Nathaniel Howe v Dragon Age: Origins - Awakening. Kratka zgodovina

Nathaniel Howe je eden od likov v DLC Dragon Age: Beginning - Awakening, ki se lahko pridruži ekipi protagonista. Razen če seveda vrhovni poveljnik ne izbere druge usode. V članku bomo razpravljali o tem, kako izjemna oseba in kako njegova prisotnost vpliva na nadaljnji razvoj dogodkov.

O igri

V aplikaciji Dragon Age: Origins - Akcija Prebujenja poteka na območju, imenovanem Amarantine. Dejavnost protagonista je neposredno povezana z nezdružljivo dejavnostjo generacije teme, ki ni padla v njihove brloge po porazu Arhimeda. Treba je ugotoviti, kaj se dogaja. Konec koncev, nastanek novih voditeljev zlobne horde grozi, da novi Mor ne more izterjati iz izgube Denir.


Igra je zanimiva ne le zaradi novih funkcionalnih zmožnosti protagonista, temveč tudi zaradi posebnosti zapletenosti usode. Eden od teh nepričakovanih obratov je pojav Nathaniela Howeja v Dragon Age.

Zgodba o padcu

Protagonist se mora spopasti s to zelo vplivno družino v izvirni različici igre. Hou je ena najstarejših družin Feuerdalena. Vse so podprli kralj Merike in Logain McTyra. Randonova maščevanje se je pokazala v bitki na Beli reki, kjer je družina stala skupaj z Kusslandom. Pozneje pa so se spremenila stališča Erla Amarantine, kar je pripeljalo do izdaje. Rezidenca Klusandova je ostala praktično brez nadzora zaradi strmoglavljenja posadke pod Ostagarjem, ki je takoj izkoristila Randona, da je prevzela oblast, pri tem pa je pripadala vsem.Denirim


Ob ugotovitvi, da ko Ostagar uspe preživeti Sirius Warti, zahrbtni politik poskuša rešiti ta problem na vse možne načine in se zateka k pomoči Antiguanskim gavranom. Bolj kot je gozd, tem več drv: bližje koncu igre se zavedamo, da so kriminalci Denirim Butterfly, ki so zvišali davke, dovolili stražarjem, da napadajo civiliste, in celo poskušali prepričati Logaina (ki je že uničil njegov ugled kot sramotno predajo Ostagarju) ubiti svojo hčerko za politične spletke. To je negativna zgodba o očetu istega značaja, ki se bo srečal v DLC. Njegova usoda se določi na podlagi pristopa Sveta Zemlje. Vendar pa srečanje ne bo sodilo krivca: Rendon Haw samo umre v boju z glavnim likom in njegovimi tovariši.

Nathaniel

Ironično je, da je sin ravno obraten. Med svobodnim marcem je mladenič dobil izkrivljene informacije o dejavnostih Randona. Glede na to, da je njegov oče žrtev političnih zarot, je sin izjemno negativen do sivih bojevnikov, ki so zajeli Amarantino, in poskuša ukrasti premoženjsko lastnino, na kaj in pade. V taki luči se prvič pojavi Nathaniel Haw v Dragon Age. Watta - moral se bo odločiti o prihodnji usodi propadle sužnje: usmrtiti ali oprostiti. Z pozitivnim rezultatom se bo lik pridružil moštvu, kar bo povzročilo nezadovoljstvo z Ogrenom in Andersom. Sčasoma bo mladenič predan v Siriusu Warti in povedal zgodbo svoje vrste in omenil Podrika Houja, ki je bil sprejet v Red, vendar je umrl v časudrži ritual.
Nathaniel Hou postopoma poskrbi za svoje nove spremljevalce. Pod pogojem, da izpolnijo osebno iskanje - iskanje Deliline sestre - bo novi zaposleni odprl resnico o zločinih svojega očeta.

Epilog. Hou in Kusland

Randan ni nikoli omenil v številnih dialogih izvirne igre, čeprav uporniški vladar veliko govori o svojih otrocih. To se zgodi, ker je sin predaleč ali zaradi skritih družinskih razlik. Ko svetloba resnice razkrije Nathanielove oči, se bo potrudil, da bo razjasnil svoj priimek. V epilogu bo na primer navedeno:
  • upokojitev, njegov nečak kot poveljnika Warta;
  • , ki je v težkih razmerah prišel na pomoč Fergusu Kuslandu, si zasluži spoštovanje slednje, v zahvalo bo prejel nazaj svoj del zemlje in bo pred gradom prejel svoj kip;
  • Poleg tega se bo Nathaniel Haw srečal v Dragon Age 2.
  • Na splošno lahko rečemo, da ima lik ključno vlogo. Redni satelit, ki razkriva nekoliko širšo standardno zgodbo in želi obnoviti izgubljeno čast svoje družine. In še vedno močan človek, premagal praznoverje in priznal napake. Zgodba se bo zdela še posebej zanimiva tistim v Dragon Age: Originsu, ki je začela igro za plemiča Brycea Kuslanda, čigar zgodba ima izhodišče za najbolj kruti napad Randon Hawa na družinsko posestvo.

    Sorodne publikacije