Digitalni klavir Casio CDP-200R: opis, pregled, specifikacije

V številnih primerih morajo glasbeniki kupiti kompaktni instrument, ki lahko nadomesti akustični klavir. Sintetizatorji so majhni po velikosti in teži, vendar imajo za poklicnega glasbenika resno pomanjkljivost: ne tipkovnica polne velikosti, ki ne ponavlja mehanike akustičnega klavirja. V tem primeru ima glasbenik le en izhod - nakup digitalnega klavirja. Odlična izbira za skoraj vse parametre je Casio CDP-200R.

Značilnosti

Vse elektronske tipkovnice so razdeljene na dva glavna tipa: digitalne klavirje in sintetizatorje. Pravzaprav sta obe in drugi sintetizatorji, vendar je razlika v usmerjenosti orodij. Za razliko od običajnega sintetizatorja ima Casio CDP-200R ne samo veliko število timbrov in dodatnih funkcij, temveč se osredotoča tudi na simuliranje akustičnega klavirja kot otipljivega občutka in zvoka.


Klavir Casio CDP-200R je opremljen s tipkovnico v velikosti 88 tipk. Vsak od njih je opremljen s kladivom. Po trdoti ustreza razredu tehtanih. Kaj to pomeni? Praviloma imajo sintetizatorji neuravnovešeno tipkovnico, ki jo je enostavno zaznati, saj je za pritiskanje na nepreverjeno tipko potrebno skoraj nič napora. Pol-uteženi sistemi so »zlati srednji«, primerni so tako za amaterje kot za profesionalce, ki ne igrajo vedno akustičnega klavirja. Tehtana tipkovnica, kot je Casio CDP-200R, je skoraj v celotiustreza svojemu nasprotniku. To je izbor glasbenikov, ki večinoma igrajo akustični klavir, zato potrebujejo pomembno usposabljanje na tovrstnih mehanikah. Model ima linearne in mikrofonske vhode, ki jih lahko uporabite za priključitev zvočnikov ali slušalk, priključka USB in režo za kartice SD. Teža instrumenta je dvanajst kilogramov, velikost pa je 1333x133x278 cm. Lahko se prevaža v skoraj vsakem osebnem avtomobilu.

Videz in zvok

Kompaktno ohišje iz visoko kakovostne plastike. Prekrivne tipke - iz sijajnega materiala, ki se lahko imenuje ena od slabosti: kljub lepemu videzu se sijoča ​​površina hitro prekrije s stopnicami. Obrišite ga s posebnimi plenicami ali mehko krpo. Idealen za ta mikrovlaken. Izogibajte se abrazivnim materialom.

Zvočni sistem je sestavljen iz vgrajenih stolpcev v višini dveh kosov. Moč vsakega od njih je osem vatov. Možno je priključiti zunanje zvočnike ali slušalke. Opozoriti je treba, da vtičnica ni primerna za gospodinjske zvočnike in slušalke, ki se običajno uporabljajo z računalnikom ali telefonom. Da bi jih povezali z digitalnim klavirjem, potrebujete poseben adapter, ki ga lahko kupite v skoraj vseh trgovinah z glasbili, v radijskih delih in v nekaterih računalniških trgovinah. Na ta digitalni klavir lahko priključite vzmetni pedal.

Dokončanje

Za ceno 35 tisoč rubljev praktično v letu 2005. \ TVsaka glasbena trgovina lahko kupi klavir Casio CDP-200R. Kar pri nakupu v kompletu je treba razjasniti od prodajalcev, so praviloma vsi modeli opremljeni z napajalno enoto, podstavkom in pedalom za vzmetenje. Stojalo ni vključeno v standardno opremo, zato ga boste morali kupiti posebej. Stojalo Casio je udobno za uporabo, omogoča glasbeniku, da priročno pozicionira instrument. Seveda lahko uporabite preprosto X-obliko, je cenejša in mobilnejša, za razliko od blagovne znamke pa jo lahko enostavno prevažate v avtomobilu, X-rack pa je nižji in manj priročen: orodje zdrsne po njej in glede na dokaj veliko dolžino bo nestabilen med igranjem.

Dva v enem

Casio CDP 200R ni le digitalni klavir z odličnimi zmogljivostmi, ampak tudi dober sintetizator. Ima 670 vgrajenih glasov, od katerih jih je zelo kakovostnih. Polifonija je predstavljena s 48 glasovi. To bo dovolj za izvedbo številnih predvajanj, toda hitre produkcije z veliko arpeggi lahko na njem zvenijo čudno. Skoraj vsak sintetizator ima funkcijo samodejnega spremljanja, Casio CDP-200R pa ima tudi ta uporaben "čip", z vgrajenimi slogi v pomnilniku naprave je dvesto kosov, kar je precej veliko.

Za začetnike

Med drugim ima instrument instrument arpeggiator, metronom, učinek odmeva in funkcijo prenosa. Mnogi sintetizatorji imajo tako imenovani učni način, vendar se ne morejo pohvaliti vsi digitalni klavirji. Vendar pa ima Casio CDP-200R to funkcijo, ki je nespornakoristi za začetnike. To orodje ne posnema le prave tipkovnice, ampak tudi na določeni stopnji igra vlogo učitelja.

Splošni vtis

Cena instrumenta je nekaj več kot trideset pet tisoč rubljev, kar je ena izmed najbolj proračunskih možnosti v kategoriji digitalnih klavirjev. Cenejši so samo prejšnji modeli te Casio linije, vendar za razliko od CDP-200R nimajo funkcij sintetizatorja, na primer, število glasov v teh modelih ali doseže dvanajst. Glasbenik Casio CDP-200R prejme polnopravni instrument s tipkovnico polne velikosti, ogromno prednastavitve, možnost priključitve klavirja na računalnik in uporabo avdio kaset drugih proizvajalcev ter preprosto uporabo orodja kot bakrene tipkovnice. V cenejših modelih sploh ni priključka za pomnilniško kartico. Ampak, če je vse tako dobro, zakaj sploh na trgu za sto ali celo dvesto tisoč rubljev? Zakaj plačati toliko, če lahko vzamete Casio CDP-200R?

Slabosti

Seveda ni popolno orodje, če ga primerjamo s podobnimi klavirji iz višje cenovne kategorije. To lahko vključuje in precej "lesenih" pritiskov tipk - kladivo mehanika dela, vendar ne popolnoma ponoviti akustični klavir. Občutljivost na dotik je prisotna, vendar bodo mnogi opazili, da ne ustreza vedno natančnemu dejanskemu tisku. Tipkovnica "hodi" z nekaj zamude, še posebej, če je opazna pri igranju hitre igre: ključi so dovolj dolgi, da "odvrnejo" - vrnejo se na svoje mesto. Seveda, nekomu ta posebna pomanjkljivost ne bo kritična,tisti, ki so navajeni na akustični klavir, pa lahko doživijo nelagodje.

Prednosti

Nedvomno se lahko pozitivna značilnost tega klavirja imenuje odlični ergonomski gumbi in udobje pri postavitvi. Gumbi so veliki, izdelani iz visoko kakovostne gume in plastike. Velik LCD zaslon je še ena prednost modela, ker se pogosto lastniki sintetizatorjev pritožujejo, da je na majhnem zaslonu težko videti nekaj, vendar na digitalnih klavirjih pogosto ni, in vse kontrole se izvajajo samo na račun mehanskih gumbov. Za številne glasbenike bo velik plus za to, da boste lahko posneli in posneli svoje skladbe, saj lahko v spominu instrumenta shranite do deset skladb s šestimi posnetki v vsaki od njih. Če povzamemo, lahko rečemo, da je Casio CDP-200R eden najboljših hibridnih sintetizatorjev in digitalnih klavirjev v svoji cenovni kategoriji. Nakup orodja je treba opraviti pri uradnih prodajalcih casio v Rusiji, ker le v tem primeru kupec prejme dvoletno garancijo z možnostjo popolne zamenjave instrumenta ali vrnitve denarja. Praviloma so naprave Casio že vrsto let uporabljene za natančno uporabo, vendar nihče nima imunitete pred manjšimi napakami ali tovarniškimi napakami.

Sorodne publikacije