Kratek pregled monitorja Acer AL1916W

Acer AL1916W ni nov model za podjetje. Ta monitor se je prvič pojavil v prodaji leta 2006 in skoraj takoj našel priljubljeno slavo. Razlog za priljubljenost je bil, da so uporabnikom po razumni in dostopni ceni ponujali širokozaslonsko različico z odličnimi lastnostmi in ločljivostjo nad standardnim 1280 x 1024. Danes tega monitorja ni več mogoče najti v prodaji v trgovinah, vendar so popolnoma na sekundarnem trgu, kjer stanejo, ni tako draga. Vendar je zdaj vse v redu.


Obseg dobave

Monitor Acer AL1916W je bil prvotno dobavljen v običajni kartonski škatli, ki je bil še posebej nedostopen. Zdaj je ta model v originalni škatli zelo težko najti in še bolj verjetno je nemogoče.
Kar zadeva komplet, ni zelo bogat. Poleg samega monitorja je bil celoten komplet z njim tudi distančna noga (to je isto stojalo), standardni VGA kabel za povezavo z računalnikom in omrežni kabel. Obstaja tudi garancijska kartica in uporabniški priročnik. Zaradi pravičnosti je treba omeniti, da se niz sodobnih monitorjev praktično ne razlikuje.

Videz

Dizajn Acer AL1916W je precej standarden, vendar glede na današnje standarde in precej "dolgočasen". Na voljo sta 2 vrsti barv - popolnoma črna in s srebrno sprednjo ploščo. To je bila prva možnost, ki je bila videti najbolj zanimiva kot njegova srebrna "sestra". Materiali, iz katerihZložena ohišje je kakovostna plastika, z rahlo mat, če lahko tako rečete, pokrov. In to je zelo kul, ker prstnih odtisov praktično ne puščamo tukaj.


Zaslon ima mat površino. Odtisi niso vidni, toda zaradi madežev, pljusk in drugih onesnaženj je pri delu vidno zelo dobro in to moti. Enostavno brisanje z rahlo vlažno krpo ali tkanino ne pomaga vedno, in včasih traja nekaj časa, da se vse očisti. Kar zadeva stojalo, je precej dobro. V sestavljenem stanju ni nobenih zaklopk, vse podrobnosti so zelo tesno povezane. Na stojalu je tudi vgraviran logotip podjetja, ki ima rahlo sijajno površino.
Monitor ima samo dva izhodna priključka, ki sta nameščena za zaščitnim pokrovom (če je potrebno, ga lahko odstranite). Levo je priključek kabla VGA, na desni pa vtičnica za napajalni kabel. Mimogrede, omrežni kabel je na svojem mestu ne povsem zanesljivo, tako da je na primer pri drgnjenju prahu kabel lahko rahlo zasvojen, zaradi česar pride do prekinitev stika in monitor ne bo deloval.
Pravzaprav je vgrajeno tudi ohišje z odprtino za prezračevanje na zadnji strani. Na nekaterih modelih je bil Acer AL1916W na tej enoti 4 lukenj za namestitev monitorja na steno. Tukaj je tudi nalepka, ki prikazuje leto izdaje, ime modela in druge informacije.
Sprednja stran je popolnoma zasedena s prostorom zaslona. Zgoraj desno je model monitorja na okvirju in zlepljen od središčaodskočni logotip Nekoliko pod ločeno enoto s kontrolnimi elementi. Skupaj 5 gumbov: samodejno, levo, desno, meni in gumb nagiba z osvetlitvijo ozadja. Pritisk se počuti zelo dobro, premik je majhen, vendar jasen.

Specifikacije monitorja

Zdaj je čas, da se seznanite z značilnostmi Acer AL1916W. Tip matrike TN je nastavljen, diagonala je 19 palcev, razmerje je 16:10. Takšne možnosti v času izdaje so se redko srečevale in so predstavljale nekakšno zlato sredino med monitorji z ločljivostjo 1280 x 1024 in 1600 x 1200. Ločljivost Acer AL1916W je 1440 x 900, kar ni tako slabo, vendar je nekako standardno. Mnogo uporabnikov sistema Windows 7 in starejših je večkrat naletelo na dejstvo, da zahtevana dovoljenja v sistemskih nastavitvah niso bila in jih je bilo treba ročno konfigurirati.
Odzivni čas je samo 5 ms, največja hitrost osveževanja pa je 70 Hz. Kar se tiče barve, je tukaj zelo dobro. Svetlost zaloge je zadovoljna, njena hitrost je 300 cd /kvadrat. m. V nasprotju s tem tudi ni težav. Vidni koti so dostojni - 160 stopinj navpično in vodoravno.

Ocene uporabnikov

Ocene Acer AL1916W kažejo, da ta monitor nima skoraj nobenih napak, razen enega - napajanje je zelo pogosto neuspešno, tovarniški kondenzator je izhod, zaradi katerega monitor začne delovati nepravilno, in sicer vklopi in takoj ugasne. To težavo lahko odpravite, preprosto zamenjajte razvajeni "conder" z novim, samo iz dokazanegaproizvajalca. Drugih pritožb ni.

Stroški

Trenutno je Acer AL1916W na sekundarnem trgu ali bolšjem trgu na voljo za 1500-3000 rubljev. Je zelo poceni in monitor je vsekakor vreden denarja. Najpomembnejše je, da je popolnoma operativno, ostalo (stanje telesa) ni tako pomembno. Ta model, če so jih pozorno spremljali in obravnavali, lahko brez težav deluje več kot eno leto, vsak dan pa je prijeten za svojega gospodarja.

Sorodne publikacije