Aplikacije Mac OS: Prebrskajte priljubljene izdelke

Lastniki računalnikov Apple niso tako omejeni pri izbiri aplikacij, kot so tisti, ki uporabljajo Linux na svojem računalniku. Tudi najbolj kul blagovne znamke ne vidijo nič narobe s sposobnostjo, da pravilno prenesejo svoje izdelke na Mac. Aplikacije Mac OS odlično delujejo. Še tako močan kot "Photoshop" ali "About Toulz". V samem operacijskem sistemu pa manjkajo pripomočki, kot so različni uradniki, optimizatorji, pisarniške aplikacije. Zato jih je treba namestiti. Vendar morate natančno vedeti, kateri so najboljši. Tukaj je pregled za to. Najprej pa malo o ključnih funkcijah Mac OS.

Nekaj ​​o operacijskem sistemu

"Makos" se razlikuje od "Windows", kolikor se nebo razlikuje od zemlje. In "zemlja" v tem primeru - razvpiti "Vinda". Ključna značilnost Macov je, da niso namenjeni zagonu programov in iger, izdanih za Winds. To na več načinov pojasnjuje varnost tega operacijskega sistema. Toda ta palica ima dva konca. Aplikacija "Wind" ne bo primerna za MacOS. Namestitev programov v operacijskem sistemu Mac OS se bistveno razlikuje od istega postopka v sistemu Windows.


Aplikacije na Mac računalnikih so na voljo v posebnih slikovnih formatih DMG. Namestitev je veliko lažja. Inštalater vse počne sam. Uporabnik mora sprejeti samo licenčno pogodbo. Aplikacije Mac OS odlično delujejo in skoraj ne grizajo. Zato strokovnjaki večinoma izberejo te računalnike in prenosne računalnike. Zdaj pa si poglejmo najbolj zanimive in priljubljene programeza "Mac" iz najbolj različnih kategorij. Med njimi so prave mojstrovine.

Spark

Hitri in nezahtevni poštni odjemalec za Mac ima odličen in intuitiven vmesnik, napredno iskanje črk in zelo visoke hitrosti. Ključna značilnost programa - veliko število nastavitev. Stranko lahko prilagodite skoraj vsem. In to je v redu. To je redko za Mac OS. Programi tega načrta imajo običajno samo standardne nastavitve. Bolj dragocen je »Spark«. Popolnoma brezplačna korist, ki jo je mogoče pripisati tudi koristim.


IINA

Odlična alternativa zastarelemu VLC. IINA je vsestranski multimedijski predvajalnik z modernim dizajnom (v slogu "Mac OS") in ogromno nastavitev. Predvajalnik lahko odlično deluje z lokalnimi video datotekami. Ampak to še ni vse. Igralec odlično deluje s pretakanjem videa na spletu. Predvajalnik uporablja samo najsodobnejše kodeke in kompresorje, ki so na voljo v Mac OS. Programi te vrste bi morali biti nameščeni na kateri koli "Mac".

CleanMyMac 3

Odličen pripomoček za čiščenje Macov iz različnih digitalnih smeti. Sposobnost brisanja nepotrebnih datotek, čiščenja in optimizacije pogonov, delo s sistemskimi datotekami in izvajanje drugih nalog za optimizacijo Mac OS Sierra. Programi te vrste se na Mac računalnikih uporabljajo zelo redko, saj ta operacijski sistem nima registra. In tako se ne držijo ničesar. Kljub temu diski iz nereda ne bodo prihranili ničesar. Če želite to narediti, je CleanMyMac 3. To je dobro za vsakogar. To je vrednodrago

Pixelmator

Odlična alternativa vseprisotnemu "Photoshopu". Po možnostih se ta program ne razlikuje od velikana. Toda stane bistveno manj kot izdelek Adobe. S Pixelmatorjem lahko obdelujete, retuširate, izračunavate in se ukvarjate z drugimi velikimi stvarmi. Aplikacije za Mac OS X te vrste so priljubljene pri uporabnikih, saj se izdelki Apple obsežno uporabljajo za oblikovanje in celovito obdelavo slik. Najbolj zanimivo je, da Pixelmator vmesnik spominja na Photoshop kot bolečino. To pa pomeni, da uporabniki ne bodo imeli težav pri obvladovanju novega izdelka.

Tuxera NTFS

Še en plačani pripomoček za Mac. Vendar pa je nujno potrebno za tiste, ki pogosto delajo z operacijskim sistemom "Vetrovi". Dejstvo je, da "Mac OS" privzeto ni mogoče zapisati v particije z datotečnim sistemom NTFS. Ta pripomoček pomaga popraviti ta moteč nesporazum. Prisili OS za delo z NTFS v normalnem (polnem) načinu. Tuxera ima ogromno nastavitev in intuitiven vmesnik. Najdete ga v "App Store" ali na torrent trackerjih. V vsakem primeru bo koristno za mnoge. To je koristnost kategorije "mast heev".

Ročna zavora

Legendarni video pretvornik za Mac OS. Programi te vrste običajno ne živijo dolgo, vendar HandBrake uspešno deluje že približno desetletje. Prej je bil sposoben samo poganjati DVD ali Blu-Ray v navadne datoteke. Zdaj pa se je naučil delati s kakršnimi koli podatki in postal resnično univerzalen izdelek. Takšne storitve so resničnonamestiti na vsak računalnik. Nekaj ​​stvari. Še posebej, ker lahko ta pretvornik deluje ne samo iz videa, ampak tudi iz avdio. Podpira vse formate. Glavna stvar je, da igralec "Maki" lahko igra.

PuntoSwitcher

"Oldies" vedo, da je taka korist tudi pod "vetrovi". Toda v Maci je njeno delo veliko boljše. Program je namenjen avtomatskemu preklapljanju tipkovnice. Če je uporabnik pozabil zamenjati postavitev in začel tipkati nekakšno abrakadabro v neobstoječem jeziku, potem Punto takoj določi, kateri jezik je potreben, in preklopi postavitev tako, da popravi že zapisano. Zelo priročno. Prav tako je dober plus, da je program popolnoma brezplačen. Po namestitvi in ​​konfiguriranju baze je nameščen v sistemski pladenj in tiho deluje v ozadju, ne da bi nalagal Mac.

Logic Pro

Platforma Mac je zasluženo ocenjena kot boljša za zvok. To je zato, ker je strojna zakasnitev zvoka, ko je izhod, minimalen (sploh ne obstaja). Na ta način lahko delate z orodji v realnem času. Logic je edinstven urejevalnik zvoka za Mac OS. Programi te vrste se običajno izdajajo najprej za "Poppy" in šele nato za PC na "Winds". In ni analogov "Logik". To je multi-way audio editor, ki vam omogoča uporabo številnih vtičnikov, učinkov in virtualnih instrumentov. To je popoln avdio studio. Toda stane precej otipljivega denarja. Toda najboljša programska oprema za strokovnjake na področju zvoka ni nikjer drugje.

Adobe Photoshop

Legendarni urejevalnik za Mac OS. Nameščeno programsko opremo za obdelavo slik je mogoče varno odstraniti, saj lahko ena ta pošast nadomesti vse. In če upoštevate, da na Macu deluje veliko bolje kot na Windu, potem lahko popolnoma pozabite na druge grafične izdelke. Vendar pa obstaja ena pomembna pomanjkljivost: prijava za ta izdelek je zelo draga. Ne bodo vsi tvegali, da jo bodo kupili. Razen če je oseba poklicni fotograf. Potem brez "Photoshopa".

GarageBand

Edinstvena aplikacija Apple, ki spremeni "Mac" v popoln studio. Lahko preprosto ustvarite mojstrovine. In za uporabo s tem izključno "MacBook". Ta program je del paketa iLife, ki ga zdaj aktivno spodbuja Cooper. Da bi dobili GarageBand, boste morali namestiti celoten paket. Kako odstraniti aplikacijo v Mac OS? Seveda morate za to odstraniti celoten paket iLife na standardni način, ki se uporablja na računalnikih Mac. Čeprav lahko poskusite odstraniti določen element s funkcijo CleanMyMac 3. Izhod morate zapustiti.

Sklepna ugotovitev

Zato so se zgoraj omenjene obravnavale kot najbolj zanimive aplikacije za Mac OS. Programi se razlikujejo po obsegu, cenah in zmogljivostih. Vendar pa moramo priznati, da neuporabna in nefunkcionalna programska oprema pod "Poppies" ni izdana. In v tem je glavna razlika med Mac OS in "Wind". Za slednje je bilo razvitih preveč nepotrebnih pripomočkov, ki pogosto poslabšujejo razmere in ne odpravljajo nobenih težav.

Sorodne publikacije