Kako očistiti glavo tiskalnika Epson s hudim sušenjem

Če tiskalnik Epson L800 postane trak in črpanje običajnega ne pomaga, pravi samo ena stvar - tiskalna glava je suha ali zamašena. Treba je opozoriti in takoj obvestiti, da je treba ta postopek opraviti lepo, brez naglice in z "enakimi" rokami. Če po branju tega članka pride do razumevanja, da ni mogoče samostojno izvesti takšnega postopka, je bolje, da se obrnete na strokovnjake. O tem, kako očistiti glavo tiskalnika Epson in ga ne poškodovati, lahko preberete spodaj.

Oblikovanje orodja

Glavno orodje je samo po sebi, ime tega orodja pa je naprava za izpiranje. Za izdelavo brizge in kapalke. Odrežite kapalko iz kapalke v dolžini 30-40 centimetrov in jo pritrdite na konico brizge. Prepričajte se, da je kapalko na konici brizge tesno in ne zdrsne. V ta namen stisnite kapalko in ustvarite pritisk na brizgo.


Dodatno orodje

Na srečo vam ni treba sami plaziti, vendar boste potrebovali naslednje orodje:
 • Križni izvijač.
 • Slepa rana z ukrivljeno konico.
 • Prtički.
 • Tekočina za čiščenje oken.
 • Medicinske rokavice.
 • Odstranjevanje tiskalne glave

  Tiskalnika ni treba popolnoma razstaviti, zato je za odstranitev tiskalne glave potreben samo dostop do nosilca, v katerem so kartuše. Za delo potrebujete nosilec tiskalnikavstavite tiskalnik z odprtim zgornjim pokrovom in takoj, ko se kartuša začne premikati, odklopite napajalni kabel. Ne morete preživeti, takšno dejanje se ne bo zlomilo, po ponovnem obračanju se voziček neodvisno postavi v delovni položaj.


  Nato odvijte zgornji pritrdilni vijak in povlecite zgornji pokrov na stran.
  V naslednjem koraku morate pred čiščenjem glave tiskalnika Epson skrbno odstraniti kartuše s črnilom iz nosilca tiskalnika. Upoštevajte, da imajo kartuše zaponke, ki jih je treba pritisniti, preden izvlečete kartušo.
  Naslednji korak pred čiščenjem tiskalniške glave Epson L800 je odstranitev vodilne blazinice. To je res težaven proces, in brez ustrezne spretnosti tukaj ne more storiti. Težava je ujeti tečaje na hrbtni steni z dolgim ​​podstavkom, ki ga vodilna platforma fiksira v nosilcu tiskalnika. Poleg tega, vodnik površino z drugo roko, brez napora, morate potegniti navzgor. Platforma ni dovolj močna, zato ni nujno, da si prizadevamo, da bi se izognili, trik je samo na dotik, če jih ujamete, je vodilna platforma lahko podlegla.
  Zdaj je dostop do tiskalne glave tiskalnika odprt, vendar pred čiščenjem glave Epsonovega brizgalnega tiskalnika, kar je čudno, morate sprostiti zanke. Na desni strani nosilca vložka sta dva zaščitna pokrova - ena znotraj in ena zunaj. Oba sta pritrjena na enem zapahu. Proces je delovno intenziven in razkriva enega na enegazapaha in pokrov enostavno odstranite. Zapahi zaščitnih pokrovov so vidno vidni in ne zahtevajo ločene predstavitve.
  Odgovorni postopek pride pred čiščenjem glave tiskalnika Epson - odstranitev tiskalne glave. Preden odstranite tiskalno glavo iz tiskalnika, se odvijata tri vijaka.
  Ko se vijaki končajo, ne da bi hitili, da ne bi poškodovali zank, glavo potegnemo do nivoja vozička, ne da bi se pri tem trudili. Po odklopu je to le dve vrstici, ki vodita do tiskalne glave.

  Čiščenje tiskalne glave

  Pred čiščenjem tiskalne glave s tiskalnika Epson potrebujete orodje, ki je bilo ustvarjeno prej - brizga s kapalko. Za stekla se uporablja pomivalno sredstvo (čiščenje je najbolje opraviti). Ne obstajajo posebne zahteve za detergent, na primer, gospod Muskul bo prišel dol. Uporabljajo se tudi Epsonove posebne tekočine za splakovanje, ki zaradi učinka ni boljše od iste "mišične miške" za okna. Da ne bi zapolnili površine mize med pranjem, je treba pod tiskalno glavo položiti serviete. Ko je površina mize pripravljena in brizga napolnjena s tekočino, se začne postopek čiščenja. Prosti konec kapalke se postavi na šobe tiskalne glave, in nežno, nad prtiček, skozi kapalko, tekočina preide v glavo. Pritisk na brizgo mora biti počasen in natančen, z nenadnim sunkom tekočine pa lahko poškoduje šobe. Med čiščenjem držite tiskalno glavo, tako da bo visokatiskalni del se ni dotaknil brisač. Za normalno čiščenje bo dovolj dve kocki tekočine. Glede na to, da tiskalnik Epson L800 odtisne glavo na 8 šob, je treba v skladu s tem postopek opraviti z vsako šobo, vrstni red in vrstni red brez vrednosti. Pri čiščenju pazite, da tekočina ne pride v stik z vtiči.

  Tiskanje tiskalnika

  Po čiščenju nežno obrišite ostanke s tiskalne glave s suho krpo. Če ne najdete sledov madežev in ostankov tekočine na tiskalni glavi, ne smete sestavljati tiskalnika. Če se tekočina dotakne kontaktov, kjer so zanke pritrjene, posušite kontakte s sušilcem za lase. Končna montaža poteka le v strogem obratnem zaporedju. V zaključku je treba omeniti, da je čiščenje tiskalnika Epson Stylus, kot v L800, možno z isto tehnologijo. Zgoraj opisana metoda velja za večino tiskalnikov Epson.

  Sorodne publikacije