Obratovalne linije. JavaScript metoda zamenjaj ()

Hipertekst v obliki HTML, CSS, XML, lastne različice linijske predstavitve informacij s strežnika prihajajo v odjemalskem okolju - brskalniku.

[img] http://hi-news.pp.ua/uploads/posts/2017-03/obrobka-ryadkv-metod-javascript-replace_641.jpeg [/img]
javascript je glavno orodje za S pomočjo katerih lahko razstavite informacije, jih uporabite in jih pobarvajte z oznakami na strani.

Linije in javascript nadomestijo

Pogosto pretok informacij generira strežnik. Naloga brskalnika je izbrati želeno in jo ustrezno uporabiti. Vrstice lahko tvorijo javascript. Vir informacij je lahko tudi besedilo strani ali elementa drevesa DOM, oblikovanega iz njega.
[thumb] http://hi-news.pp.ua/uploads/posts/2017-03/obrobka-ryadkv-metod-javascript-replace_282.jpeg
Običajno morate najti pravi podnapis v vrstici, ali najti nekaj in ga nadomestiti z nečim drugim. javascript se razlikuje od drugih programskih jezikov in njegova logika se mora uporabljati. Prvič, funkcija obdelovalnih linij na javascript - replace (line metoda). Pravzaprav ima vsaka linija svoje orodje za uporabo.

Vsaka linija lahko uporabi metodo zamenjave z dvema obveznima argumentoma. Prvi argument je regularni izraz z zastavicami, drugi je tisti, ki spremeni najdeno ali funkcijo, ki bo priklicana za vsako naključno naključje.

Iskanje /zamenjava vzorca

Enostavna zamenjava prvega nastopa podkategorije abc v def:
 • var expReg = /abc /;
 • lahko strtxt = 'alfa abc, beta, aBc, abc, konec vrstice';
 • lahko strRes = strTxt. nadomestiti (expReg, „def“);
 • rezultat: "alpha def, beta, aBc, abc, konec vrstice", to pomeni, da je bila opravljena zamenjavasamo prvi podrazred abc. če regularni izraz expReg doda oznako 'g':
 • var expReg = /abc /g;
 • rezultat bo enak. Druge podstrani so zapisani v drugem registru, tako da javascript, ki ga opravi globalno iskanje po vrstici, ne bo nadomestil ničesar. Dodajanje regularnega izraza z zastavo 'i':
 • var expReg = /abc /gi; //lahko napišemo 'gi' ali 'ig' - učinek bo enak
 • dobimo globalno zamenjavo in rezultat: 'alfa def, beta, def, def, konec vrstice'.

  Linearna obdelava z uporabo funkcije

  javascript zemljišča - vrsta zanke, ki jo definira niz. Vsako ujemanje želenega podniza v izhodnem nizu pokliče funkcijo. Če niza ne štejete za iskani izraz /postavko nadomestnega zdravljenja, lahko govorite o svoji različici skladnje zanke v sintaksi javascript.

  [img] http://hi-news.pp.ua/uploads/posts/2017-03/obrobka-ryadkv-metod-javascript-replace_953.jpeg [/img]
  Kot rezultat te kode se prikaže "alfa x1 beta, x2x3 konec vrstice". V parametrih funkcije: m - nekaj, kar je sovpadlo z enim od oklepajev () v iskanju regularnih izrazov; p1 p2 pN - vsebina sovpada z oklepajem; o - premik, ugotovljen substring; s je izvorna vrstica. V kontekstu zgoraj navedenega je treba posvetiti posebno pozornost: ena stvar je obdelava nizov, če nekaj ni zamenljivo, druga stvar, ko je niz kontrolno zaporedje, in vse tekme spadajo v funkcijo, ki izvaja določen niz dejanj.
  [thumb] http://hi-news.pp.ua/uploads/posts/2017-03/obrobka-ryadkv-metod-javascript-replace_734.jpeg
  Če greste še dlje, potem takšne organizirani cikel je lahko rekurziven. Funkcija, imenovana v javascript metoda str zamenja pade kot str sama in je našlafragment Ničesar ne preprečuje, da bi nadomestni metod preprečili na najdeni fragment. Rezultat je hierarhično-rekurzivni mehanizem s specifičnim številom dejanj.
  Predlagana ideja ima veliko več možnosti kot klasični cikel za () {}, medtem ko () {}. do {} while (). Algoritem takšne ideje se nikoli ne more zatakniti. Glede na logiko stvari in bistvo procesa pisanja programov ni tako pomembno, kaj sintaktični konstrukti manipulira s programerjem, pomembno je, kako pravilno in zanesljivo rešiti nalogo. javascript je specifičen programski jezik, njegova domena pa se razlikuje od drugih jezikov, predvsem s povezovanjem z DOM - ustreznim prikazom vsebine strani (HTML + CSS) na drevesu objektov, ki se lahko bere in upravlja. Strežniški jeziki so le posredno dostopni in ni preveč pametno narediti zunaj brskalnika kaj o informacijah v brskalniku.

  Napake in načela linijske obdelave

  Obdelava informacij - glavna skrb katerega koli programskega jezika. Tudi ko gre za jezike, kot sta Fortran ali Lisp /Prolog: matematični izračuni in logika sistemskih produktov je končno obdelava informacij. Prva stvar, ki naredi kateri koli programski jezik - obravnava niz. V tem kontekstu javascript str zamenjave ponuja različico linijske obdelave, ki je veliko boljša od mnogih strežniških jezikov.


  Upoštevati je treba, da ima JavaScript po svoji naravi in ​​kraju uporabe posebne značilnosti, vendar je bolj verjetno, da bo obraz jezika bolj edinstven kot taustvarite težavo za razvijalca. Če se nekaj z nečim ne more spopasti, potem jezikovni tolmač preprosto zgreši napačen dizajn. Res je, da je to včasih zelo težko opaziti, če pa odpravite napake v načinu razvijalca, lahko takoj opazite vsa problematična področja.
  [thumb] http://hi-news.pp.ua/uploads/posts/2017-03/obrobka-ryadkv-metod-javascript-replace_495.jpeg
  Known error: javascript error otrok je bolj verjetno neuspeh socialne mreže VK kot jezikovni problem. Pri obdelavi linij, kot tudi drugih skladenjskih konstrukcij, se javascript ne razlikuje v podrobnem jeziku in preprosto preskakuje tisto, kar ne razume ali kaj se mu zdi nepravilno.
  . uporabo svojih zmožnosti, predvsem regularnih izrazov. Predmet RegExp je dobra rešitev za linijsko obdelavo, vendar manjši in enostavnejši vzorec, varnejša in učinkovitejša uporaba.

  Sorodne publikacije