Kako uvesti gonilnike na grafični kartici - nekaj preprostih rešitev

Na žalost, tudi pri samodejnem posodabljanju sistemskih komponent, potrebnih za pravilno delovanje grafičnih adapterjev, lahko pri nadgradnji pride do veliko težav. Ena izmed najbolj sprejemljivih rešitev je obnovitev prejšnjih različic gonilnikov. Upoštevali bomo, kako razviti NVIDIA, Radeon ali vgrajeni gonilnik čipov. To se naredi zelo preprosto z uporabo več metod.

Kako izvesti gonilnik grafične kartice na Windows 7 ali drugem sistemu na najlažji način?

V najpreprostejšem primeru lahko domnevamo, da uporabnik natančno ve, kdaj je prišlo do nesreče in da se je grafična kartica prenehala odzivati ​​ali je pokazala nepravilno delovanje. Kako v tem primeru uvesti gonilnike na grafični kartici? Nič ni enostavnejšega kot zagon obnovitve sistema. To lahko storite v ustreznem razdelku "Nadzorna plošča" (v najenostavnejšem primeru ga pokliče kontrolni ukaz v Run Console).


Če uporabnik ve točno čas ali datum težave, lahko preprosto začnete postopek, po katerem, kot veste, uporabniške datoteke ne bodo prizadete, vendar bo stanje gonilnikov obnovljeno na prejšnje. Nič manj enostaven način je, da prenesete sistem z uporabo najnovejše delovne konfiguracije. V tem primeru morate na začetku pritisniti tipko F8 (za različice, ki niso starejše od operacijskega sistema Windows 7 in v operacijskem sistemu zgoraj morate najprej obnoviti zagonski sistem).

Kakos pomočjo Upravitelja naprav razširite gonilnik na grafični kartici?

Obstaja še ena, nič manj zanimiva rešitev. Problem, kako raztegniti gonilnike na grafični kartici, je mogoče rešiti z upraviteljem opravil. Kliče se iz iste "nadzorne plošče", za hiter dostop pa lahko uporabite ukaz devmgmt.msc v meniju Zaženi. Tukaj morate najti napravo (grafični adapter) in uporabiti kontekstni meni, ki izbere vrsto lastnosti.


Kartica z gonilnikom ima namenski gumb za povrnitev. Če je aktivna, jo kliknite in nato bo obnovitev prejšnje različice izvedena, če bo posodobitev nameščena nad njo. Če gumb ni aktiven, je gonilnik v redu in težavo je treba iskati v drugi.

Obnovitev stare različice s pomočjo povezanih pripomočkov

Toda to ni vse. Dejstvo je, da je problem, kako razviti gonilnike na grafični kartici, mogoče rešiti z nekaterimi spremljajočimi programi upravljanja, ki v predstavljeni obliki prihajajo z adapterji NVIDIA in Radeon. To so pripomočki, kot sta PhysX in Catalyst (uradne izdaje).
Če ne pomaga ničesar, lahko napravo poskusite odstraniti iz sistema, znova zaženite in nato Windows samodejno namesti najprimernejši gonilnik s svojega seznama. Res je, ne dejstvo, da bo naprava pravilno delovala. Najbolje je, da uporabite originalni disk z gonilniki, ki je priložen nakupu, in ga namestite od tam.

Sorodne publikacije