotnost modelnih risb in navigacijo zanje: obiskovalec si to lahko želimodel v celoti in podrobneje preučite posamezna področja. "Window ali balkon" mesto zahteva lepe slike hiš, oken ali balkonov, vendar bo nujno tehnična karta: kako natančno so nastavljena okna, kako se zapolnijo prostori, kakšna je tekstura materiala itd. za vse bo osredotočeno na uporabo grafičnega materiala od dobavitelja.

  Izvedljiva strategija optimizacije

  Spletni vir ima vedno poseben namen, ki ga predstavlja niz aktualnih nalog. Dodelitev optimizacije slik ločeni nalogi ni najbolj pravilna. Stran je celovita rešitev v določenem predmetnem področju, vprašanja optimizacije pa so sistemske narave. Optimizacija slik za spletno mesto WordPress z uporabo priljubljenega vtičnika je dobra rešitev, vendar optimizacija sploh ni potrebna, zato ni primerno prenesti spletnega mesta z dodatno kodo. Uporabite lahko povezave do katerih risbe ali razvijate svoj algoritem za predstavitev grafične komponente. Grafika brez besedila nima smisla. Slika ima vedno ime in besedilni opis. Stran strani vsebuje določeno število risb in določeno besedilo. Menijo, da je ime slike pomembno za iskalnike. Iskalniki analizirajo oznake z atributi, imeni datotek ali povezavami. Zaželeno je, da se upoštevajo te značilnosti, vendar ne nujno. Logika iskalnih algoritmov je vedno skrivnost sedmih pečatov in veliko mnenj uglednih strokovnjakov. Kaj točno bo dvignila mesto v iskalnikuizdajo na prvo mesto je težko reči.

  Lepa in priročna ali praktična? Ustvarjanje visokokakovostnega spletnega vira namesto optimizacije je praktična naloga. Ustvarite lepo in priročno mesto - dober načrt. Ko je strukturiran v glavah razvijalcev, je to najboljša strategija za optimizacijo, katere cilj je zunaj kompleksnih algoritmov, "pametnih" CMS in njihovih vtičnikov. Lastnik vira dobi želeno, vendar se ne ukvarja s problemi, ki so izven njegovega interesnega področja. Če želite prodati žensko obleko z diamanti in zlatimi vezeninami, ni vedno potrebno pokazati, kako se diamant sija ali da je izdelan zlati šiv. Pogosto je dovolj, da prikažemo sliko lepe ženske in le del njene obleke.

  Misel in percepcija

  Naredite optimizacijski problem na področju lastne kompetence in psihologije dojemanja obiskovalca na spletno stran - idealno rešitev.
  Razvijanje spletnega mesta za okna in balkone bo hitrejše in učinkovitejše, če boste v jeseni ali pozimi naredili nekaj fotografij lepih zgradb, namesto da bi porabili čas za optimizacijo več sto različic risb določenih oken ali balkonov. Oseba, ki začne popravljati stanovanje ali zgraditi hišo, zanima kot proizvajalec, razumno ceno in tehnične lastnosti. Najmanj ga zanima optimizacija slik na spletnem mestu. Hitrost prenosa strani in dialog o njem sta pomembna. Priročna navigacija in sistematizirane informacije - pomembne. Hitro naročanje, enostavno plačilo in takojšnja izvedba - najboljši kriterij za optimizacijo.

  Sorodne publikacije