Za to ustvarite lokalno omrežje in program

Obstaja veliko razlogov, zakaj morate povezati dva računalnika v lokalnem omrežju. Če želite prenesti datoteke, igre, ustvarite dostopno točko in še veliko več. V tem članku bomo preučili, kako povezati dva računalnika brez programov. Oglejmo si program za ustvarjanje lokalnega omrežja prek interneta. Za vse te operacije potrebujemo dva ali več računalnikov na internetu in če se želite povezati brez programov, potrebujete omrežno kartico, ki podpira tehnologijo Wi-Fi.

Kako povezati dva računalnika brez programov?

Da bi to naredili, moramo:
 • Pojdite v nadzorno središče za upravljanje omrežja in skupno rabo ter kliknite "Nastavitev nove povezave ali omrežja".
 • Izberite "Nastavitev brezžičnega omrežja z računalnika na računalnik" in kliknite.
 • Izberite ime, vrsto omrežja (po možnosti WPA2, saj bo izključil možnost prekinitve povezave), napišite geslo in kliknite potrditveno oznako: "Shrani spremembe za to omrežje."
 • Po nastavitvi kliknite in zaprite okno.
 • Pojdite na drugi računalnik, kjer se morate samo povezati z omrežjem.


  Ta metoda je primerna, če sta v bližini 2 računalnika, če pa sta daleč stran, žal ne bo signala. Kaj pa, če se morate obrniti na eno na veliko razdaljo? To storite tako, da prenesete enega od spodnjih programov.

  Programi za ustvarjanje virtualnega lokalnega omrežja

  Če nimate licence za igro, alivi samo ne želite trpeti zaradi nenehnega kopiranja in vstavljanja ip-naslova, lahko preprosto prenesete in namestite simulator LAN - to je program za povezovanje več računalnikov. S takšno programsko opremo lahko preprosto igrate piratske ali celo licenčne igre v omrežju in tam včasih najdete prijatelje. Takšni programi so resnično dovolj in vsakdo lahko najde pravega. Včasih se zgodi, da eden od programov ne deluje ali ne podpira igre, kot se to pogosto dogaja pri Hamachiju ali drugih programih, zato lahko poiščete problem na internetu ali uporabite drug program.


  Hamachi

  Ta program za ustvarjanje lokalnega omrežja je bil predstavljen uporabnikom operacijskega sistema Windows in je bil pred kratkim najbolj priljubljen s tega seznama, ko so bili pomembni konkurenti. To je v njej in lahko pride do težav. "Predor skozi repetitor" je zelo pogost problem, s katerim se srečujejo mnogi uporabniki tega programa. Najboljša rešitev je preprosto spremeniti ali nastaviti na pravi način, kar ni vedno enostavno in ne dejstvo, ki lahko deluje.

  Tunngle

  Program za ustvarjanje lokalnega omrežja prek Wi-Fi in interneta je zelo priljubljen. Z njegovo pomočjo se lahko povežete enako kot z Hamachi. Načelo tega programa je nekoliko drugačno, saj tukaj ni treba ustvariti prostora za ločen strežnik. Ti prostori so že ustvarjeni za vsako igro, vsaka soba pa lahko sprejme 255 ljudi. Dovolj udobno. V tem programu so skoraj vse igre, ki jih lahko igrate s prijatelji.

  GameRanger

  Verjetno najbolj priljubljen program za ustvarjanje virtualnega LAN-a in igranje s prijatelji. Podpira vse priljubljene igre, vendar obstajajo tudi tiste, ki niso na dosegu. Veliko ljudi sedi v programu štiriindvajset ur na dan, in zagotovo vam ne bo treba zamuditi, če vaši prijatelji gredo v posteljo. Strežnik ima ping, vidiš, kako dobra ali slaba je povezava. Ko se prijavite, bo program samodejno pregledal računalnik za igre. Nato se na glavnem zaslonu prikažejo vse sobe, ustvarjene v tem trenutku, kot tudi oseba, ki je ustvarila sobo. Nekatere sobe so lahko zaščitene z geslom. To pomeni, da se želi uporabnik igrati s prijatelji in nikomur.

  Evolve

  Program je dober analog Tunngla, vendar je manj priljubljen v občinstvu. Toda v tem programu ni oglasov in pojavnih oken, ki so tako nadležni igralci. Tukaj vam ni treba zmešati z nastavitvami, ker se vse opravi samodejno. Toda z vsemi svojimi profesionalci, obstajajo tudi slabosti. Evolve nima iskanj sob, ki so prisotne v Tunnglu. Namesto tega je nekaj podobnega pametnemu iskanju. Moraš iti v igro, sam program pa bo našel vse obstoječe sobe, s katerimi se lahko povežeš.

  Zaključek

  Obstaja veliko programov za ustvarjanje lokalnega omrežja, vendar obstaja tudi način za ustvarjanje lokalnega omrežja brez uporabe programov tretjih oseb. Če ne zaupate internetu v računalniku, potem namestite samo Microsoftove programeObstaja tudi način, kako ustvariti lokalno omrežje. Vse je povsem preprosto in ne zahteva super-namestitve programske opreme, vendar obstajajo nekatere slabosti, ki jih je težko spregledati, in sicer: povezava se lahko zgodi samo v omrežju Wi-Fi, če imate računalnik brez ustrezne omrežne kartice, ki tega ne podpira tehnologijo, se ne boste mogli povezati v LAN brez programov.

  Sorodne publikacije