Tomahawk TZ-9010: navodila za uporabo, pregledi

Avtomobilska signalizacija je vsako leto zapletena in voznikom ponuja vse nove značilnosti varnostnega kompleksa. Sodobne različice takih sistemov so presegale izključno protivlomne naloge in pokrivajo skoraj celotno paleto orodij za nadzor in krmiljenje vozil. Dovolj je opozoriti na funkcije motorja s samodejnim zagonom, elektronike za daljinsko upravljanje in navigacijskih sistemov. Vse to je na voljo tudi v kompleksnem Tomahawku TZ-9010, ki na podlagi konkurence izstopa tudi zanesljivost in stabilnost programskih funkcij. Res je, da je mogoče pričakovati, da se bo sistem pravilno in učinkovito izvajal le, če bodo upoštevana pravila delovanja.


Splošne informacije o orodju

Model predstavlja optimiziran niz večnamenskih telematskih alarmnih sistemov. Varnostne značilnosti tega modula temeljijo na elektromehanskem zaklepanju vozila v smislu dostopa do delov avtomobila. Med njimi so vrata, pokrov, prtljažnik in okna. Vsak od teh delov nadzira alarmni sistem z elektroniko in senzorji. Komplet vključuje zlasti senzor za udarce, po katerem bo centralna enota lahko zaznala poskus razpok. In to je samo ena od številnih funkcij, ki lahko obveščajo mikroprocesorske alarme o potrebi po alarmu. Glavna značilnost takih sistemov je posebna narava interakcije z uporabnikom. Signalizacija Tomahawka je nadzorovanaTZ-9010 z uporabo ključa na osnovi kodiranega dialoga. To pomeni, da bodo vsi ukazi, pa tudi nastavitve in ustrezni signali, posredovani v skladu z danim algoritmom šifriranja, ki je v vsakem primeru individualen. Kritiki telematskih varnostnih sistemov kažejo na ranljive lokacije na daljavo. Vendar pa so v prvem letu razvijalci predvideli učinkovita sredstva za preprečevanje kršiteljev na področju brezžičnih radijskih modulov. V tem primeru se te težave rešujejo s pomočjo visokotehnoloških sistemov v obliki anti-skenerja in anti-grabberja.


Splošne zahteve za namestitev

Celo preden izberemo komplet za signalizacijo, je treba oceniti možnost namestitve v določen avtomobil. Ta sistem je univerzalen z vidika namestitve, vendar v nekaterih primerih pri povezovanju in povezovanju električnih vezij niso izključene nianse. V trenutku neposredne vgradnje je potrebno preveriti pravilnost obstoječe električne opreme in stabilnost napajanja iz akumulatorja. Govoril bo o glavnih virih moči. Zaželeno je, da je napetost 12 St. Centralna signalna enota omogoča majhna odstopanja od te vrednosti, vendar v majhnih mejah. Poleg tega bo kakovost sistema Tomahawk TZ-9010 odvisna od tega, kako dobro je vzpostavljena povezava posameznih komponent. Prvič, to je zagotovljeno z vzpostavitvijo omrežja z izoliranimi izolacijskimi vezji. Vsaka linija mora biti oddaljena od virov toplote ingibljivih delov. Naprej - vsi pritrdilni in pritrdilni pripomočki, da ne omenjamo samih žic, morajo biti popolni. Toda pri organizaciji nestandardnih rešitev in vključitvi dodatnih modulov je dovoljeno uporabljati kable in potrošni material, ki niso vključeni v osnovni komplet.

Namestitev Tomahawka TZ-9010

Glavna sestavina signalizacijskega sistema je centralna enota, ki zmanjšuje napajalne vode in vodnike iz drugih funkcionalnih modulov. Praviloma so krmilniki zaklenjeni pod armaturno ploščo. Pomembno je zagotoviti, da je naprava enakomerno poravnana. Neposredno pritrjevanje se izvaja s pomočjo standardnih omaric, nosilcev in sponk. Izbira načina vgradnje je odvisna od lokalnih projektnih in tehničnih pogojev. Signalizacija antene mora biti čim višja. Najboljša možnost je na steklu, vendar tako, da ima majhno razdaljo od kovinskih delov avtomobila in drugih radijskih postaj. Pritrditev se izvaja tudi na različne načine, odvisno od točke pritrditve - ježka, sponk ali okvirja z nosilci. Sledi namestitev sirene, ki jo krmili tudi centralna enota Tomahawk TZ-9010. Navodilo priporoča, da ga namestite v prostor za motor, z ustnikom navzdol, saj bo tehnično nadev zaščitilo pred vlago. Iz istega razloga je zaželena negotovost podvodnega prostora pred vlago in drobnimi delci umazanije, in točke povezave žic za premik v notranjost.

Priključitev žic

S priključitvijo centralne enoteakumulator in funkcionalni deli imajo priključek za napajanje 6 pinov. Komplet žic vključuje kable za izhodni signal, napajalne kroge in sistem kot celoto. Še posebej se uporabljajo žice modre, rumene in zelene za povezavo z vžigalno ključavnico. Rdeče obarvane žice neposredno povezujejo akumulator in rele Tomahawk TZ-9010. Povezava zaganjalnika je izvedena s pomočjo črno-rumene žice - tudi preko releja. Upoštevati je treba, da mora vsaka linija imeti svojo varovalko. Centralna enota je zato usmerila kanale iz sprožilcev, ključavnic, senzorjev, sirene in druge pomožne opreme, ki se uporablja v varnostnem sistemu.

Nastavitev alarma

Nastavitev se mora začeti s senzorjem, ki bo odvisen od signalizacijske dejavnosti takoj po namestitvi. V tem delu je treba ustrezno nastaviti senzor občutljivosti Tomahawk TZ-9010 na dani lestvici. Ni univerzalnih vrednosti, zato je uglaševanje v vsakem primeru izvedeno ločeno z izkušenimi testi z dotikom na ohišje in okna avtomobila. Pomembno je poiskati mejo, kjer je vpliv mogoče označiti kot alarmni signal. Če nastavite previsok prag občutljivosti, bodo prožilci pogosti in lažni. Nato se nastavijo algoritmi, v skladu s katerimi bo avtomobilski alarm Tomahawk TZ-9010 nadzorovan z drobno. Gumbi gumbov so programirani v skladu z ergonomskimi zahtevami uporabnikov. Nastavitev načinov hitrega dostopa, glavnitipka za samodejni zagon, alarm itd. Konfiguracija prikaza signalov je konfigurirana tudi preko LED zaslona, ​​ki pove lastnika avtomobila.

Načini delovanja Tomahawk TZ-9010

Alarm omogoča več načinov delovanja. Zlasti način imobilizatorja deluje sam po izklopu vžiga. Ključ za zagon motorja v tem stanju sistema ni mogoč. V alarmnem načinu se sprožita alarm in parkirne luči. Obesek za ključe se napaja z ustreznimi signali z značilno indikacijo. Če želite aktivirati ta način, potrebujete samo vpliv sile na območje pokritja senzorja, ki presega nastavljeno mejo. Sistem je lahko programiran tudi za povečanje alarma, da bi pritegnil pozornost tretjih oseb na avto. V načinu Anti-hijack lahko aktivirate polno avtomobilsko ključavnico. V tem stanju se bo vklopil alarm in zaganjalnik bo zaklenjen. Novi Valet način, ki omejuje funkcionalnost sistema Tomahawk TZ-9010, si zasluži pozornost. Navodilo kaže, da je krmiljenje v tem primeru predmet izključno centralnega zaklepanja, s katerim lahko zapustite ta način. Ampak samo lastnik obeska za ključe lahko to stori, pozna konfiguracijo pritiska tipke za vstop v Valet način.

Varovanje

Avto lahko postavite na zaščito s pritiskom na gumb za glavno zaklepanje. V tem trenutku bo alarm dal en signal na sireno in dal svetlobno indikacijo. To pomeni, da so bili vsi, ki so vključeni v kompleks zaščitenega območja, vključeni v režim zaščite. Z drugimi besedami,vse ključavnice so delovale. Če sirena izdaja serijo signalov, bo to znak, da vrata, prtljažnik ali drugi varovani del avtomobila niso zaprti. Po popravku izgubljene varnostne cone bo ustrezen signal o aktiviranju kompleksa Tomahawk TZ-9010 ponovno predložen. Navodila za uporabo tega sistema kažejo, da želijo biti oboroženi z minimalno pozornost, lahko izklopijo sirene in luči (samo pri tej nalogi). V tem primeru bo potrdilo o varnosti poslano na ključ v obliki sporočila.

Razorožitev in avto

Stroj se odstrani iz zaščite s pritiskom na gumb za odklepanje. V odgovor na to se bodo dvojni signali podali s parkirnimi lučmi in sireno. Spet, odvisno od nastavitve potrditve razgradnje, lahko prejmete sporočilo o ključu Tomahawk TZ-9010. Navodila za uporabo kažejo, da onemogočanje zaščitne funkcije ne pomeni samodejnega zagona motorja in odklepanja zaganjalnika. Če želite izvesti to dejanje, morate klikniti kombinirani gumb, ki je bil vnaprej izbran v načinu programiranja. V skladu z isto shemo se izvaja avtoplay, ki pa ne vključuje avtomatskega odstranjevanja avtomobila iz zaščite.

Pozitivne povratne informacije

Sistem dokazuje kakovost elektronskega dela brez kršitev in napak. To je ena glavnih razlik tega modela, ki ga razlikuje glede na konkurenco. Opazili so tudi uporabnike in široko funkcionalnost Tomahawka TZ-9010. Ocene so kulLastniki avtomobilov pravijo, da sistem zagotavlja ves potreben spekter nadzora, ki mora biti v elektromehanskem signalizacijskem sistemu. Za to je veliko dodane in uporabnost samodiagnostične funkcije, ki samodejno zazna napake in okvare.

Negativni pregledi

Kljub temu je ta komplet mogoče postaviti na paralelno uporabo z večfunkcijskimi sistemi, opremljenimi z moduli GSM, GPS, itd. Poleg tega obstajajo tudi neprijetne nianse delovanja. Veliko uporabnikov se sooča s situacijo, ko motor ne deluje samo, ko je omogočen samodejni zagon. Tomahawk TZ-9010 je v takih situacijah v nasprotju z dvema nalogama. Po eni strani mora biti agregat vklopljen, na drugi strani pa imobilizator še naprej blokira zaganjalnik. Izhod iz situacije je lahko rekonfiguriranje sistema z jasno porazdelitvijo varnostnih nalog različnih modulov znotraj iste konfiguracije samodejnega zagona.

Sklep

Ker postajajo avtomobilski alarmni signali danes pogostejši, s povečanimi komunikacijskimi zmogljivostmi med krmilnikom in uporabnikom, ostaja potreba po poenostavljenih rešitvah. Ti vključujejo komplet Tomahawk TZ-9010, ki poudarja lahkotnost ravnanja z njegovimi orodji in splošno ergonomijo.
Osnovne zmogljivosti so skladne z mnogimi sistemi bonusa, ki delujejo na platformi istih modulov oddaljene komunikacije. Pomanjkanje možnosti se nadomesti z dejstvom, damodifikacija TZ-9010 je včasih cenejša.

Sorodne publikacije