Kako uporabljati Wrye Bash: Navodila

Eden od najsvetlejših igralcev v igri v celoti podpira prilagoditve po meri - podjetje Bethesda Game Studios, ki je svetu predstavilo serijo The Elder Scrolls. Peti del serije, Skyrim, je še vedno zelo priljubljen med igralci po vsem svetu, kar je zasluga ne le za razvijalce, ampak tudi za modne oblikovalce. Do danes je več kot deset tisoč aplikacij različnih funkcionalnosti in kompleksnosti, število nameščenih dodatkov v povprečnem oboževalcu pa je okoli dvesto. Pojav takšnih sprememb bi prej ali slej moral pripeljati do oblikovanja posebnih programov za upravljanje dodatne vsebine iger. Eden od teh pripomočkov je Wrye Bash, ki ima bogat nabor funkcij in nastavitev. Program je precej zapleten pri obvladovanju, a učenje uporabe Wrye Basha je enostavno za igralce in navdušence.


Značilnosti programa

Glavni namen pripomočka - popoln nadzor nad postopkom nameščanja in odstranjevanja novih sprememb v igri v čisti interakciji s skriptno komponento in ohranitvijo izvirnih iger. Zelo uporabna možnost je, da ne shranite mape s podatki z več tisoč datotekami. Dodatne funkcije programa:
 • Delo z varčevanjem - ustvarjanje več konfiguracij s posameznimi nastavitvami in seznam nameščenih aplikacij. Glede na to, da je največje dovoljeno število sprememb, nameščenih v igri, je 255 zmožnost ustvarjanja lastnega seznama modov za vsakoShranjevanje /znaki bodo koristni za mnoge igralce.
 • Razvrščanje dodatkov (spremeni vrstni red prenosa). Večina sprememb uporablja vire igre (ali druge dodatke) in se, če je potrebno, sklicuje na mesto skladišča datotek - tako imenovano glavno datoteko, ki mora biti nameščena in se nahaja nad seznamom prenosov. Pri nameščanju drugega načina s takimi povezavami program opozori uporabnika, da mora prilagoditi položaj seznama datotek.
 • Združevanje sprememb, urejanje ravni črk. V tem primeru je uporaba pravilnika Wrye Bash praviloma smiselna za preprečevanje konfliktnih situacij, zaradi česar so "aplikacijske datoteke" medsebojno "prekrite" ali kadar presežejo omejitve moda (na primer združevanje 10 vrst orožja iz različnih dodatkov k enemu esp datoteko).
 • Urejevalnik igre Game Configuration. Odpravlja potrebo po ročni selitvi teh datotek. Morda boste morali namestiti nekatere globalne dodatke.
 • Razvojna orodja za spremembe.
 • Kako namestiti Wrye Bash

  Program je brezplačen, zato je prosto dostopen in ga lahko prenesete s katerega koli vira. Postopek namestitve izgleda takole:


 • Zaženite preneseno namestitveno datoteko, kliknite Naprej.
 • Če želite označiti igro, za katero je nameščen program, pustite preostale elemente nespremenjene.
 • Kot pot, določite korenski imenik igre, kliknite Naprej, nato pa - Namesti.
 • Prepričajte se, da je vse pravilno opravljeno: v korenskem imeniku namestitvene igrebo ustvaril imenik Mopy v mapi Podatki - datoteka Bashed Patch 0.esp. Včasih ga program ne ustvari, v tem primeru je potrebno obvezno kopirati Bashed Patch, Skyrim.esp iz MopytemplatesSkyrim in ga nato preimenovati v Bashed Patch 0.esp.
 • Zagon programa.
 • Krmilni elementi

  Glavni meni se nahaja na dnu okna programa. Prva leva ikona je odgovorna za izvajanje skripta za podaljšanje skripta (Skyrim Script Extender), naslednjega - ko se Wrye Bash zapre na začetku igre. V skladu s tem jih je mogoče nalepiti ali odstraniti na etiketi. Kliknite na tretjo ikono, da zaženete igro.
  Tu so konfiguracijske ikone, pomoč, preverjanje zagona in brskalnik dokumentov. Druge tipke lahko nastavi sam uporabnik. Običajno so tukaj potrebni potrebni modali in igralci pripomočka (npr. Boss ali Nexus Mod Manager). Tam se lahko pojavijo, ko nameščate Wrye Bash (to je odvisno od nastavitev) in ročno dodajte z ustvarjanjem bližnjice v imeniku MopyApps.

  Kako uporabljati Wrye Bash

  Obvladovanje celotne funkcionalnosti programa ne bo takoj izginilo. Modularni graditelji se bodo morali naučiti tudi navodil za angleški jezik. Wrye Bash za povprečnega igralca je bolj dostopen. Glavno okno programa je razdeljeno na dva dela. Levo - vse spremembe, ki so nameščene v igri, so urejene v vrstnem redu nalaganja (to naročilo se spremeni neposredno tako, da ga preprosto povlečete ali uporabite ustrezne pripomočke). Isti del okna prikazuje informacije iz drugih zavihkov programa. Desni del prikazuje podrobne informacije o komponentah igre.
  Vsaka sprememba je označena z barvo: esm arhivi so modri, običajno esp so črni, kombinirane spremembe so označene z zeleno, in so na voljo družbi vijolična. Barve celic vsake od sprememb nosijo druge informacije:
 • Zelena celica signalizira pravilno lokacijo moda glede na glavno datoteko.
 • Oranžna celica označuje kršitev vrstnega reda datotek, določenih v dodatku. Upoštevati je treba, da pogosto potreben vrstni red datotek ne vpliva na igro.
 • Roza obarvana celica pomeni, da želena glavna datoteka manjka ali ni pravilno nameščena.
 • Kljukica v celici - fiksna in aktivna sprememba.
 • + signalizira, da je mod obdelan s stolpnim obližem.
 • Točka je uvozni znak.
 • Manjka oznaka - dodatek je onemogočen.
 • Delo popravkov popravljenih sprememb (najpogosteje imenovanih združevanje več modov v eno) nadzira datoteka Bashed Patch 0.esp. Ta datoteka mora biti vedno na dnu seznama, ki preprečuje napake in spore v igri.

  Namestitev modsov

  Za namestitev dodatkov v program so vključeni zavihki "Installers". Sprva je prazna. Če želite namestiti modele, ima Wrye Bash, tako kot drugi pripomočki, poseben imenik, ustvarjen med namestitvijo v istem imeniku kot mapa z igro (ModsBash Installers). Vse dodatke morate namestiti skupaj z dodatki, nato pa pojdite na zavihek. Program bo potreboval nekaj časa, da naloži vse spremembe.

  Podprto kot samodejna namestitev (če želi modemizator svojo spremembo primerno) in ročno. Običajno ni težko uporabiti Wrye Bash, ko ga namestite samodejno: samo kliknite na PCM v želenem arhivu in kliknite "čarovnik za namestitev". Odvisno od zahtevnosti spremembe, boste pozvani, da konfigurirate njegove namestitvene možnosti, kliknite Uporabi. V ročnem načinu upoštevajte zanimive dodatke, prikličite kontekstni meni in kliknite »Namesti«.
  Če ima arhiv vsebino, ki je program ne podpira (npr. Arhivi v arhivu), bo zasenčen. Hkrati lahko poskusite spremeniti vse, kar želite namestiti, nato razpakirajte arhiv in zaženite namestitev. Wrye Bash ne bo mogel namestiti moda samo, če je kršena struktura mesta datoteke (ki ne ustreza igri). Pri nameščanju aplikacije je treba opozoriti tudi na barvno oznako:
 • Bela - program podpira arhiv, mod pa se lahko namesti.
 • Siva barva - program ne more prepoznati datoteke.
 • Zelena - Program zajame celotno ujemanje med nastavitvami in datotekami v imeniku igre.
 • Rumena je datoteka na spletnem mestu, vendar obstajajo težave z združljivostjo ali pa je po namestitvi prišlo do stalne spremembe ali zamenjave ene ali več datotek mod.
 • Rdeča - ena ali več sprememb v imeniku št.
 • Križ na katerem koli polju označuje poškodbe arhiva.
 • Odstranjevanje modifikacij

  ZaČe izbrišete dodatek, je dovolj, da pokličete kontekstni meni in kliknete »Odstrani«. Če so bile spremenjene datoteke spremenjene z drugim dodatkom, jih program ne bo izbrisal.

  Sorodne publikacije