Ukaz "format c:" za katero obliko in kako ga izvršiti?

Skoraj vsi uporabniki sistema Windows so slišali za prisotnost takih orodij v operacijskih sistemih kot ukaz za formatiranje diska ali odseka "format c:". To ni daleč vsak uporabnik, ki si zamišlja uporabo tega orodja, kot tudi reševanje nekaterih težav, ki se lahko pojavijo med procesom oblikovanja.

Zapišite "Windows 7" format c: "Kaj potrebuje?"

Da, res, ta zbirka orodij služi samo za oblikovanje trdega diska, particije ali logične. Ampak on dela za nekaj odličnih načel, ki jih uporablja sam OS.


Oblika zapisa c: (Windows "format c:" se uporablja za privzeto oblikovanje, v drugih sistemih pa ima lahko ukaz razlik), lahko oblikuje diske in particije na različne načine. Na primer, izmenljivi nosilci podatkov se najpogosteje uporabljajo za hitro oblikovanje, za sistemske pogone - polne, včasih morate ustvariti zagonska območja itd.
Vgrajeno orodje, ki ga lahko prikličete prek lastnosti izbranega diska ali izmenljivega medija, ne deluje vedno. Neuspeh datotečnega sistema ima lahko svoje posledice, zlasti če se uporablja hiter postopek. Poleg tega je v prenesenem in trenutno delujočem sistemu nemogoče formatirati trdi disk (operacijski sistem je nameščen sam in je povsem naravno, da ga odstranite, ne da bi ga dovolili). Nazaj na ta vprašanja malo kasneje in poglejmo kdajmorda boste morali uporabiti ukaz "format c: (Windows" format c: ", kot je že jasno, lahko ga uporabljate izključno selektivno in ne za vse prevoznike).


V katerih primerih je treba oblikovati?

Glede obsega tega ukaza je treba na začetku opozoriti, da je v tej obliki mogoče izvajati izključno v ukazni vrstici (z uporabo dodatnih atributov). Čeprav se zdi, da je vgrajeno orodje, ki se imenuje prek grafičnega vmesnika, popolna protipostavka tej storitvi, ni.
Veliko uporabnikov je na primer vključenih v namestitev sistema, tako rekoč, iz nič. Če želite namestiti operacijski sistem iste različice nad obstoječe, starejše ali novejše spremembe, ni oponašal sistemskih napak, temveč z uporabo orodja diskpart z naknadnim oblikovanjem.

"format c:" orodje za formatiranje particije v sistemu?

Najprej poglejmo najpreprostejšo različico. Recimo, da ima uporabnik trdi disk, razdeljen na dva dela (C in D). Prva je sistemska, druga je logična. Opravljanje dejanj s sistemom "C" sistem ne bo zagotovil, za drugi del pa lahko uporabite lastnosti pogona diska prek menija PCM prek istega "Explorerja" in določite oblikovanje. Ista stvar, mimogrede, velja za vse vrste izmenljivih naprav za shranjevanje podatkov.
Ne marate tako? Odprite ukazni poziv in vnesite želeni ukaz z nastavitvijo želene črke ustreznega razdelka. Opomba: ukaz "format c:" za natančnosistemska particija deluje samo, če je drugi OS nameščen v navidezni particiji in samo, če je trenutno naložen. To je pojasnjeno preprosto: na primer CD-različica je nameščena na CD-ju in na disku "D" - Windows 7, ki je trenutno naložen. Format prvi disk dela ne bo, vendar le prej nameščen na njem bo sistem preprosto uniči.

Formatiranje trdega diska

Zdaj pa nekaj besed o uporabi ukaza "format c:" v sistemu Windows 7, če je v računalniku nameščen samo en operacijski sistem. V tem primeru, brez začetka izmenljivih medijev ne more storiti. Nobena druga možnost preprosto ne obstaja.
Zagon z diska ali bliskovnega pogona, pokličite ukazno konzolo s kombinacijo Shift + F10 ali uporabite obnovitveno konzolo, nato pa napišite prvotni ukaz v izvirni obliki ("format c:") ali izberite predlagano orodje. Seveda lahko dodate dodatne atribute, ki označujejo spremembo datotečnega sistema ali hitro oblikovanje, če pa pride in popolnoma očistite vsebino, je bolje, da teh možnosti ne uporabljate. Enako velja za proces oblikovanja, če so bili v sistemski particiji ujeti virusi, ki so bili pritisnjeni brez sredstev.

Težave z izvajanjem ukaza

Končno se lahko izvršitev ukaza "format c:" blokira. V primeru namestitve dveh ali več sistemov lahko to vključuje samo dejstvo, da se ukazna konzola sama izvaja brez ustreznih skrbniških pravic.
V primeru zagona z odstranljive naprave je večina napaknastanejo zaradi njihove poškodbe (praske na disku, prisotnost napak datotečnega sistema na pogonih USB itd.). Torej, preden lahko snemate namestitveno distro ali obnovite konfiguracijo na kakršni koli izmenljivi medij, jo morate pregledati vizualno ali sistematično).

namesto konca

Seveda je to daleč od vsega, kar lahko rečemo o ukazu "format c:". Če že imate to potrebo, lahko dodatne atribute, ki jih lahko uporabite kot dodatek k glavnemu orodju, vidite na isti ukazni vrstici tako, da jih nastavite kot izvršilni ukaz "format /?", Nato izberite kombinacijo, ki je primerna za uporabo v tej situaciji.
Vendar je to potrebno le, če uporabnik potrebuje takšne ukrepe. V nasprotnem primeru lahko uporabite standardni niz.

Sorodne publikacije