Skrajno severno Srednji zahod na severu

Če hodite po internetu, ste morda kdaj naleteli na videoposnetek, kjer naslov piše "Northwinds". Obstaja veliko videoposnetkov, ljudje streljajo na kamer brez prometa na severu. In kako premaguje različna vozila. Težava je v tem, da so na severu zelo slabe ceste, če jih lahko tako imenujete. In rešiti ta problem so severna ATV. Danes bomo pogledali, katere tehnike se uporabljajo za premagovanje ovir.

Skrajni sever

Skrajni sever je kopno, ki se nahaja severno od polarnega kroga. Zaradi tega je na nekaterih območjih podnebje zelo hudo. Njegovo ozemlje obsega: območja severne tajge, tundre in gozdne tundre. Ljudje, ki delajo v ekstremnih naravnih in podnebnih razmerah, imajo v skladu z zakonodajo Ruske federacije privilegije. Privilegiji se odobrijo od trenutka sklenitve pogodbe o zaposlitvi ali po poteku določenega obdobja dela na severu.


Območja

Področja skrajno severno otoki Arktičnem oceanu in morja, otokov in Beringovega Ohotskem morju, Arkhangelsk, Irkutsk, Kamčatke, republiki Kareliji, Komi republike, Krasnoyarsk, Magadan, Murmansk, Sahalin Tyvy, Tyumen . Habarovsk, avtonomni okrožje Chukotka. Republiko Saho ali samo Jakutijo. Na teh območjih je podnebje zelo hudo. In uporabljajo sistem ugodnosti za prebivalce in delavce.

, off-road skrajni sever

Zaradi ekstremnih vremenskih razmer, ceste na severu trpijo. Zatovarno jih lahko pokličete izven ceste. Delavci se pogosto srečujejo s težavami pri svojem potovanju. Ker na običajni "Nivi" ne boste šli tja. Zelo enostavno je, da se zatakneš v umazanijo, se naberemo na ledu ali se samo zatopimo v močvirje. Kaj ljudje počnejo, da bi premagali neprehodnost na severu? ATV-ji prihajajo v pomoč.

Kako so nastala prva terenska vozila

. Uporablja se za prehod v krajih, kjer ni železnic. Ustvarjalec prvega terenskega vozila na svetu se lahko imenuje Jacob Spikeer. Ta človek je imel svoj majhen obrat za gradnjo strojev, ki se je nahajal v bližini Amsterdama. Leta 1903 je potekala dirka Pariz-Madrid. Da bi sodeloval pri tem, sta se Jacob Spikeer in njegov oblikovalec Brandt odločila zgraditi štirikolesni pogon 4x4.

Izumitelj Kergess se je od leta 1910 do 1916 začel ukvarjati z ustvarjanjem ATV z goseničnimi podvozji. Želel je namestiti ATV z zadnjimi kolesi, da bi povečal prepustnost stroja v zasneženih območjih in močvirjih. V bistvu je na površini ustvarjen majhen specifični tlak. Zaradi dejstva, da niz podpornih koles razporeja obremenitve iz zadnjega dela karoserije vozila. Že leta 1936, v ZSSR, je profesor George Pokrovsky predlagal zamisel o ustanovitvi ATV, ki bi jo poslali v oddaljene odprave. Poudaril je, da se lahko več terenskih vozil uporablja za raziskovanje, reševanje in prevoz blaganaravne in podnebne razmere. Struktura ATV je vključevala: dizelski motor, široke gosenice z lomilci. Sesalne bergle omogočajo, da se stroj premika v vodi, in široke gosenice so potrebne za ustvarjanje nizkega pritiska na tla.
V letih 1939-1941 v Združenih državah je bilo na kolesih zgrajeno veliko terensko vozilo. Zgrajena je bila posebej za odpravo na Antarktiko. Vendar pa ta avto ni bil primeren za razmere na Antarktiki. Tovarna avtomobilov GAZ je jeseni 2008 začela s testiranjem novih terenskih vozil s spremembami. Do danes obstaja veliko vrst ATV-jev. Zdaj pa poglejmo, kateri ATV vozijo s ceste na skrajnem severu. Obstaja več sort.

ATV na skrajnem severu

Na severu je zdaj priljubljenih več avtomobilov. Upoštevajte značilnosti sodobnih ATV-jev. Na severu se "Šaman" pogosto srečuje. "Šaman" je rusko tekaško vozilo. Ima popolnoma kovinsko ohišje, neodvisno vzmetenje in pnevmatike z nizkim tlakom. Z lahkoto premaguje neprehodnost in prečkamo vodne ovire. Prvič je prototip tega avtomobila ljudem v Moskvi leta 2008 pokazal na razstavi. Štiri leta kasneje so ljudje ponovno pokazali to "pošast", vendar z izboljšano šasijo. Samo v letu 2013, stranka teh avtomobilov je prišel v prodajo, in potem je bilo izkušeno. Družba je nato napovedala, da bo lahko sprejemala zahtevke za proizvodnjo ATV posebej. Družba za množično proizvodnjo se ni začela zaradi dejstva, da si takšen avtomobil lahko privoščisamo premožni ljudje. Vendar lahko rečemo, da je "šaman" vreden svojega denarja. Preden je začel prodajati, je opravil številne teste in preglede. Zato se je izkazalo, da je avtomobil visoke kakovosti in zanesljiv. Glavna značilnost je, da ima avto nameščen pogon 8x8, zato bo premaknil rakovico.

"Gozd" - prevoz zaradi kakršnih koli ovir

Upoštevajte domači severnem gozdu "Gozd". Oblikovan je bil tako, da je ljudem omogočil prelivanje močvirja in zasneženih površin, vodne ovire in se odpeljal do ledenih gora. In ta vožnja dobro opravlja svoje naloge. Značilnosti North ATV je, da ima nizkotlačne pnevmatike, njegovo telo je pobarvano s posebnimi barvili z antikorozivnimi lastnostmi, kar pomaga pri ohranjanju telesa. Okvir je dovolj tesen, da se lahko človek zanaša na varnost, tudi če se "gozd" obrne.

Zaključek

Pogledali smo severna ATV-je, zgodovino njihovega nastanka, značilnosti šamana in gozdarske stroje. Ugotovite, kaj je oddaljeni sever. Torej, če greste tja, boste potrebovali ATV za vaše potovanje.

Sorodne publikacije