Web Design: Kje začeti usposabljanje začetnika?

Z razvojem komercialne sfere na internetu obstaja veliko novih poklicev. In čeprav vse te specialitete še niso začele poučevati na univerzah, je povpraševanje po dobrih strokovnjakih veliko. Mnogi želijo izvedeti, kje začeti spletno oblikovanje, spoznati njegove temeljne teme in terminologijo. Nekdo gre za znanje na tečajih, nekdo poskuša sam obvladati nov poklic. Naš članek vam bo pomagal razumeti osnove spletnega oblikovanja za vsakogar, ki želi.

Internet marketing

Ne moremo reči, da se je spletno oblikovanje začelo šele po razvoju internetnega marketinga, saj je ta posebnost že dolgo priljubljena. Toda od trenutka, ko je treba izboljšati vir, je ta poklic postal bolj povpraševan.


Dandanes je internetno trženje odvisno od številnih strokovnjakov, ki pomagajo pri načrtovanju strategije razvoja spletnega mesta, ga razvijajo, dopolnjujejo z vsebino in jo promovirajo na spletu. Spletni oblikovalci imajo pomembno vlogo v tem zapletenem procesu. Od njih je odvisen uspeh promocije in priljubljenosti vira. Poznavanje tega, mnogi želijo ugotoviti, kje začeti študij web design.

Koncept

Če študent ne razume v celoti problema prihodnje specialnosti, mu bo težko delati v tej smeri.
Spletno oblikovanje je klasična manifestacija oblikovanja spletnih strani, katerega namen je oblikovati uporabniške vmesnike za spletne strani in aplikacije. Kaj storijo strokovnjaki:
 • Oblikovanje logične spletne strukture vira.
 • Razvoj in uvedba primernih načinov posredovanja vsebine (uporabnost).
 • Umetniško oblikovanje območja.
 • Kljub dejstvu, da mnogi oblikovalci spletnih strani nimajo nič skupnega z umetniško šolo ali drugimi kreativnimi studii, je sposobnost pravilnega izbora barv, oblik in elementov sestavni del njihovega poklica.


  Kot smo že omenili, vas na specializaciji ne bo nihče učil. Zato lahko najdete tako samouk, kot tiste, ki so zaključili tečaje in se učili od strokovnjakov, od katerih se je začelo spletno oblikovanje.

  Terminologija

  Če uporabimo bolj poglobljen pristop k izrazu "web design", potem je to grafično oblikovanje, s katerim lahko oblikujete in oblikujete objekte internetnega informacijskega okolja. Poleg vizualne kakovosti specialiteta dela tudi na uporabnost. Ta razlaga pomaga, da se ta izraz loči od koncepta "spletnega programiranja", ki daje prvi ustvarjalni fokus. Poleg priročne in estetske komponente morajo oblikovalci spletnih strani slediti standardom W3C, več platformam, internetnemu marketingu, optimizaciji in oglaševanju. Naj ne bo najpomembnejše področje izobraževanja za spletno oblikovanje, vendar morate o njih vedeti, saj vplivajo drug na drugega. W3C je na primer organizacija, ki izvaja tehnološke standarde za internet. Strokovnjak bi moral spremljati spremembe in delati z njimi. Navzkrižna platforma je zmožnost dela na več platformah, to je, da je univerzalna za vsak sistem. Internetni marketing tudi narekujenjihova pravila za registracijo vira, uvedba elementov, ki bi vplivali na potencialnega kupca.
  Pomembno je tudi poznavanje osnov SEO optimizacije in oglaševanja na internetu.

  Proces

  Kje začeti spletno oblikovanje? Iz preučevanja, kaj naj bi strokovnjak na tem področju storil. Edinstvena oblika je ponavadi dražja, saj gre za ogromno delo, ki zahteva pozornost do vsake podrobnosti.
  V tem primeru stranka ustvari podroben TOR, ki se zapiše v najmanjše podrobnosti. Oblikovalec se ukvarja z razvojem koncepta vira ali, ko je prejel zahteve, bi moral ustvariti postavitev. Šele nato bo pripravljena predloga poslana spletnemu razvijalcu. Včasih spletni oblikovalec, ki temelji na predlogih, ponuja svoje rešitve. Ta način pospešuje delo in je veliko cenejši. Nekateri spletni oblikovalci ne delajo na določenih projektih, temveč na razvoju predlog, ki se lahko kasneje namestijo na katerikoli vir. Obstaja veliko lokacij s podobnimi rešitvami. Tudi neizkušeni uporabniki lahko kupijo predlogo za 40-60 $ in jo namestijo na prihajajočo stran. Tako je glavna naloga spletnega oblikovalca ustvariti postavitev. Predstavlja jo lahko slika, ki prikazuje videz strani z viri. Da bi bila ta slika izvedljiva, je izdelana večplastno. Odvisno od potreb stranke lahko postavitev vključuje ne samo sliko, ampak tudi fotografije, kompleksne kolaže, slike, besedilne plasti in edinstvene ikone.
  Na glavni strani izstopa tudi spletni oblikovalecse ukvarja z ločeno postavitvijo, ki jo je mogoče dopolniti ali spremeniti, ustrezne teme ali posebne dogodke.

  Izdelava spletnih strani: učenje iz nič

  Najboljši način za spoznavanje, kje začeti učiti to posebnost, je, da se udeležite katerega koli predmeta in preberete učni načrt. Prva lekcija je praviloma uvodna. Piše:
 • Kaj je spletno oblikovanje.
 • Razložite dojemanje človeka z vizualnimi podobami.
 • Naučite se teorije barve in psihologije njegovega dojemanja.
 • Povejte nam o obliki v grafičnem oblikovanju.
 • Pojasnite razmerja in sestave v spletnem oblikovanju.
 • Naučite se razlikovati med vektorsko in rastrsko grafiko.
 • Govoriti o barvnih modelih in trenutnih trendih.
 • Na kratko opišite osnovne programe za delo z računalniško grafiko.
 • Običajno je nekaj vaj namenjenih delu z Adobe Photoshopom. V prvi lekciji preučijo programski vmesnik, orodno vrstico, nastavitve, izdelajo preprost dokument, vrste in vrste pisav.
  Učenci se nato seznanijo s konceptom uporabniškega vmesnika vira in njegovih glavnih elementov. Preučujejo interakcijo med uporabniki. Po teh učnih urah potekajo zaključne lekcije z delavnico o oblikovanju posameznih elementov. Toda to ni vse, kar se začne s spletnim oblikovanjem. Bodoči strokovnjak se mora seznaniti z drugim programom Adobe Illustrator. Tako kot pri Adobe Photoshopu se boste v tem primeru seznanili s cilji programa, delovnim prostorom, ustvarjanjem dokumentov, področji montaže, orodno vrstico.Pomembna lekcija je raziskati jedro arhitekture spletnih mest. Opisuje vrste in vrste lokacij, strukturo strani, elemente interakcije, naloge in funkcije, TK v razvoju, kot tudi značilnosti oblikovanja. Poleg tega vplivajo na predmet HTML in CSS.

  Komercialne lokacije

  Kje naj se začne študija spletnega oblikovanja? Kot smo že omenili, igra pomembno vlogo internetno trženje. Zato se na tečajih te specialnosti upoštevajo tudi območja komercialne usmerjenosti.
  Lekcije nam razkrivajo posebnosti uporabnosti za podobna mesta, razvoj komponent in razvoj strukture glavnih strani. Pomemben element pri študiju spletnega oblikovanja je praksa. Tudi če želite sami študirati to posebnost, je pomembno redno izvajati praktične tečaje. Če ne veste, kje začeti samostojno učenje spletnega oblikovanja, poiščite internet za TOR. Pri nalogah drugih lahko ustvarite domačo stran komercialnega spletnega mesta, razvijete kataloge in kartice izdelkov.

  Ciljna stran

  Ciljna stran je druga oblika komercialnega mesta. Imenuje se ciljna stran ali ciljna stran. Glavna naloga te oblike prikaza vsebine je zbiranje kontaktnih podatkov za ciljno občinstvo. Ta stran je povečanje učinkovitosti oglaševanja in povečanje občinstva. Vsebuje informacije o izdelku ali storitvi.
  Lekcija na to temo se začne z opredelitvijo ciljne strani, strukturo in praktično zasnovo modela. Nato je pomembno imeti delavnico o postavitvi ciljne strani. Z vidikaInternet marketing, ciljna stran mora imeti veliko pomembnih podrobnosti.

  Analiza

  Nedavni poklici so zelo pomembni, ker so povzeti. Analiza dobavnega trga je pomembna za spletno oblikovanje. Strokovnjak mora razumeti, kako najti stranke in določiti konkurenčne stroške storitev. V tej lekciji je veliko časa namenjenega analizi cen na trgu, pa tudi segmentaciji, oblikovanju stroškov dela, pristojnemu sklepanju pogodb in pravilom za prodajo njihovih storitev.

  Samostojno učenje doma

  Poleg tečajev lahko doma študirate tudi specialnost. Na primer, obstaja spletno oblikovanje na daljavo. Čeprav ta možnost ni najbolj priljubljena. Spletni tečaji niso vedno kvalitativni in resnično koristni, vendar je njihova vrednost vedno zelo visoka. Včasih je cena višja kot na tečajih usposabljanja.
  Kljub temu se mnogi odločijo, da bodo sami pridobili to posebnost. Naj bo resnično. Pomembno je, da se držimo discipline in najdemo zelo koristen načrt usposabljanja. Ni vsakdo takoj razumel, kje začeti spletno oblikovanje. Toda s poskusi in napakami je že oblikovan domači kurikulum.

  Barva

  Ker je spletno oblikovanje neke vrste grafično oblikovanje, je pomembno poznati osnove te posebnosti. Zato se učenje pogosto začne s teorijo barve. To je posledica dejstva, da je vtis oblikovanja sestavljen iz več dejavnikov. Barva je ena najpomembnejših. Newbie je težko razumeti, katere barve so združene med seboj. To je osnova teorije tonov in poltonov, ki bodo pomagali pri izbiri barvne sheme za oblikovanje spletnega mesta.

  Pisava

  Kje začetiučenje spletnega oblikovanja? Nekateri strokovnjaki menijo, da je za začetnike pomembno poznati osnove pisav. Toda to vprašanje je zelo zapleteno. Pisave so znanost, ki se poučuje na Univerzi na Fakulteti za novinarstvo in tiskarstvo.
  Najprej je bolje uporabiti najboljšo kombinacijo pisav od začetka. Po poglobljeni študiji te teme lahko eksperimentirate sami.

  Programi

  O programih, ki jih potrebujemo spletni oblikovalec, smo že omenili. Vedeti morajo vse o njih, biti sposobni uporabljati in razumeti načelo dela. Adobe Photoshop in Illustrator - glavna orodja za delo z rastrsko in vektorsko grafiko. Na ta seznam lahko dodate skico, ki jo strokovnjaki pravijo v tej industriji.

  Posebna literatura

  Učenje spletnega oblikovanja od začetka do knjig lahko pomaga tudi pri spoznavanju tega dela. Ne boste nasičeni s členi na internetu, zato je pomembno, da najdete uporabno literaturo o ustreznih temah. Seznam knjig, ki bi lahko bile uporabne:
 • Jeremy Keith, "HTML5 za spletne oblikovalce."
 • Dan Siderholm, "CSS3 za spletne oblikovalce."
 • Steve Circle "Spletno oblikovanje, ali me ne mislijo".
 • Tim Kedlek "Adaptive Design. Izdelujemo spletna mesta za vse naprave ».
 • Toliko knjig. Poleg kurikuluma je pomembno, da se nenehno bere in prejema dodatna znanja.

  Zaključek

  Če se odločite za samostojno raziskovanje spletnega oblikovanja, ga boste zagotovo dobili. V prvi fazi je pomembno skrbno preučiti učni načrt in ga slediti.
  Da bi natančno povedali, koliko lahkonadaljevanje samoizobraževanja je zelo težko. Vsaka oseba dojema informacije na različne načine, zato bo trajalo več ali manj časa za eno ali drugo temo. To bo veliko lažje za tiste, ki že vedo, kako uporabljati Photoshop, ki pozna internetno trženje in osnove oblikovanja. To bo enostavno za njih, da razumejo, kje začeti študij web design. Samoizobraževanje lahko traja dva do tri mesece. Ne pozabite, pomembno je, da si vsak dan vzamete malo časa za študij te specialnosti.

  Sorodne publikacije