QR Code: Kako uporabljati in kaj je

Verjetno ste na večini blaga že opazili pestre črne in bele kvadrate. Mnogi od njih niti ne posvečajo pozornosti. Dejansko se ta digitalna slika imenuje QR-koda in vsebuje uporabne informacije. Ta članek podrobno pojasnjuje, kaj je QR koda in kako jo uporabljati.

Kaj je to?

QR koda je bila prvotno uporabljena na Japonskem leta 1994 za uvedbo evidenc inventarja. Ta inovacija se je izkazala za zelo uspešen projekt in se je pojavila v kratkem času zunaj države, toda kaj je ta QR koda in kako jo uporabljati? Po svoji strukturi je to digitalna slika, ki je blok šifriranih informacij o besedilu. Ustvarjen je bil kot dvodimenzionalno izvajanje črtne kode, vendar za razliko od njega vsebuje veliko več informacij.


Kako uporabljati QR-kodo na Androidu

Da bi ga prebrali, je razvil veliko aplikacij za različne naprave, vključno z Androidom. Skoraj vsi programi so brezplačni in na voljo za prenos. Tehnologija uporablja vse znane vrste šifriranja, tako da vam lahko pomaga kateri koli vir. Skeniranje informacij iz QR kode je sposobno za vsako napravo s kamero, vse kar potrebujete je programska oprema, ki jo potrebujete. Glavni elementi skeniranja so iskalni vzorci. To so črni kvadrati na vseh vogalih in okoli njih. Usmerjajo in omogočajo optični bralnik, digitalno šifriranje ni zmedeno med vsemi temi točkami, kot tudi ugotoviti njegovo lokacijo vvidnost odčitavanja. Kdor želi, lahko ustvari svojo osebno kodo QR, ki šifrira potrebne informacije. Vaše osebne podatke lahko vnesete v velikosti tega šifriranja, saj sama koda ni brezrazsežna in vsebuje le 2953 bajtov podatkov.


Iskanje alternatorjev tudi ne bo težavno. Ponavadi je to vir, ki ponuja storitve skeniranja. Če želite ustvariti svojo kodo, morate programu dati informacije, ki jih želite šifrirati. Ponavadi imajo nove naprave Android že nameščene (tkane) skenerje in generatorje. In če to ni tako, ga lahko preprosto prenesete v tržni plugin. Z izbiro aplikacije ne bi smelo biti težav, saj vsi v celoti opravljajo svoje funkcije.

Zaključek

Upamo, da vam je bil ta članek v pomoč in zdaj veste, kako uporabljati QR-kodo. Ne priporočamo vam, da prenesete orodja za branje in ustvarjanje virov tretjih oseb, lahko napravo izpostavite okužbi z zlonamerno programsko opremo.

Sorodne publikacije