Casio sintetizatorji: funkcije in pregledi

Japonsko podjetje Casio je bilo ustanovljeno leta 1946 in je zdaj proizvajalec elektronskih naprav. Zdaj proizvaja kalkulatorje, avdio opremo, kamere, tablete in seveda vse znane sintetizatorje. Casio je leta 1980 prvič izdal tako imenovani digitalni klavir.

Raznolikost

Če želite najti uspešnega sintetizatorja tega proizvajalca, morate še poskusiti. Podjetje se že dolgo ukvarja s proizvodnjo digitalnega klavirja, tako da se je z leti nabralo na ducate modelov. Nekateri se radikalno razlikujejo, drugi so skoraj identični. Kot številne druge naprave, so sintetizatorji Casio na voljo v seriji, ki združuje vzorce z značilnostmi oblikovanja, funkcijami in funkcijami. Lani je bilo veliko zanimivih možnosti za ljubitelje glasbe.

Tržni položaj

Preden razmislimo o modelih sintetizatorjev, ki jih je treba opredeliti kot usposabljanje, bi morali povedati nekaj besed o razvoju proizvodnje teh naprav. Dejstvo je, da čas teče in nekatera podjetja ne razmišljajo o razvoju. Prevzemajo se med seboj značilnosti, se držijo izdelkov in ne poskrbijo za individualnost.
Japonska družba Casio v tem trenutku izgleda zmagovalno. Razvijalci nenehno iščejo nove tehnologije, poskušajo držati korak s časom in uvajati revolucionarna orodja na trgu. Tako se je pred kratkim pojavila cela serija LK, ki izstopa med vsemi posebnimi sistemi usposabljanja, pritiski na tipke in druge funkcije.

Možnost zaučenje

Tako je sintetizator serije Casio LK predstavljen v več cenovnih segmentih. Najmlajši model ima več sprememb: LK-125/127/130. Vsak od njih je dobil 61 ključev. Nimajo posebnih razlik, vendar so odlične za učenje. Te možnosti imajo tudi LED osvetlitev ozadja, ki pomaga ljubiteljem, da se bolj učinkovito naučijo beležk in manj napak med igro. Ta funkcija se uresničuje zaradi razpoložljivosti posebne tehnologije v parih s posebnim sistemom izobraževanja, ki ima tri ravni. Zahvaljujoč temu pristopu, proizvajalec omogoča kupcu sintetizatorja, da napreduje v igri veliko hitreje, kot je to mogoče za lastnike klasičnega glasbila.
To je najmlajši model serije, tako da vam omogoča predvajanje najenostavnejših akordov in melodij z 12-kratno polifonijo. Zato takšna orodja ne bodo delovala za virtuoze, saj nobenih odlomkov ali zapletenih akordov tukaj ne boste igrali. Nekateri zvoki lahko izginejo.

Osnova sintetizatorja je dovolj za glasbenike začetnike: 100 timbrov, 50 vrst spremljanj, ki delujejo v samodejnem načinu. Predvsem jih predstavljajo nabor orodij in ritmov. Obstajajo baze in 100 melodij za študij. Akustika pri mlajših modelih ni posebej močna - le 4 vata. Toda glede na to, da je to orodje posebej zasnovano za domačo študijo, je nivo glasnosti dovolj, da slišimo vse in ne motimo sosedov. Modeli se razlikujejo le v barvi: obstaja možnost v črni, beli in rožnati barvi. Pomanjkljivost jepomanjkanje napajanja je popolno.

Srednja šola

Nato nas ta serija uvaja v modele LK-247. Ti sintetizatorji Casio zasedajo sredino med prejšnjimi in vodilnimi instrumenti. Možnost je primerna za tiste, ki so se ukvarjali z glasbo, vendar so jo spustili, potem pa so se želeli spomniti preteklih časov. Število teh se je močno povečalo - do 400. Njihova kakovost je impresivna. Polifonija je postala precej širša od prejšnjih modelov - 48 not. Zdaj je enostavno igrati bolj zapletene skladbe.
Model LK-247 je opremljen z dodatnimi tehnologijami, ki lahko občutno izboljšajo zvok, dodajo glasnost in nasičenost. Spremljava se je razširila tudi na 150 programov in ponuja nove priložnosti za glasbenika. Pri tem modelu je bilo prijetno in prisotnost vgrajenega vzorčevalnika. Zahvaljujoč njemu je možno pisati zvočno frazo preko vgrajenega ali zunanjega mikrofona. Zunanje zvoke lahko shranite tudi iz telefona ali predvajalnika. Poleg tega, če kupite ekstra dober vokalni mikrofon, lahko poslušate pesmi za lastno predstavo. V primerjavi s prejšnjimi modeli so zmožnosti preklapljanja večje. Poleg moči lahko priključite mikrofon, pedal ali sinhronizirate klavir z računalnikom. Zato lahko z namestitvijo posebnega programa razširite zmogljivosti tega orodja.

Vodilni

V tej vrstici so bile lastnosti sintetizatorja Casio odlične. Najmočnejši med vsemi pa je bil vodilni LK-280. Seveda, prejšnjih opisanih funkcij ni odvzel, ampak je dodal veliko zanimivih stvari.Torej je obstajal programski arpeggiator, sposobnost za urejanje stilov, nastavitev samodejnega usklajevanja. Obstaja imenik akordov, tako da jih ne iščete na internetu. Klavir lahko povežete z zvočno opremo, na primer za izvedbo na koncertih.


Pogosto je glavna pomanjkljivost standardni nabor skladb, ki se jih mora vsakdo naučiti. Pogosto so to dolgočasne sonate in skice. Večina začetnikov glasbenikov želi začeti učiti iz znanih melodij in pop pesmi. LK-280 je lahko našel srednjo podlago za reševanje problema. Obstaja posebna, ki prilagaja datoteko vaši najljubši pesmi. Tako bodo lekcije postale veliko bolj zanimive.

Recenzije LK

V tej seriji so sintetizatorji Casio dobili pozitivne povratne informacije. Orodja so predstavljena v drugem cenovnem segmentu. Obstaja najpreprostejša možnost za začetnike, srednji model in seveda vodilni. Uporabniki ugotavljajo, da poučevanje teh orodij ne zahteva dodatne pomoči učiteljev.
Vmesnik je razumljiv in za tiste, ki imajo težave pri delu, obstaja vodnik. Enostavno je priti do spremstva intuitivno. Razredi niso več dolgočasni, če lahko preučite svojo najljubšo pesem. Uporabniki so ugotovili, da je vsak model lahek, zato ga je enostavno prenesti iz sobe v sobo. Kupite lahko akumulatorsko baterijo in vzemite orodje za počitek pri vas. Vodilni model serije je dobil najboljše ocene, saj ta različica ponuja velike priložnosti. In tako za začetnike glasbenikov kot zastrokovnjaki

Zanesljivo orodje

Nemogoče je obiti stran in dobro linijo, ki vključuje modele CTK-3200/6200/7200. Tipkovnica sintetizatorja Casio CTK-3200 ima dve vrsti dinamične občutljivosti. Tako lahko prilagodite možnost priročnega pregleda. Sami ključi so podobni tistim v akustičnem instrumentu.
Med njimi je 400 zvočnih posnetkov, obstajajo klasični zvoki, obstajajo sintetične melodije. Polifonija je 48 not, ki, tako kot LK-247, omogoča predvajanje težkih skladb, akordov in odlomkov. Avtomatska spremljava ima 150 stilov, kar je dovolj za vse glasbenike, predvsem za začetnike. Sintetizator Casio 3200 ima tudi sistem za učenje po korakih, kot je model prejšnjega ravnila. Temeljijo na tradicionalnih učnih urah in so prav tako zelo koristni za tiste, ki so se pravkar odločili za glasbo. Prav tako se lahko klavir uporablja kot bakrena tipkovnica zaradi prisotnosti USB-MIDI vmesnika.

Izboljšanje

Model CTK-6200 je postal funkcionalno širši. Spremljava ima 210 stilov, vgrajeni barvni ton pa je 700. Takšna raznolikost vam omogoča igranje katere koli kompozicije v različnih stilih in žanrih. Vsak glasbenik lahko poskuša igrati akustični klavir, električni klavir, orgle, kitaro in druge godala.
Ta model ima posebne učinke, ki omogočajo eksperimentiranje z zvokom. Eden ne more omeniti prisotnost arpeggiator, atterne-svensora, mixer na 32 kanalov, vzorčevalniki in režo za pomnilniške kartice. Prav tako je lepo, da ta model kupcu ni predstavljensamo v klasični črni barvi, pa tudi v črni in rdeči barvi, ki izgleda elegantno in privlačno.

Široke možnosti

Najnovejši model serije CTK-7200 je postal še bolj funkcionalen. Ima polifonijo 64 not. V zbirko podatkov je bila uvedena ogromna količina tembra - 820 kosov in 260 slogov spremljanj. Tehnologije si lahko ustvarijo prednastavitve. Na napravo se lahko priključi zunanji mikrofon, ki obogati karaoke ali solo predstavo. Obstajajo avdio snemalniki, drsniki in veliko drugih koristnih "grozdov".

Otroški svet

Podjetje predstavlja tudi otroški sintetizator Casio SA-46. O tem ni smiselno govoriti, saj načeloma ne predstavlja nič posebnega. Še vedno pa je eden najboljših otroških instrumentov, ki jih bodo otroci uporabljali ne samo za igre, ampak tudi za učenje glasbe. Ta model je prejel visokokakovosten zvok, minimalen nabor možnosti, vendar je v primerjavi s kitajskim klavirjem igrače bolj profesionalen.
Na plošči je 5 gumbov, ki posnemajo bobne. Na voljo je 50 stilov in 100 tembarjev. Namenjeni so otroku, tako da lahko tu slišite na primer petje ptic, ki ne bodo samo zabavale otroka, temveč bodo prispevale tudi k njegovemu razvoju.

Recenzije

Casio sintetizatorji pogosto dobijo dobre povratne informacije o funkcionalnosti orodja. Proizvajalec resnično skuša ustvariti ne le digitalni klavir, ampak tudi napravo, ki bo kupcu omogočila, da se uči, razvija in uživa v glasbi. Slabosti uporabnikovopišite bolj organizacijsko. Nekateri modeli nimajo reže za pomnilniške kartice, drugi pa niso dobili potrebnega napajalnega kabla. Spoznajte podjetje in sintetizatorje brez vtičnic za mikrofon. Da bi se izognili takšnim razočaranjem, morate pred nakupom natančno preučiti specifikacijo instrumenta.

Sorodne publikacije