Razvoj prednjega dela: kaj je to ali kako narediti živo in pametno spletno mesto

Brskalnik prikaže vse, kar je prejel od strežnika, in »razume«. To je osnova za določanje procesa refleksije in procesa generiranja podatkov v dve komponenti. Obiskovalec med brskanjem po strani izvede dejanje, ki omogoča funkcionalnost strani »upravlja strežnik.

Strežnik oblikuje prvo stran, ko brskalnik pride na spletno mesto. Potem strežnik čaka na "navodila". S takšnim stanjem stvari: razvoj prednjega in zadnjega konca je resnično razlog za vzporedno delo za dve kategoriji razvijalcev.


Spletna stran je edini sistem

Vedno je bila stvar in splošna ideja o tem, kako to storiti. Vedno je bila dinamična naprej in stabilna - zadaj. Tako je bilo vedno, v katerikoli smeri tehničnega napredka, sestavljalo, če ne teorija, potem pa vsa priznana pravila. Na področju informacijske tehnologije še vedno ni nič splošno priznanega, vendar obstaja veliko pravih idej, ki se uporabljajo po potrebi.
Znanost o infosferi še ni narisana. Faza "gradnje" programov in lokacij je že zaostala. Področje informacijske tehnologije se tiho razvija in razvijalci delujejo na lastno odgovornost, pri čemer spoštujejo mnenja svojih kolegov, ne posebej kritizirajo možnosti vsakogar, ki ga jemljejo tako, kot je, v vsej njegovi raznolikosti. Statične strani so že dolgo v preteklosti, sistemi za upravljanje mest so postali običajni. Znaten del razvijalcev še naprej piše "ročaji" in vse druge, ki uporabljajo predloge, CMS, ogrodja in podobna orodja za pospeševanjedela na spletnih mestih, bodo občasno dodajali kode izdelkov v strežnik ali jezik brskalnika.


Kaj storiti, na področju gradbišča ni popolnih orodij, uporabiti morate vse, kar je na voljo.

O možnostih front-end

Book «Front-end. Razvoj odjemalcev za strokovnjake "- nekakšen kakovosten in praktičen opis javascripta, HTML5 in CSS3, ki je osredotočen na kvalificiranega razvijalca, si prizadeva razviti kakovostno" odjemalsko "kodo.
Node.js, ES6 REST, praktični primeri in odličen slog. Nedvomno je "Front end: razvoj strank za strokovnjake" odlična in uporabna publikacija, temeljni temelji za razvijalca - Biblija znanja in procesi za njihovo učinkovito uporabo. Težko je trditi, da se strokovnjak na področju informacijske tehnologije ne razlikuje od strokovnjakov drugih poklicev. Kot drugod, obstaja tudi mnenje: specialist je podoben pretoku - popolnost njegovega znanja je enostranska. Ne morete biti specialist za javascript in hkrati idealno lasten CSS3. Menili so, da obstajajo neodvisne kvalifikacije za hipertekst (HTML), jezik XML, kaskadne liste slogov (CSS) in druga področja. Seveda dela ni težko razdeliti:
 • okolje brskalnika;
 • "filozofija" strežnika.
 • Torej, očitno je, da je razvoj prednjega dela bistveno pomemben, vendar sploh ni strežnik.

  O značilnostih back-end

  Svet interneta služi številnim strežnikom in tehnologijam. Tukaj je Apache v vseh svojih trenutnih različicah še vedno modni moderator. Družina Yunikosoyidov se še vedno ni predala palmiprvenstvo v strežniški aferi ni drugih platform.
  Z vidika razvijalca je prevladala preprostost, zanesljivost in težnja po oblikovanju sistemov, ki niso nagnjeni k modri paniki, vendar z gotovostjo zagotavljajo ustrezen izhod iz nepredvidenih razmer. To je raven strežniške tehnologije, kar pomeni, da ni front-end razvoj, kar pomeni, da je nekako jasno: ni brskalnika, vendar obstaja PHP ali drug jezik strežnika. Protokol HTTP (ali drug) omogoča brskalniku dostop do strežnika po prejemu strani, brskalnik pa ustreza vzajemnosti. Strežniški jezik izvaja funkcijo, ki jo je razvil back-end razvijalec, in posreduje sprednji del brskalniku. To je lahko prva stran, osvežitev strani ali prehod na drugo stran, vključno s povezavo na drugo spletno mesto, tj. Drug strežnik.

  Kombinacija back-end + front-end razvoja: kaj je to, morda?

  Biti dostojno strežnik, razvijalec ponuja veliko sodobnih jezikov in orodij za vsak brskalnik odziv. Stranka tukaj nič ne stori, deluje le prek brskalnika. Čeprav lahko stranka govori:
 • internetni robot;
 • "pajek" - modna blagovna znamka na področju razčlenjevanja;
 • drug programski izdelek.
 • Obstaja veliko brskalnikov, vendar je njegova logika DOM in javascript v 99,9% primerov osnova za prikaz odziva strežnika. Ali se tok informacij iz strežniškega brskalnika poskuša preoblikovati v DOM in napoveduje, da ga najde:
 • HTML.
 • CSS.
 • javascript.
 • Ta triletni praznik je front-end in razvoj: kaj je in kako ga uporabljati - kot da je izredno jasen.
  DOM jedrevo, ki se tradicionalno in tradicionalno sliši. V bistvu je DOM odličen sistem, javascript pa je njegov materni jezik. V tem kontekstu je znanje - Front-end: razvoj odjemalcev za strokovnjake v pdf formatu - zelo dobra, a popolnoma oblikovana namizna knjiga, ki je vedno na vidiku.
  V bistvu: ko brskalnik odpre spletno mesto, gradi DOM in ga nato prečisti, medtem ko je stranka v okviru pristojnosti odprte strani. Premikanje odjemalca med stranmi, tako znotraj kot zunaj, spreminja vsebino DOM-a in javascript-funkcionalnosti. Front-end razvijalec ima vse podlage in funkcije, ki jih je treba v celoti upravljati v brskalniku, ne da bi izgubil nadzor nad upravljanjem. Strežnik je druga filozofija. Tukaj je veliko strank, ki jih ne sledite. Vendar to ni pomembno, vendar je nemogoče zgraditi stalen sistem objektov za vsako odprto povezavo. Pravzaprav je sposoben kvalificiranega razvijalca, vendar ta točka ni upravičena niti s strežnikom niti s katerim koli strežniškim jezikom.

  Sistem odjemalec + strežnik

  Ko govorimo o brskalniku, je vedno končni izdelek, ima svojo avro in mora opraviti določeno funkcijo, sicer ni brskalnik. Strežnik je tudi končni izdelek, katerega funkcionalnost je veliko širša in odgovornost je veliko večja. In brskalnik in strežnik sta popolnoma neodvisna in neodvisna sistema. Mimogrede, spletna mesta niso edini, ki so sposobni brskalnika in strežnikov. To so le odlični programski sistemi, ki ustrezajo določenim področjem uporabe.
  Spletni vir - razlogkateri brskalnik in strežnik začneta sodelovati in nadaljevati, dokler odjemalec ne odide na drugo spletno mesto. Vse gradbenike lahko razdelite v zidarje, mizarje, zidarje in slikarje, toda zgradba, ki jo gradijo, je ena. Ta dejavnik je popolnoma neodvisen od temeljev, čeprav vedno upošteva njegove značilnosti, posebnosti ozemlja, klimatsko območje in miselnost prebivalcev. Stran lahko ustvari več razvijalcev, vendar mora biti ekipa. Ekipa je usposobljena in tesno povezana. Ustvarimo lahko pravila CSS, druga pa združimo samo HTML oznake, tretji pa navdihuje funkcionalnost javascripta z oznakami, pravili in dogodki. Toda to bi morala biti medsebojno povezana ekipa, ki upošteva strežniški del, ne da bi ga ločila od brskalnika. V PHP-ju ni mogoče napisati kode, ki nima v lasti tistega, kar je napisal avtor CSS, prevedel HTML strokovnjaka in označil programer javascript. V nasprotnem primeru spletna stran ne bo postala sistem in če spletna stran ni sistem, potem to ni spletno mesto, temveč izguba časa in truda za ustvarjanje strani, ki odražajo tisto, kar lahko razstavijo z zadnje strani. Slednje ustreza vzajemnosti, razumevanju, kot se izkaže, vsemu, kar prihaja iz brskalnika.

  Točka globalnega omrežja: site = system

  Internet je že tako stabilen in običajen, da je začel živeti v skladu s svojimi zakoni, ti zakoni pa dolgo niso bili nadzorovani s strani razvijalcev, kot so ustvarjalci. ostal aktivni aktivni potencial vseh razvijalcev, ki delajo pod front-end, back-end in na splošno, samo delajo brez delitveo kvalifikacijah in kohortah znanja. Seveda, takoj ko je internet postal popolnoma razvit in razvit sam sistem, je postal okolje za obstoj spletnih virov različnih namenov, vendar je tudi funkcionalnost vsakega vira postala zelo specifičen spekter zahtev. Če spletni vir izpolnjuje določene zahteve, je na voljo in je na voljo na spletu. Če ne, potem ni pomembno, kako se nanašajo na back-end in front-end - kaj je in bo ostala skrivnost.

  Sorodne publikacije