Grafični adapter NVidia GeForce 7300 GS. Specializacija naprave, njenih značilnosti in opreme

Grafični pospeševalnik NVidia GeForce 7300 GS je bil uveden leta 2006. Glavno področje njene uporabe so osebni računalniki vstopne ravni. To pomeni, da so taki sistemi, katerih zmogljivost je višja od internih video kartic, vendar pod pospeševalniki srednjega razreda. Prav to je, da je v času začetka prodaje, junak tega majhnega pregleda.

Namen. Seznam potrebščin

Kot je bilo že omenjeno, je ta modifikacija digitalnega grafičnega pospeševalnika najprimernejša za ustvarjanje igralnih sistemov začetne ravni. Tak adapter je omogočil zagon praktično vseh aplikacij tega razreda v času lansiranja naprave, vendar je bila kakovost slike zelo, zelo skromna.


Pisarniški računalnik, opremljen s takšnim pospeševalnikom, ni bil primeren iz ekonomskih razlogov. Dovolj je bil drag. Hkrati se njeni računalniški viri v tem načinu delovanja ne prenesejo v celoti. Visoko zmogljivih računalnikov na njegovi osnovni strani ni bilo mogoče zbrati, ker ne more zagotoviti zadostne ravni učinkovitosti. Seznam dobave te diskretne rešitve je vseboval naslednje komponente:
 • disk z specializirano programsko opremo z elektronsko različico dokumentacije.
 • Navodila za uporabo.
 • Pravzaprav je pospeševalnik sam.
 • Kupon z garancijskimi obveznostmi podjetja-proizvajalca. Zadnja je bila eno leto.
 • Specifikacijegrafična naprava

  Značilnosti NVidia GeForce 7300 GS poudarjajo dejstvo, da temelji na silicijevem procesorju z imenom G72. Ta čip je bil izveden s hitrostjo 90 nm in je vključeval 112 milijonov tranzistorjev. Pixel transporterji v tem čipu so 4 kosi. Podobno število blokov TMU. Toda število transportnih trakov se zmanjša na 3 kose. Vsi ti elementi, vključno z grafičnim procesorjem, so delali na fiksni frekvenci 550 MHz.


  Pomnilniški podsistem te naprave je namenjen uporabi čipov DDR2 ali DDR3. Kot v prvem primeru, in v drugi frekvenci RAM bi morala biti 400 MHz. Še enkrat, bolje je uporabiti prvi tip pomnilnika v tej diskretni grafični napravi, vendar ker je ta pospeševalnik postavil proizvajalec v nišo vstopne ravni, je bil v glavnem opremljen s čipi DDR2. To je omogočilo nekoliko nižje končne stroške adapterja. OZP povezovalni vod ima skromen bit 64 bitov. Priporočena količina RAM-a v tem primeru je 256 MB.

  Zaključek

  Tipičen predstavnik vhodne grafične kartice v letu 2006 je bila NVidia GeForce 7300 GS. Vse, kar potrebujete za reševanje začetnih nalog na ravni, ki jih je imel. Nizka hitrost je dovoljevala, da igrače takrat igrajo zelo skromno. Hkrati je pospeševalnik cenovnih pretvornikov precej demokratičen. Konec koncev je vse to pripeljalo do dejstva, da so video kartice tega modela v tem segmentu računalniških komponent zelo razširjene. Takšni pospeševalniki so zdaj možnisrečati kot del zastarelega računalnika. Še vedno se še vedno aktivno izkoriščajo. Šele zdaj je njihova specializacija pisarniški programi.

  Sorodne publikacije