"Zhiguli" 6 modelov: fotografije, specifikacije, značilnosti vozila in povratne informacije lastnika

Model "Zhiguli" 6 - sovjetski avto, ki ga vozniki pokličejo. Tak naslov, ki ga je prejel, ni jasen. Dejstvo je, da je prvi izvod te serije prišel iz transporterja leta 1975. Kljub temu avtomobil še vedno premaga ruske ceste. V ljudeh se imenuje preprosta beseda - "šest". Predstavljen je v karoseriji limuzine. Nanaša se na tretjo skupino majhnega razreda. Izdaja avtomobila je bila izvedena od leta 1975 do leta 2006. V tem času je s transporterja prišlo več kot štiri milijone izvodov. Proizvedeni "Zhiguli 6" na Izhevsk, Kherson, Volga rastline, kot tudi v Syzran. Prednost modela je v tem, da so razvijalci naredili vse, kar je v skladu z vsemi merili, da je avtomobil kakovosten in dostopen širokemu krogu kupcev. Torej si poglejmo značilnosti in značilnosti tega avtomobila.


Zunanjost

Vsak voznik, preden pogleda pokrov vozila, oceni njegov videz. Seveda, v skladu s sodobnimi standardi, se šesti šteje za zelo zastarelo. Njegovo telo je narejeno po principu škatle, vse je sestavljeno iz ravnih ravnih črt. Nekje so videti nekoliko grobe. Majhne zaokrožitve so opazne le na področju glavne optike. Sprednji del avtomobila je okrašen v jasnih geometrijskih razmerjih. Najprej je treba paziti na žaromete. Na vsaki strani sta dva. Imajo okroglo obliko, vendar hkrativpisane v pravokotne "stekla". Med njimi je rešetka radiatorja. Prav tako je izdelan v obliki pravokotnika. Sestavljen je iz pogostih vodoravnih in navpičnih robov. V centru je logotip podjetja. Celovitost geometrijskih likov in protivotumankami se ne kršijo. Prav tako imajo jasno pravokotno obliko. Odbijač v tem modelu je precej ozek. Na njem so plastični elementi. Strani so izdelane v obliki R. Za registrsko tablico je priloga, vendar brez risb.

Zadnji del avtomobila "Zhiguli 6" je zgrajen tudi po načelu pravokotnika. Ta geometrijska figura je vidna v vseh elementih. Žarometi in registrske tablice so uokvirjeni s kromiranim okvirjem. Odbijač se ne razlikuje od spredaj. Kot lahko vidite, je celotna zasnova avtomobila urejena v strogem slogu. Če pogledate avto s strani, potem lahko vidite jasne ravne črte. Kromiran, ki se razteza po celotni dolžini, deluje kot dodatek. Proizvajalec je namerno zavrnil vse nepotrebne elemente oblikovanja, da ne bi motil harmonije sloga.

Nekaj ​​besed o velikosti

Žiguli 6 - model, zasnovan za 5 oseb. Treba je omeniti, da ima majhnost. Dolžina telesa je 4166 mm. Hkrati je širina enaka 1611 mm (vključno z ogledalom - 1700 mm). S temi dimenzijami doseže višina avtomobila 1440 mm. Ko govorimo o dimenzijah, je nemogoče, da ne bi slišali parametrov ceste. V tem modelu je varnostni razmak 170 mm. Na splošno lahko avtomobil premaga celooff road. Prav tako je treba omeniti, da je širina medosne razdalje 2424 mm.

Oglejte si salon

"Žiguli 21-06" ima številne značilnosti. Eden od njih je salon. Treba je omeniti, da v pregledih vozniki pravijo, da se lahko varno imenuje mehka. Nobeden od predstavnikov Zhigulija se ne more pohvaliti s tem. V tej spremembi zaradi zamenjave mnogih elementov izgleda notranjost precej plemenita. Instrumentna plošča je sestavljena iz ločenih krožnih elementov: prva dva sta velika in sledita tri manjša. Kot da nadaljujemo s slogom, se središče konzole nahaja uro. Imajo tudi okroglo obliko. Da bi poudaril svojo pozornost, jih je proizvajalec oblikoval s kromiranimi obrobami. Tik nad dvema odprtinama se nahajata. Prav tako so okrogle. Vrh je prekrit z rešetkami z vzdolžnimi in prečnih rebri. Njegova značilnost je, da se slednji nahajajo pod rahlim nagibom, tako da lahko nadzorujete smer zraka. Na sprednji strani sprednjega sedeža sovoznika je zelo velik predal za rokavice. Pokrov je opremljen z majhnim peresom. Pod uro je plošča, ki vsebuje pepelnik, nadzor peči, vžigalnik za cigarete, prostor za namestitev kasetofonov, vključitev "nujnih primerov" in drugih elementov.
Sedeži v Žiguli 6 nimajo stranske podpore, vendar so zelo udobni. Odvisno od opreme je lahko oblazinjenje izdelano iz tkanine in usnja. Zadnji kavč je namenjen za tri sedeže. Zaradi dejstva, da nima izrazitih ločitev, udobno sedi. Vendar pa je vrednobodite pozorni na en trenutek - varnostni pasovi so namenjeni samo za 2 osebi. Kot smo že omenili, so obloge vrat zamenjali s plastiko. To je omogočilo zmanjšanje hrupa med premikanjem. "Šest" velja za najtišjega v celotni liniji.

Specifikacije

V primerjavi s predhodnikom je ta model prejel močnejši motor. Na njem so inženirji namestili pogonsko enoto v prostornini 16 litrov. Zmogljivost je 78 KM. Takšni rezultati so bili doseženi zaradi dejstva, da so oblikovalci povečali premer valjev. V VAZ-2103 so bili 76 mm, VAZ-2106 pa 79 mm. Posodobitve so se dotaknile in navor. V novem modelu se je povečal za 12% v primerjavi s predhodnikom. V paru z motorjem je nameščen mehanski menjalnik s 4 ali 5 stopinjami.

Z zmanjšanjem glavne številke sklopke in prenosa je bilo mogoče povečati največjo hitrost na 154 km /h. Da bi pospešil do 100 km /h, je moral voznik porabiti približno 175 sekund. Seveda, v primerjavi s sodobnimi avtomobili, je to precej veliko, vendar pred 20 leti sploh niso mogli niti sanjati o hitrejšem pospeševanju. Kar zadeva gospodarstvo, je bil ta avto definitivno vodilni, v primerjavi z "Muscovites" ali "Volga". Približno 10 km je šlo 8-12 l goriva. Stroški so bili neposredno odvisni od tipa uplinjača. Prav te značilnosti, ki jih številni vozniki imenujejo, so značilnost tega modela, zaradi česar se šteje, da je najboljši v seriji avtomobilov na zadnji kolesi.

Značilnosti

Glede na količinodela so izvedli inženirji, je treba podrobno govoriti o spremembah, ki so bile izvedene v "Žiguli 6", v primerjavi z VAZ-2103. Sprva je bil ta avtomobil izdan z indeksom 21031. To je bilo posledica dejstva, da ga je bilo treba posodobiti s spremembo "tri-way". Vendar je bil pozneje dodeljen drug indeks - VAZ-2106.
Zato si poglejmo, kaj je natančno izboljšalo "šest":
 • Izolacija hrupa se je znatno povečala.
 • Prikaže se stikalo za opozorilno luč.
 • Vgrajene so bile prezračevalne odprtine zadnjih nosilcev.
 • Oblikovalci so se odločili opustiti blatne prhe.
 • Kolesni loki so odstranili kromirana platišča.
 • Obstajajo plastične letve.
 • Seveda to niso vse spremembe, ki so se zgodile z avtomobilom. Treba je omeniti, da se je za vsa leta izdaje ta model nenehno posodabljal, zato je vsaka naslednja kopija kupila nekaj izboljšav. Na primer, kape na kolesih, kazalniki obračanja itd.

  Mnenja avtomobilskih navdušencev

  Razmislite o posebnih šestih voznikih? Seveda, ja! Vrhunec njegove priljubljenosti je trajal do leta 2000. Čeprav je zastarela, jo privlačijo številne kritike. Avto je še vedno težko osvojiti cesto. Presenetljivo je, da se je proizvodnja tega modela ustavila leta 2006, na sekundarnem trgu pa se trenutno prodaja. Seveda so cene za to zelo nizke. Odvisne so od splošnega stanja avtomobila (največje - 60-90 tisoč rubljev). "Zhiguli 2106" ni samo klasičen avtomobil sovjetske avtomobilske industrije, ampak tudiTo je legenda, saj je avto zanesljiv, kakovosten in preprost. Pomemben plus je dejstvo, da pri vzdrževanju in popravilih ni stroškovno ugodno.

  Sorodne publikacije