Kako vrniti kartico "Yandex.Maps" in druge možnosti

Družba Yandex svojim uporabnikom ponuja številne spletne storitve, ki poenostavljajo življenje. Med njimi so interaktivni zemljevidi terena. Oglejmo si, kako uporabljati "Yandex.Maps" in razmisliti o glavnih funkcijah te storitve.

Kje lahko prenesem?

Začnimo z dejstvom, da je za udobno uporabo storitev na mobilnih napravah priporočljivo prenesti trdno aplikacijo. Lahko ga prenesete brezplačno iz trgovine Play ali App Store, odvisno od operacijskega sistema. Če upoštevate osebne računalnike ali prenosne računalnike, so kartice primerne za uporabo in prek katerega koli brskalnika. Če želite to narediti, odprite uradno spletno mesto in pojdite na razdelek z zemljevidi. Zdaj pa se vrnimo k opisu funkcionalnosti. Vključno z analizo, kako vrniti kartico v »Yandex.Maps«.


Osnovne funkcije

Če je v vaši napravi ali brskalniku omogočena možnost, specifična za lokacijo, boste videli mesto, kjer ste v oknu. Vrstica je na vrhu okna. Vnesete lahko imena ulic, hiš, institucij, spomenikov itd. Pri iskanju storitve uporablja standardno iskanje "Yandex". Poleg tega obstaja gumb za konstruiranje poti. S klikom na to možnost lahko izberete vrsto prevoza (avto, javni prevoz, motorni promet, hoja) in določite začetno /končno točko. Izdelate lahko kompleksne poti z več vmesnimi točkami. Naslednje so dodatne funkcije. Ti vključujejona primer prikazovanje prometnih zastojev, obračanje na panoramo terena, kjer je na voljo, in dodeljevanje parkirnih mest. Lahko tudi spremenite shemo kartiranja: diagram, satelit ali hibrid.


Zadnji funkcijski blok vsebuje ravnilo, orodje za tiskanje in dodatni meni. Če odprete meni, boste lahko dostopali do metroja in zemljevidov ljudi. Z zadnjo možnostjo lahko prostor za risanje neodvisno dopolnjujete z drugimi uporabniki.

Upravljanje z zemljevidi

Za povečavo, preprosto pomaknite miško na desno stran. Uporabite lahko tudi gumbe "+" in "-" na desni strani zaslona. Na voljo je tudi gumb za dostop do vaše lokacije. Če želite vrniti kartico na Yandex.Maps na vašem telefonu, morate najprej nastaviti pot. Privzeto je severna stran na vrhu. Sliko lahko zavrtite z dvema prstoma hkrati. Če se želite vrniti v prvotni položaj, morate pritisniti gumb kompasa. V tem primeru bo lokacija popravljena.

Sorodne publikacije